2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik:
2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik: "Rekor geliyor" iddiası!

BTC/USD Fiyat Tahmini: ETF reddi sonrası Bitcoin durumu

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Neyse ki, ETF reddi Bitcoin oranını etkilemedi; dahası, BTC teklifleri son 24 saat içinde %2’den fazla arttı.

Bitcoin halving beklentisi

Mayıs ayının başından bu yana, Bitcoin oranı yaklaşık %40 oranında arttı. Bununla birlikte, bugünkü değeri hala kripto para biriminin Aralık 2017’de ulaştığı rekor işaretlerden uzak.

Önemli temel faktörler açısından, 20 Mayıs 2020’de bir sonraki Bitcoin (BTC) halving gerçekleşecek ve madencilerin ücretlerini yarı yarıya azaltacaktır. Bu işlem, kripto para biriminin fiyatı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Bitcoin Grafikleri tarafından 210.000 blok çevriminde Bitcoin fiyatı

Bitcoin Grafikleri – 210.000 blok Bitcoin fiyatı

Bitcoin Blockchain’in üçüncü halving’i gerçekleşecek: Birincisi 2012’de gerçekleşti, her bir mayınlı blok için ödülü 50’den 25 BTC’ye düşürdü, ikincisi ise ödülü 12.5 BTC’ye düşürdü.

Blockchain.com tarafından kurulan Blockchain cüzdan sayısı

Blockchain.com tarafından sağlanan Blockchain cüzdan sayısı

Dahası, Mayıs 2018’den bu yana piyasadaki uzun süreli düşüşe rağmen,  Blockchain cüzdan sayısı neredeyse %35 arttı (38 milyon adet). Mevcut dinamikler devam ederse, rakamları yıl sonuna kadar 50 milyon olan kritik seviyeye yaklaşacak ve bu da Bitcoin’in fiyatını 10.000 dolara çıkarmasını sağlayacak.

Bitcoin teknik analizi

Teknik kısım ile ilgili olarak durum şu şekilde görünüyor:

BTC / USD grafiği

TradingView BTC/USD grafiği

Bitcoin’de 8.000 dolar seviyelerinin yukarısı zorlanıyor gibi görünüyor. Ancak bunun için ön koşul olmadığından hızlı boğaları 8.500 dolara kadar beklememelisiniz. Ne MACD ne de RSI göstergesi, seviyeyi yükseltecek bir kuvvet göstermiyor.

BTC, dikkate alındığında, mevcut haftanın en yüksek zirvesi olduğu düşünülen 8.200 dolar işaretine dokunabilir. Bunun bir teyidi, son zamanlarda %4’ten daha fazla düşen BTC pazar payının düşmesidir. BTC fiyatı yazım sırasında 7.926 dolardan işlem görüyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir