FOMO kurumlara kaymaya başladı: Bitcoin fırsatını kaçırmak istemiyorlar!
Ünlü ekonomist: “Bitcoin fiyatını Wall Street kontrol ediyor!”

Ünlü ekonomist: “Bitcoin fiyatını Wall Street kontrol ediyor!”

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’e artan ilgiye rağmen, bazı insanlar bu kripto varlığının düpedüz bir Ponzi şeması, korkunç bir aldatmaca olduğunu düşünmeye devam ediyor. Böyle düşünen kişilere bir yenisi ekleniyor; dünyaca ünlü ekonomist Andy Xie. Andy Xie, Bitcoin satın alımının “kumar oynama” ile eşdeğer olduğunu ve Wall Street’in BTC fiyatını kontrol etiğini öne sürerek kendi fikrini ortaya koydu.

Andy Xie: “Wall Street Bitcoin’in fiyatını kontrol ediyor!”

Söz konusu ekonomist, 1997 Asya finansal krizini öngören dünyaca ünlü bir ekonomist. The Korea Times’a konuşan Andy Xie, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerine artan bir ilgi olmasına rağmen, bu varlıkların, çok volatil olmaları nedeniyle hiçbir zaman “yasal para birimi” olarak tahsis edilmeyeceğini ve BTC’nin bir “kumar aracı” olduğunu belirtti:

Bitcoin, öncelikle Çin, Koreliler ve Japonlar için bir kumar aracıdır. Birçoğu Bitcoin’in fiat para biriminin yerine kullanılabileceğini iddia etse de büyük volatilitesi onu imkansız kılıyor.

Eski bir Morgan Stanley ekonomisti olan Andy Xie, özellikle Bitcoin’in neden fiat’ın yerine geçmeyeceğine inandığını belirterek, küçümseyici görüşleriyle dikkat çekti:

Kripto para birimi hiçbir zaman yasal para birimi olarak tanınmayacak, çünkü hükümetler bunu yapamaz. Bitcoin ve kripto para birimlerinin volatilitesi böyle bir hükümeti iflasa sürükleyebilir.

“Bitcoin bir daha asla Aralık 2017’nin en yüksek seviyelerine ulaşamayacak.”

Bununla birlikte Andy Xie’nin eleştirileri, JP Morgan’ın, Facebook’un ve diğer önde gelen şirketlerin kripto devrimine katılıyor gibi göründüğü bir zamanda geldi. Bu büyük şirketler, temel olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini, girişimde bulunarak finansmanın bir sonraki mantıklı adımı olarak kabul ettiler. İlginç bir şekilde, Andy Xie de bu görüşü taşıyor. Libra’nın ortaya çıkmasının kripto para birimi endüstrisine olan inancını destekleyeceğini öne sürüyor:

Facebook’un Libra’sı Bitcoin için kötü olmalı, çünkü farklı olacak. Ancak psikolojik etkisi, insanlara kripto paranın daha meşru hale geldiğini hatırlatmak. Wall Street Chicago’da bir vadeli işlem piyasası kurdu. Bunlar Bitcoin fiyatını kontrol ediyorlar. Doğu Asyalılar her yıl Bitcoin yüzünden yaklaşık 100 milyar doları kaybediyor. Çünkü kumar oynuyorlar!

Ne olursa olsun Andy Xie, Bitcoin’in bir daha asla Aralık 2017’nin en yüksek seviyelerine ulaşamayacağını ileri sürüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir