Ripple özellikle çatısı altında bulunan şirketlerin faalliyetleri ile XRP Orta Doğu adaptasyonu artırmak adına yoğun çalışmalarda bulunuyor. Bu bağlamda Dubai Küresel İslam Ekonomik Zirvesi’nde konuşan Ripple Küresel Altyapı İnovasyonu Başkanı Dilip Rao, son gelişmeler ışığında katılımcılara bazı açıklamalarda bulundu.
XRP, xRapid ödeme çözümlerinde sınır ötesi ödemeler için kullanan Ripple şirketi sayesinde, kullanım durumu olan dijital varlık olarak uzun süredir varlığını sürdürüyor. Bununla birlikte, XRP, Wietse Wind tarafından geliştirilen XRP Tip Bot ve internet üzerinden yapılan mikro işlemlerle içerikten para kazanmayı amaçlayan bir hizmet olan Coil ile bir takım üçüncü parti kullanımı da kazandı.
Ripple Küresel Altyapı İnovasyonu Başkanı Dilip Rao, Dubai’deki Küresel İslam Ekonomik Zirvesi’nde son gelişmeler hakkında konuştu. Ayrıca, XRP’nin Orta Doğu’daki ülkelerin düzenleyici yaklaşımı olan Şeriat yasası ile nasıl uyumlu olduğunu anlattı:
Ripple çatısı altında kurulan şirketlerden bir olan Coil, şu anda ziyaret ettiğiniz bir web siteleri için çok az miktarda değer akışı yapmanızı sağlıyor. Bu nedenle, abonelere ücretsiz bir abonelik hizmeti vererek -tam erişim veya sınırlı erişim sağlayan ücretli bir abonelik yerine- gördükleri şey için ödeme yapmalarına izin verebilirsiniz.
Ripple üst düzey yöneticisi: “XRP Orta Doğu ülkelerinde uygulanan şeriat kanunlarıyla çok iyi uyum sağlıyor.”
Rao, ödemelerin XRP ile yapılabileceğini belirterek, “içerikten para kazanma yöntemini değiştirmeye” başlayabileceğini belirtti. Ayrıca, ister gazete, ister video, ister web’de herhangi bir içerik olsun, İnternette her türlü içerik için kullanım örneklerini de aktardı.
Bu teknolojinin çoğunun Şeriat prensipleriyle “çok iyi” uyum sağladığını dile getiren Rao, işlemlerde yer alan tarafları tanımlama ve aynı zamanda sözleşme tarafları ve sorumluluklarının yeterince açık olduğunu söyledi. Ayrıca banka ile ilişkisi olmayan nüfusa nasıl ulaşılabileceğini şu sözleriyle anlattı:
Bir milyon değerinde bir varlığı tam anlamıyla tokenize edebilirseniz, artık bir milyonerden ziyade bir milyon insanın bu varlığa ulaşmasını sağlamış olursunuz. Aynı zamanda bu varlık banka ile çalışmayanlara ulaşmak içinde çözüm sunmaya başlar. Bu nedenle, tüm İslami finans ilkeleriyle uyum sağladığımızı düşünüyoruz.
Rao ayrıca, Orta Doğu’nun FinTech’leri ülkelerine çekmeye yönelik tutumu hakkında da şunları söyledi:
BAE hükümetinin 2020 yılına kadar tüm devlet işlemlerinin yüzde 50’sinin dağıtılmış defter teknolojisinde olacağını belirtmesi inovasyon adına olumlu bir gelişme. FinTech’leri pazarınıza getirmek ve daha sonra yerel olarak bu çözümleri yinelemek için yerel kapasiteyi geliştirmenin harika bir yol olduğunu düşünüyorum.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.