featured

Binance bu 4 işlem çiftini listeden çıkardı: İşte detaylar…

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance listeleme: Kripto para piyasası haftaya Bitcoin fiyatındaki gerilme ile başladı. Özellikle altcoin ve meme coin tarafında hafta sonu elde edilen kazanımlar kaybedilirken BTC yeniden 55 bin dolara geriledi ve bu yazının yazıldığı sırada 57 bin dolar seviyesinden işlem görüyor. Kripto piyasa hacmi 2,09 trilyon dolara düşerken Binance, 4 farklı kripto paraya ait stop işlem çiftlerini listeden çıkaracağını duyurdu.

Binance’nin listeden çıkardığı kriptolar

Kripto piyasasında dalgalanma sürerken Binance; BarnBridge (BOND) ile Dock (DOCK) ve Mdex (MDX) ile Polkastarter (POLS) kripto paralarına ait stop işlem çiftlerini liste dışında bıraktığını açıkladı. Binance günün erken işlem saatlerinde resmi web sitesinde paylaştığı açıklamada listelenen coin veya tokenlar için belirli standartlara değinerek sürçte derinlemesine araştırma yaptığını açıkladı. Düşük likiditeye sahip olan ve yatırımcı tercihlerine hitap etmeyen bu işlem çiftlerini platformdan çıkardı.

Delist edilen işlem çiftlerine bakıldığında BOND/BTC, BOND/USDT çiftlerini çıkaran borsa, diğer tokenlerde de aynı işlem çiftlerine yer verdi. DOCK/BTC, DOCK/USDT ve POLS/USDT ile birlikte MDX/USDT çiftlerini çıkardı. İşlem durdurma tarihinin ise 22 Temmuz 2014 olduğunu belirten Binance UTC saat dilimine göre 03.00’da işlemleri tamamen kesecek. Bu dört kriptoyu içeren cüzdanlardaki bakiye, kullanıcıların işlem yapmaması hâlinde 17 Temmuz’da stablecoine dönüştürülecek. Satış işlemleri ise 22 Temmuz’a kadar sürecek.

Bu tarihten sonra emirlerin otomatik kaldırılacak olan borsa, izole marj çitlerine sahip kullanıcı pozisyonlarını kapatacak. Ayrıca bekleyen emirlerin iptal edileceğini ve süreç tamamlamana kadar kullanıcıların bu çiftler üzerinde işlem yapamayacağını açıkladı.

Son olarak Binance listeden çıkarma sürecinde hangi standartları takip ettiğini açıkladı. Gelişen piyasa dinamiklerine uyum sağlamayan çiftlerin seçildiği açıklarken ağ istikrarı, güvenlik, işlem hacmi ve likidite, geliştirme faaliyetleri ve yeni düzenleyici gereklilikler başta olmak üzere bir dizi kıstası esas aldıklarını açıkladı.

Binance’de listeden çıkarma haberleri piyasada endişe yaratırken makro etkenler düşüşleri biraz daha tetikledi. Korku ve Açgözlülük Endeksi 40’in altına düşerek 36’ya geriledi ve bu da satışların yükseldiğini gösteriyor. Buna karşın piyasa yönüne ters hareket eden ve yükseliş eğilimini sürdüren altcoinler bulunuyor.

Piyasa düşerken yükselen altcoinler

Kripto para piyasası gerilerken ADA, XRP, LINK ve AVAX yükseliş gösterdi. Özellikle LINK coin, fiziksel altyapı ağında teknik desteğe gelişim vermek için Chainlink BUILD’a katılma kararı ile yükselişe geçti. Yüzde 4,58 yükselen altcoin haftalık düşüş eğiliminde çıkarak yeniden 14 dolara doğru hareket ediyor. İşlem hacmi yüzde 49 artan LINK coinin yanında AVAX’da yüzde 2’nin üzerinde arttı.

LINK Binance
LINK günlük grafik /

Bu yazının yazıldığı sırada 26,79 dolardan işlem gören AVAX tokenin işlem hacmi yüzde 45 yükseldi. Cardano ADA fiyatına bakıldığında 0,37 dolarlık desteğin üzerinde işlem gören ADA, yüzde 65’lik işlem hacmi ile olumlu sinyaller veriyor. Blockchain üzerinde yenilik getiren ADA’nin fiyat istikrarını sürdürmesi bekleniyor.

Meme coin sektörüne bakıldığında ise popüler meme coinler PEPE ve WIF sırasıyla yüzde 5,5 ve yüzde 9 düşüş göstererek önemli kayıplar yaşadı. Buna karşın yeni çıkan Pepe Uncahined, kararlı bir şekilde büyümeyi sürdürüyor. Ön satış aşamasında olan ve bu yazının yazıldığı sırada 2.775.158,24 dolar topladığını açıklayan meme coin, yıllık yüzde 690 getiri sunuyor.

Pepe Unchained Ziyaret Edin

pepe

Pepe Unchained, Katman-2 ağı üzerinde işlem gören ve daha yüksek işlem kapasitesine sahip meme coindir. Ethereum ağından 100 kat daha hızlı işlem gören bu yeni meme coin, düşük gas ücretleri ve ödüllendirici sistemleri ile daha fazla kazanç elde etmeyi sağlar. Bu yazının yazıldığı sırada 0,0083258 dolardan işlem gören meme coin, ön satış aşamasında her etapta fiyat artışına gidecektir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir