Visa ve MasterCard kripto şirketlerine karşı tedbirleri sıkılaştırıyor
Visa ve MasterCard kripto şirketlerine karşı tedbirleri sıkılaştırıyor

Visa ve MasterCard kripto şirketlerine karşı tedbirleri sıklaştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ödeme devleri Visa ve MasterCard kripto para ve ilk para teklifleri (ICO) için yetki alanlarını yeni bir “High Risk” kategorisinde değerlendirecekler.

Visa ve MasterCard kripto para birimleri için ek önlemler alıyor

Broker Complaint Registry’e göre MasterCard’ın kısa süre önce gelen sınıflandırmasının bazı detayları bu yılın Mayıs ayında halka açıldı. Kayıt defteri, ikili opsiyonların, CFD’lerin, forex’lerin, kripto para birimi opsiyonlarının ve ICO’ların 12 Ekim 2018’den itibaren yeni bir “Yüksek Riskli Menkul Kıymet” kategorisine gireceğini ve ek izlemeye tabi olacağını kaydetti.

Finance Magnates’e göre gruplandırma, ters ibrazların artık işlemin gerçekleştiği tarihten sonra 540 güne kadar icra edilebileceği anlamına geliyor.

Bazı anonim kaynaklar tarafından bildirilenlere göre MasterCard’ın yeni sınıflandırmasının 15 Ekim Pazartesi günü başlayacağı ve VISA’nın bu yılın Aralık ayında benzer bir gruplandırma yapmayı planladığı bildirildi.

Yeni düzenleme lisanssız olarak işleyen veya bunlara ihtiyaç duymayan tüm şirketleri hedefliyor.

Bazı ilişkili işletmeler, müşterilerine daha önce kredi kartlarını kabul etmeyeceklerini zaten bildirdiler. Bu durum, kötü düzenlenmiş işletmeleri kullanan müşterilerin, tamamen banka havalelerine veya alternatif ödeme seçeneklerine yönelmek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

MasterCard duyurusu, şirketin kamuya açıkladığı genel kripto duruşuyla uyumlu ilerliyor. Temmuz 2018’de, MasterCard CEO’su Ajaypal Banga, yüksek volatiliteleri ve bir borsa aracı olarak çalışamamaları nedeniyle, anonim, devlet tarafından desteklenmeyen kripto para birimlerinin “önemsiz” olduğunu savundu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin