featured

Binance listeleme haberleri: Kripto para piyasası düşerken bu meme coinler rekor kırıyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance Haberleri: Kripto paralar haftaya sert bir düşüşle başladı ve küresel kripto piyasa değeri yüzde 2 geriledi. Bitcoin 60 bin dolardan 58,20 dolara kadar geri çekilerek FOCM toplantısı ve Fed faiz kararı öncesinde düşüş yaşadı. Faiz indirim beklentileri ile yatırımcılar iyimserliğini korumayı başarsa da altcoinler önemli kayıplar yaşadı. Meme coin sektörü ise piyasa değeri açısından yüzde 4 geriledi. Genel kripto piyasasındaki bu kayıpların ortasında Binance listelemeleri ile hızla yükselen BaybDoge, Turbo ve Neiro coin dikkat çekici bir artış gösterdi.

16 Eylül: Kripto para piyasası neden düşüyor?

18 Eylül Çarşamba günü Fed faiz kararının açıklanması beklenirken Bitcoin fiyatında 2,5’lük bir düşüş yaşandı. Ethereum aynı süre içinde yüzde 4’ten fazla değer kaybetti. NEAR, KASPA ve ADA coin ise yüzde 5’e yakın kayıp yaşadı. Yapay zekâ tokenlarında ise kayıplar daha fazla derinleşirken piyasa değeri yüzde 4 düştü.

Geri çekilmeden önce ABD başkanlık seçimlerinde aday olan Trump’a yönelik suikast girişimi haberleri gündeme geldi. Pazar günü gerçekleştirilen bu girişimin ardından kripto piyasasında sert satışlar yaşandı. Hafta sonu kazanımlarını kaybeden altcoinlerin faiz indirimi ardından toparlanacağı tahmin ediliyor.

CME aracına göre faiz indirim oranının 25 baz puandan ziyade 50 baz puan olması daha yüksek bir olasılık. Ancak analistler 25 baz puanlık bir faiz indiriminin daha olası olduğunu düşünüyor. Birçok yatırımcı ve kripto analisti ise faiz indirimine kripto piyasanın zaten tepki verdiğini piyasada yeni bir fiyatlandırma olmayacağı görüşünde.

TURBO, NEIRO, Bayb Doge Binance listelemesi ile yükselişte!

Binance erken işlem saatlerinde resmi bir duyuruda bulunarak Neiro, Turbo, Baby Doge meme coinlerini listeleyeceğini paylaştı. 16 Eylül saat 10.00’da gerçekleşecek listelemede NEIRO/USDT, TURBO/USDT, 1MBABYDOGE/USDT çiftlerinin işleme başlayacağını duyurdu.

Listeleme ardından ticarete başlayacak olan işlem çiftlerini Binance Auto-Invest kullanıcıları 17 Eylül Salı günü saat 10.00’da satın alabilir. Ayrıca Binance Convert, kullanıcıların bu meme coin çiftlerini diğer tokenlar ile sıfır ücret karşılığında takas etmesine imkân verecek.  Çapraz ve izole marjinde ise listelenme ardından işlem yapılacağını açıkladı.

Listeleme haberine hızlı tepki veren meme coinler çift haneli önemli kazanımlar elde etti. Bayb Doge son 24 saate yüzde 51 yükselerek 0.0 8 1579 dolara ulaştı. Neiro ise daha dramatik bir yükselişle son 24 saate yüzde 985’lik bir artış gösterdi. Güncel olarak en yüksek zirvesinden bir miktar geri çekilen meme coin son bir haftada yüzde 616 arttı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,00034 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi yüzde 3253 yükselerek dikkat çekici bir artış gerçekleştirdi. Neiro 153.606.510 ABD dolarlık piyasa hacmine göre CoinMarketCap sıralamasına göre 38. en büyük kripto para oldu.

kripto Binance
TURBO teknik grafik EMA ve RSI değeri kaynak: Coinmarketcap

Turbo ise listeleme haberine daha mütevazi bir yükselişle karşılık vererek aynı sürede yüzde 13 artış yaşadı. 0,0044 dolardan işlem gören TURBO coin düşen piyasa şartlarında haftalık yüzde 23 artmış oldu. İşlem hacmi 24 saatte yüzde 125 arttı. Açık Faiz oranı (OI) yüzde 63 artarken hacmi yüzde 371 yükselerek orta vadeli tahminlerde iyimser bir görünüm oluşturuyor. Teknik grafiğine bakıldığında TURBO fiyatı uzun bir süredir 200 günlük üssel hareketli ortalamanın (EMA) üzerinde yer alıyor. RSI değeri ise 60 seviyesinde alım bölgesinde bulunuyor.

Sonuç olarak Binance listeleme haberlerinden sonra yükselişe geçen meme coinlerin yükseliş momentumunu sürdürüp sürdüremeyeceği ise bilinmiyor. Ancak geçmiş listeme haberleri göz önüne bakıldığında Neiro, Turbo ve Bayb Doge fiyatında bir miktar geri çekilme yaşanması olası. Buna karşın Ethereum’da dağıtılan ile Neiro tokenı olan NEIRO coinin topluluk desteği ile büyümeyebilecek bir potansiyele sahip olduğu düşünülüyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.