Bitcoin hash oranı son 3 ay içinde artış yaşadı
Bitcoin hash oranı son 3 ay içinde artış yaşadı

Bitcoin madenciliği çevreye gerçekten zararlı mı?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin madenciliği, Avusturya’da bir yılda 73,12 TW/saat kadar elektrik tüketiyor. Bu cüretkar enerji kullanımı, madenciliğin çevreye son derece zarar veren bir faaliyet olarak görülmesine sebep oluyor. Peki bu doğru mu? Bitcoin madenciliği çevreye gerçekten zararlı mı?

Bitcoin madenciliği çok önemli bir çevre sorununu çözüyor

Bir analiz, BTC madenciliğinin aslında çevre dostu olduğunu gösteriyor. Başlıca sebebinin ise ana güç kaynağının hidroelektrik enerji olması gösteriliyor. CoinDCA Bitcoin Blog‘un son araştırmasına göre, madencilik tesisleri aslında hidroelektrik santralleri için iyi bir eşleşme sağlıyor.

Çin’deki Three Gorges Barajı veya Washington’da hidroelektrik güç kullanan Bitcoin maden çiftlikleri, aslında sanayinin bir nimeti. Madencilik 7/24 faaliyette ve her zaman aşırı gücü emmeye hazır.

Blog yazısı şöyle:

Yenilenebilir enerji tedarikçileri ödeme yapıyor ve çok fazla boşa kapasite harcıyor. Kimse fazladan gigawattlarınızı sabahın ikisinde satın almak istemez: Bitcoin madencileri hariç. Bitcoin madenciliği bu sorunu, günün saatinden bağımsız olarak her zaman ucuz güç almaya istekli olarak yenilenebilir enerji kaynakları için düzeltiyor. Başka hiçbir endüstride bu özellik yoktur.

Bitcoin madenciliği Çin’de ise yağışlı mevsimi izleyen net bir artış ile mevsimsel bir faaliyettir. Çiftlikler çevrimiçi ve çevrimdışı çalışıyor ve güç üretimine tam zamanlı bir ayarlama sunuyor.

Madenciler ayrıca, kuleleri soğutmanın ve yenilenebilir su üretme gücü bakımından doğal olarak zengin olan yüksek rakımlı veya daha serin yerleri seçmenin gerekliliğinin de farkında.

1 Bitcoin işlemi, 1 VISA işleminden 741 bin kat daha çevreci

Madencilik, saniyede 110 quintillion ile zirveye ulaştıktan birkaç gün sonra 102 EH/s’ye geri döndü. Bu aktivite seviyesi eşi görülmemiş ve uzmanlara göre, S9 serisinin daha eski Antminer modelleri kullanılarak üretiliyor.

İddiaya göre, VISA’nın gerçekleştirdiği her bir işlem, bir BTC işlemine göre tam 741.703 kat daha fazla karbon ayak izi bırakıyor.

Bu sayı doğrudan enerji kullanımını dikkate alıyor ve VISA ekipleri, ofisler, binalar ve bir işletmenin hayatta kalması için diğer tüm faaliyetleri dikkate almıyor. Öte yandan Bitcoin’in ağı otomatik olarak çalışıyor ve büyük bir iş gücü gerektirmiyor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. siz büyük ihtimalle çevirdiniz sadece size lafım yok ama hangi salak yazdıysa bu yazıyı saçmalamış. bu kadar enerji kullanılıyorsa bunun bir de sıcaklık olayını hiç düşünmemişler. sera etkisine katkı sağladığı için asıl en çevre düşmanı madencilik. ve bu sadece bitcoin, diğer altcoinlerin madenciliği hiç hesaba katılmamış

    Cevapla