Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance CEO’su Changpeng Zhao (ya da sosyal medyada bilinen adıyla CZ) Bitcoin’in altından daha iyi bir yatırım aracı haline geldiğini söyledi.
Binance CEO’su: “Bitcoin altından daha iyi!”
Günlük işlem hacmi 750 milyon dolar düzeyine ulaşan Binance’in CEO’su CZ, DHA’dan Erkan Öz’ün sorularını yanıtladı. CZ, küresel piyasalarda ekonomik belirsizlikler olduğunda insanların altına yatırım yapmaya eğilimli olduklarını vurguladı ve ekledi:
Altın yatırımcıların portföylerindeki riskleri hedge etmeleri için daha güvenli bir değer saklama aracıdır. Şimdi insanlar altından daha iyi bir yatırım aracına sahip. Kripto paralara yönelik ilgi ile Bitcoin fiyatının artması, dünya piyasalarındaki (önemli) hareketlenmelere denk geliyor. Bu da bize Bitcoin’in gerçekten Altının yerini aldığını ya da Dijital Altına dönüştüğünü gösteriyor.
Changpeng Zhao: “Küresel ekonomideki sorunlar BTC’ye yarıyor.”
Benzer durumun Brexit tartışmaları başladığında İngiliz Poundu ile yapılan Bitcoin işlem hacimlerinin artması ile yaşandığını kaydeden CZ, bu eğilimin dünya piyasalarını etkileyecek başka büyük olaylarda da görüleceğini düşündüğünü ifade etti. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carneyin doların yerine, önde gelen ulusal para birimlerine dayalı sabit değerli (Libra benzeri) yeni bir kripto rezerv para önermesini de değerlendiren CZ, şunları söyledi:
Sabit dijital paraların dünya ekonomilerini değiştirdiğini ve kripto para camiası için görece önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz; çünkü, (devletlerin çıkardığı sadece iradeye dayalı) fiat para birimleri ile kripto paralar arasında bir orta (köprü) işlevi görüyorlar.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.