Rapor: Kurumların Bitcoin yatırımı haftada 57,8 milyon dolara yükseldi
Rapor: Kurumların Bitcoin yatırımı haftada 57,8 milyon dolara yükseldi

Panik satışları devam ederken Kurumsal yatırımcı Bitcoin mi topluyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz ay boyunca, kripto para piyasası, 2018 yılının en kötü performansını görürken, Bitcoin fiyatı yüzde 35 oranında düşüş yaşadı. Kobre&Kim’de bir hükümet icra savunma ve menkul kıymetler dava avukatı olan Jake Chervinsky, perakende yatırımcıların veya bireysel yatırımcıların kripto para borsalarında sattıklarını, kurumsal yatırımcı tarafının ise biriktirdiğini öne sürdü:

4.000 dolar altında Bitcoin ticareti ile yatırımcılar: bireysel yatırımcı: satıp aşağıdan geri mi satın almalıyım? Kısa pozisyon (satış emri) açmalı mıyım? Pes etmeli miyim? Sıfıra mı gidiyor? Bütün bu kripto şeyi bir aldatmaca mıydı?  Kurumlar: Lütfen bize ucuzdan Bitcoin satmaya devam edin. Teşekkür ederiz.

Kurumsal yatırımcı gerçekten alıyor mu?

Chervinsky’nin bildirisi, büyük ölçüde dijital varlıkların momentumunun olmaması nedeniyle kurumsal yatırımcıların piyasaya katılımını sorgulayan şüphecilerin tetiklediği, kripto para içinde bir dizi tartışmaya yol açtı.

Eğer kurumsal yatırımcılar geçtiğimiz aydan itibaren Bitcoin almaya başladılarsa BTC’nin fiyatı yüzde 35 oranındaki çöküşten sonra artmaya başlamalıydı. Chervinsky, profesyonel yatırımcıların ve kurumsal yatırımcıların yeni varlıkları biriktirme konusunda oldukça ihtiyatlı olduklarını ve genellikle varlığın ya da kriptonun kısa vadeli fiyat trendini en az etkileyecek şekilde yatırım yaptığını söylüyor:

Ancak sorun, ‘kurumsal yatırımcılar satın aldıkça, fiyat hemen yükselecek’ görüşü.  Profesyonel tüccarlar, piyasayı etkilemeden varlıkların biriktirilmesi konusunda uzmandır.

Kurumların Bitcoin gibi varlıklarda spekülatif açıdan uzun pozisyon almadığını da sözlerine ekledi:

Çalıştığım yatırımcıların ve traderlerin hiçbiri spekülatif varlıklar üzerinde açık şekilde uzun pozisyon (alış emri girişi) almıyor. Yaptıkları spot satın alımlar için aynı anda riski azaltmak için diğer pazarlarda da hedge işlemi yaparlar.

Kurumsal yatırımcıların aynı zamanda tezgâh üstü (OTC) piyasa üzerinden spekülatif varlıklara yatırım yapma eğiliminde oldukları biliniyor. Bitcoin özelinde, likidite eksikliğinden dolayı, kurumsal yatırımcılar, büyük miktarda BTC satın almak veya satmak için Coinbase Custody ve Fidelity Digital Assets gibi güvenilir gözetimcilere güvenmek zorunda.

OTC pazar operatörleri ve saklama çözümü sağlayıcıları işlem hacimlerini paylaşmaya mecbur değiller ve bunun sonucunda OTC borsaları tarafından tutulan veriler nadiren kamuoyuna açıklanır. OTC borsaları tarafından sunulan bilgi eksikliğinden dolayı, kurumların BTC’yi büyük ölçüde biriktirdiği iddialarını desteklemek zor. Ancak, Chervinsky’nin dediği gibi, bireysel yatırımcılar için kurumsal yatırımcıların varlık sınıfına yatırım yaptığını düşündürecek bazı ipuçları var.

Grayscale Investment’ın raporladığı Yale’in aldığı pozisyonlar gibi yüksek girişler ve üniversite kredileri, geleneksel finans sektöründen Bitcoin için artan bir talebi işaret edebilir.

Kurumsal yatırımcı açısından belirsizlikler devam ediyor

Kurumların sadece kripto paralarla ilgilenip ilgilenmedikleri veya Bitcoin’i uzun vadeli bir yatırım aracı şeklinde aktif olarak biriktirdiklerine dair kesin bir kanıt bulunmuyor. Hâlihazırda, Coinbase Custody, Bakkt ve Fidelity Digital Assets’e olan talep, kripto için kurumsal talebi haklı çıkarmanın sınırlı yollarından biri. Yakın zamanda ise Bakkt, talebin hızla büyüdüğünü doğruladı.

Bunun dışında, kripto için kurumsal talebin aslında güçlü ve kurumsal yatırımcıların Bitcoin biriktirdiğini nicel olarak kanıtlamak için maalesef piyasada yeterli veri bulunmuyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir