featured

Jasmy coin’in geleceği nedir? JASMY 2024, 2025 ve 2030 fiyat tahmini

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jasmy coin, sağladığı gizlilik özellikleri ve nesnelerin interneti (IoT) alanında projelerin artışı ile ön plana çıkan bir altcoindir ve hâlâ ciddi bir potansiyele sahiptir. IoT teknolojilerinde giderek hızlanan gelişmeler ile kripto alanında veri güvenliğini sağlamak büyük önem kazanırken Jasmy coin, piyasa içerisindeki güvenlik ihtiyacına cevap veren ERC-20 standardına sahip önemli bir kripto projesidir.

Jasmy coin, projeleri ile kullanıcıların verilerini merkeziyetsiz olarak kontrol etmelerine imkân verilirken aynı anda bu veriler aracılığıyla gelir elde etmeleri sağlanır. Bu yazımızda güvenlik alanındaki potansiyeli ile dikkat çeken Jasmy coin nedir sorusu cevap verip fiyat tahminlerine değineceğiz.

Jasmy coin Satın Al

Jasmy coin fiyat tahmini – Potansiyel yüksek ve düşükler

Jasmy coin geleceğini yorumlayabilmek için yazımızda birçok faktöre değinilmiştir. Teknolojik gelişmeler, kripto piyasasındaki genel duyarlılık, Japonya VC yasası, arz durumu ve IoT pazarının büyümesi gibi sayısız etken doğrudan coin fiyatını etkileyebilir.

Aşağıdaki tabloda 2024, 2025 ve 2030 yılı için Jasmy coin potansiyel yüksek ve düşük fiyatlarını bulabilirsiniz.

Yıl Potansiyel Düşük Potansiyel Yüksek
  2024 0.005 0.0285
  2025 0.025 0.07
  2030 0.0005 0.006

Jasmy coin nedir?

Jasmy coin, Japon merkezli teknoloji firması Jasmy Corporation tarafından 2019 yılında geliştirilen bir coindir. Piyasaya sürülen IoT cihazları aracılığıyla üretilen verilerin güvenli biçimde depolanması ve paylaşılmasını sağlamak için blok zinciri teknolojisini kullanır. Bu özelliği, onu Nesnelerin İnterneti alanındaki diğer rakip projelerden ayırır. 

Jasmy coin sahiplerinin ağ üzerindeki karar mekanizmalarında oy kullanabilme hakkı ile talebe göre şekillenen bir gelecek sağlanır. Toplamda 50 milyar sınırlı arza sahip olan Jasmy ağından işlem ücretlerini ödemek ve Jasmy staking işlemleri yapmak mümkündür.  

Jasmy coin fiyat geçmişi

Jasmy coin fiyat tahmini yapmadan önce altcoinin geçmiş fiyat performansını inceleyelim. Böylece Jasmy coinin yorumlaması kolaylaşacaktır. 2019 yılında piyasaya sürüldüğünde büyük ilgi gören Jasmy coin kısa sürede birçok kripto borsası tarafından listelendi. Jasmy coinin ilk çıkış fiyatı 0.0006 dolar (0.000001 TL) civarlarındaydı. Fakat IoT ve blok zincirinin artan rağbeti sayesinde fiyat artışına gitti. Jasmy coin en yüksek değere (ATH) 2021 Şubat ayında 4.99 doları (170 TL) gördüğünde ulaştı. Ancak bu seviyeyi gördükten sonra kripto piyasalarında yaşanan genel düzeltme ile fiyatında ciddi düşüşler yaşandı.

Jasmy
Kaynak: CoinMarketCap / Jasmy geçmiş fiyat grafiği

2022 yılı esnasında sık dalgalanma yaşayan Jasmy coinin airdrop etkinlikleri sırasında ani fiyat değişimleri gördü. Bu etkinlikler genelde yatırımcılara ücretsiz token dağıtımı ile gerçekleştiği için airdrop sonrası gelen satışlar fiyat üzerinde baskı yarattı. 

Jasmy coin yorumları yapmak için arzda daha fazla artışın pek olamayacağını unutmamak gerekir. Airdroplar sonucu oluşan durum ile fiyatlar daha stabil yapıya kavuştu. Böylece Jasmy coin fiyat tahmini yapmak kolaylaştı.

Jasmy coin orta ve uzun vadeli fiyat geleceği 2024, 2025 ve 2030

2024 ve özellikle 2025 yılı için Jasmy coin grafiklerinde yükseliş ivmesi beklenirken bunun uzun vadeli olamayacağına dair beklentiler söz konusu. Birçok analistin ortak olduğu fikir, kısa vadede fiyatın artacağı fakat bunun uzun süremeyeceği yönündedir. Jasmy coin geleceğine dair fiyat tahminleri kısa vade ve uzun vadeli yaklaşımlara göre değişkenlik gösteriyor.

Kripto piyasasında popüler olan çokça sitenin tahminine göre 2030 yılında 2025 fiyatlarından daha düşük değerler karşımıza çıkacak. Jasmy coin uzun vadeli fiyat beklenti 2025 sonrası için short pozisyonlarda yoğunlaşma ile gerçekleşebilir. Ancak bu tür işlemlerin yüksek risk içerdiğini unutmayın.

Jasmy coin 2024 fiyat tahmini

2024’ün başlarında yaşanan Bitcoin ETF onayı ve Bitcoin halving gibi olaylar genel kripto piyasasında yükseliş beklentisi yaratmıştı, fakat beklentilerin tersine volatilite arttı. Bu dalgalanmanın yerini yıl sonuna doğru yükselişin alacağı beklentisi ile Jasmy coin 0.005 ve 0.0285 dolar arasında fiyata sahip olabilir. Birçok kripto borsası tarafından listelenen Jasmy coin projesi, IoT pazarındaki sunduğu çözüm önerileri ile bu dönemde daha fazla benimsenebilir ve bu sayede olumlu etki yaratabilir.

Jasmy coinin staking gibi özellikleri ile beraber tüm potansiyel gelişmelerden en önemlisi, Japonya’da VC yasasının onayıdır. VC firmalarının kripto tutabilmesi için önerilen yasanın onaylanması halinde Jasmy coin gibi kripto paraların piyasada desteklenmesi muhtemeldir. Bu yasanın onaylanması kripto projelerine yatırımı güvenli hâle getirir ve bu sayede büyüme ihtimali artar. 

Fiyat tahmini yapmak için bir başka gerekçe ise Ethereum ETF’leridir. Ethereum ETF’leri ile birleşen bir potansiyel var fakat bunun ertelenmesi halinde fiyatlar yeniden düşebilir. Bu gibi gelişmeler ile Jasmy coin için 2024 yılına dair birçok tahmin nötr yapıya sahip. Ancak bu durum 2025 yılında pozitif yönde bir değişime uğrayabilir.

Jasmy coin 2025 fiyat tahmini

2025 yılına Jasmy coinin özelliklerinin iyice yaygınlaşabileceği düşünülüyor. Büyüme tahminlerinin spekülatif olduğunu ve bilinmeyen değişken sayısının daha fazla olduğunu ise unutmayın. Bitcoin’in yarılandığı yılın 2024 oluşu, bir sonraki senenin yeni ATH’ların yaşanacağı yıl olması beklentisini ortaya çıkarıyor. Olası bir boğa piyasası beklentisi en iyi altcoinler ile birlikte Jasmy coinin de fiyatında iyileşmenin önünü açabilir. 

Jasmy şirketi tarafından hedeflenen ekonomi modeline uygun biçimde cihazlar üretilir. Bu cihazlar verilerin erişebilirliğini arttırmaya yönelik amaçlar içerir. Şirketin bu özelliğini destekleyen gelişme ise Avrupa Veri Yasasının 2025 yılında yürürlüğe gireceği haberidir.

Jasmy coin

Yasal destekler, IoT teknolojisinin giderek yaygınlaşması ve muhtemel kripto boğa sezonu gibi gerekçeler ile 2025 yılında Jasmy coinin yükselmesi mümkündür. Ancak bunun kalıcılığının sağlanması adına talep edilen arzın sabit kalmaması gerekir ki Jasmy coin arzı geçmişte yapılan airdroplar sebebiyle bu avantajını kaybetmiştir. Neredeyse yüzde 99’luk kısmı dolaşımda olan Jasmy coin arzı sabit kalacaktır. Bu da sınırlı arza sahip olan Jasmy coin fiyat tahminlerinin 2025 yılında 0.025 ve 0.07 dolar aralığında kalmasına neden olur.

Jasmy coin 2030 fiyat tahmini

2030 yılına dair Jasmy coin tahminleri arasında Coincodex tarafından yapılan 0.148 dolar gibi potansiyel yüksek fiyat tahminleri de vardır. Ancak genel olarak tahminler, Jasmy coinin gizlilik konusunda ön plana çıkma çabalarının daha büyük şirketler tarafından engelleneceği yönünde görünüyor. Şirket ürünlerinin kısıtlı bir kitle tarafından benimsenmesi hâlinde coinin geleceğine dair potansiyel bir yükselişi beklemek zorlaşır. 

Tabii ki her bir kripto kullanıcısının kendi verilerine olan talebinin artması ve 2023’te duyurulan fakat sonra hiç bahsedilmeyen Jasmy zincirinin başlatılması gibi etkenler, uzun vadede coinin etkili olmasını sağlayabilir. Birçok gelişme ile yükselişe ve ciddi gerekçeler ile düşüşe zemin hazırlayan bu değişkenler ile 2030 yılına dair Jasmy coin beklentileri genelde negatif yönde olsa bile bu durum piyasa duyarlılığına göre değişim gösterebilir. Bu bilgiler ışığında Jasmy coin fiyatının 0.0005 ve 0.006 dolar arasında olması bekleniyor.

Jasmy coin Satın Al

Jasmy coin yorum: JASMY coin alınır mı?

Jasmy coin yatırımcılar için ilgi çeken bir proje olsa bile yatırım yapmadan önce bazı konular dikkatlice değerlendirilmelidir. Jasmy coinin en büyük risklerinden biri, sınırlı bir arza sahip olmasına rağmen neredeyse bütün arzın piyasa dolaşımında oluşudur. Bu hem fiyat artışı hem düşüşlerinde dalgalanmayı azaltıcı etkiye sahip olsa bile kazanç ihtimalini olumsuz etkiler. Buna rağmen güvenlik alanındaki olumlu özellikleri ve yapay zekâ ile entegrasyonu gibi gelişmeler sayesinde gelecekte rağbet görmesi bekleniyor. Bu durumda kripto piyasasında iyimser havanın desteğini arkasına alan Jasmy coin, yeniden ciddi yükselişlere şahit olabilir. 

Hem iyi hem kötü gelişmelere açık olan Jasmy coin fiyatı üzerinde hangi gelişmelerin baskın geleceği hakkında fikir sahibi olmak ise pek mümkün değildir. Bu nedenle Jasmy coine yatırımı yapmayı düşünenlerin piyasayı dikkatlice analiz etmesi önemlidir. Bu içerikte yer alan hiçbir bilginin yatırım tavsiyesi olmadığını unutmayın, kendi araştırmanızı yapmanız çok önemlidir.

Sık Sorulan Sorular

Jasmy coin; Binance, Coinbase ve KuCoin gibi büyük borsalarda işlem görüp geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşma potansiyeline sahiptir. Ayrıca USDT paritesinde işlem gören Jasmy coin, bu özelliği ile daha erişilebilir hâle gelir.

Jasmy coin fiyatının yükselmesi artık arz artışına pek bağlı değildir, çünkü arzın neredeyse tamamına yakını piyasadadır, tabii ki bu durum talebe de bağlıdır. Bu durum daha stabil bir gelecek ihtimalini olası kıldığı için Jasmy coinin yükselmesinin en ciddi etki kaynağı IoT, yani Nesnelerin İnterneti’nin piyasa içerisinde göreceği rağbet olacaktır. Özellikle teknolojik anlamda geleceğe uyum sağlayan ağ güncellemeleri ile fiyat artışları görülebilir, fakat bunun ne zaman olacağını kestirmek zordur, bu yüzden yatırımcılar dikkatli olmalıdır.

Toplam arzı 50 milyar adet olan Jasmy coinin sınırlı arz miktarı, ERC-20 standardına uygun şekilde belirlenmiş olup Jasmy coin ağı üzerindeki işlemlerde kullanılır. 

Yapay zeka ile entegrasyonu sayesinde Jasmy şirketi, IoT teknolojisi ürünlerini hayatın her köşesine yaymaya çalışıyor. Yenilikçi üslubu sayesinde Jasmy coin, geleceğin öncülerinden biri olabilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.