Ripple (XRP) tabanlı kripto borsası Bitsane, kullanıcılarını fonlarını çalarak bırakmış görünüyor. Borsa faaliyetlerini sonlandırdı ve kurucular yatırımcıların fonlarını alarak kaçtılar. Bu, son birkaç yıl içerisinde kripto pazarını etkileyen birçok farklı aldatmacadan sadece bir tanesi.
Ripple tabanlı borsa, kullanıcılarını fonlarını çalarak bırakmış görünüyor
XRP tabanlı kripto para birimi borsası Bitsane, birkaç gün önce iz bırakmadan ortadan kayboldu. Forbes tarafından yayınlanan yakın tarihli bir habere göre, borsa yüz binlerce kullanıcıyı mal varlığı olmadan bırakarak pazardan çıktı. Forbes, bazı hesap sahiplerinin Bitcoin, XRP ve diğer dijital varlıklarını çekmeye çalıştıklarını ancak para çekme işleminin Mayıs ayından bu yana başarısız olduğunu bildirdi. Bitsane’in destek ekibi e-postalarda, teknik nedenlerden dolayı para çekme işlemlerinin “geçici olarak” devre dışı bırakıldığını yazdı.
Ancak 17 Haziran’da, borsanın Twitter ve Facebook hesapları silindi ve Bitsane hesaplarına gönderilen e-postalar teslim edilemez olarak iade edildi. Şu anda, Telegram’ı kullanan ve fonlarını nasıl geri alabileceklerini konuşan Facebook’ta bir grup kuran birkaç kişi var. Kullanıcılardan biri borsaya 150.000 dolar yatırdığını iddia etti. Bu, son birkaç yıl içerisinde kripto pazarını etkileyen birçok farklı dolandırıcılık olayından sadece bir tanesi. Buna ek olarak arasında Binance, GateHub ve Coinchek’in de dahil olduğu diğer birçok borsa bilgisayar korsanlarının saldırılarından etkilendi.
Borsa ve aldatmaca hakkında net bilgi bulunmuyor
Bitsane, Forbes tarafından bildirildiği üzere, 30 Mayıs itibariyle kayıtlı 246.000 kullanıcıya sahipti. Aynı zamanda, CoinMarketCap’a göre günlük işlem hacmi 7 milyon dolardı.Kullanıcılar, Coinbase’in bu dijital varlığa destek vermediği zamanlarda XRP’yi bu platform üzerinden alıp satabildiler. XRP’yi Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile nasıl satın alabileceğimizi açıklayan CNBC makalesi sayesinde borsaya giren birkaç kullanıcı vardı.
Borsa CEO’su Aidas Rupsys ve baş teknoloji sorumlusu Dmitry Prudnikov’in, LinkedIn dahil olmak üzere sosyal medya hesaplarıyla bağlantı kurulamıyor. Bitsane borsası, Ağustos 2017’de İngiltere’de kuruldu. İngiltere’de borsaya kayıtlı olan Zmitrovich’e göre, şirketin bir banka hesabı bile yoktu. Şu anda, kaybedilen fonlar, paranın nerede olduğu, borsada çalışan işçiler, dolandırıcılık kurbanları ve diğer konular hakkında bilgi bulunmuyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.