featured

Önümüzdeki hafta token kilidi açılacak altcoinler: Aptos, Cardano ve Neon…

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta Orta Doğu’daki gerginlikler ile zor bir dönem geçirdi. Hafta sonuna doğru bir miktar toparlanma gösteren bazı altcoinlerin ise gelecek hafta token kilidi açma etkinliği ile arz oranı değişecek. Sözü edilen altcoinler arasında geçen hafta önemli bir büyüme sergileyen Aptos gibi kripto paraların yanında yeni listelenen Eigenlayer coin de bulunuyor.

Token kilidi açılacak 7 önemli altcoin

7 Ekim ile 12 Ekim arasında toplam 200 milyon değerinde token dolaşıma alınacak. Bunlar arasında Neon, Cardano, Ethena, Eigenlayer ve Aptos gibi altcoinler var.

Cardano (ADA): 7 Ekim’de yaklaşık 6,5 milyon dolar değerinde 18, 53 milyon ADA token kilidi açılacağı paylaşıldı. Bu oran mevcut arzın yüzde 0,05’ine karşılık geliyor ve düşük oranı ile ADA fiyatı üzerinde etkisinin düşük olması bekleniyor.

Neon (NEON): 7 Ekim’de toplam arzın yüzde 93,43’ünü oluşturan 53,91 milyon dolar NEON tokenının kilidi açılacak. Toplam değeri 18,7 milyon olan token açma etkinliği toplam arzın önemli bir kısmını oluşturuyor.

altcoin
Kaynak: Token Unlocks X 

Eigenlayer (EIGEN): 8 Ekim’de 9,93 milyon değerinde EIGEN kilidi açılacak. Toplam arzın yüzde 5,32’sini oluşturan bu oran yaklaşık 35,8 milyon dolar değerine sahip. Yeni listelenen kripto paralardan biri olan EIGEN’ın dolaşımda 186.582.000 token arzı var. Altcoinin toplam arzı ise 1.681.371.191 EIGEN token.

Ethane (ENA): 9 Ekim’de 12,86 milyon ENA tokenı dolaşıma girecek. Toplam arzın 0,47’sine denk gelen etkinlik 4 milyon ABD dolarına sahip.

Optimisim (OP): 10 Ekim’de token kilidi açılacak OP, 12,47 milyon tokenın kilidi açılacak. Fakat bu oranın fiyat volatilitesini çok etkileyeceği düşünülmüyor, çünkü toplam arzın 0,99’lük oldukça minimum bir kısmına karşılıyor geliyor.

Bunun yanı sıra 7 Ekim’de 5,6 milyon dolar değerinde 500,000 MODER tokenı kilidi açılacak ve bu toplam arzında yüzde 38’lik önemli bir kısmını oluşturuyor ve toplam değeri yaklaşık 5,6 milyon dolar.  9 Ekim’de toplam 7,2 milyon değerinde 35,88 milyonluk XAI token kilidi açılacak. 11 Ekim’de IO tokenın yüzde 2,22’lik 2,11 milyonluk IO dolaşıma girecek. 11 Ekim Cuma günü ise Moonbeam (GLMR) token için 3,4 milyon token açılımı yapılacak.

Aptos (APT): Geçtiğimiz haftanın en iyi performans gösteren altcoinlerinden biri olan Aptos token kilidi 11 Ekim’de açılacak. Token kilidi açma etkinliğinde 11,31 milyon tokenın dolaşıma alınması planlanıyor. 

Aptos coinde bu oran açıklanan toplam arzın yüzde 2,25’lik bir kısmını ifade eder. Toplam değeri ise yaklaşık 103 milyon dolar değerindedir. Piyasa değerine göre 22. sırada olan olan Aptos’un dolaşımdaki arzı 502.859.825 APT ve toplam arzı ise 1.119.501.121 APT token.

Token kilidi açma etkinliği altcoin fiyatını nasıl etkiler?

Kripto piyasasında token kilidi açma etkinlikleri herhangi bir altcoinin dolaşımdaki arzını doğrudan yükseltir. Bilhassa sınırlı arza sahip altcoinler üzerinde arz ve talep dengesinde değişmeler gerçekleşir.

Özellikle toplam arzın önemli bir kısmını dolaşıma girmesi satış baskısını tetikleyebilecek bir gelişme olarak ele alınır. Arz artışı piyasadaki token oranını yükseltir ve fiyat üzerinde düşüşe neden olabilir. Satış baskısının yükselmesi hâlinde ise fiyat üzerindeki belirsizliği yükseltebileceği için yatırımcı stratejisini de doğrudan etkileyecek bir gelişme olarak ele alınır. Ek olarak kilit açma etkinlikleri fiyatı etkileyebilir. Çünkü dolaşımdaki token miktarının artması yatırımcı duygularını korku bölgesine taşıyabilir. Bu da panik satışları tetikleyebilecek bir gelişmedir.

7-12 Ekim haftasında token kilidi açılacak altcoinler arasında Neon, Aptos ve Eigenlayer gibi altcoinler daha yüksek arz oranlarına sahip olduğu için fiyat hareketleri takip edilmelidir. Ancak token kilidi açma etkinliği her zaman fiyat düşüşüne neden olmaz ve altcoin projesinin gelişimi ile doğrudan ilgili olduğu bilinir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.