featured

Bitcoin yatırımcıları TÜFE raporunun ardından geri çekildi: BTC için sırada ne var?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) fiyatı, 10 Ağustos TÜFE raporunun yüzde 0,2’lik hafif bir enflasyon artışı göstermesinin ardından 29.500 dolar destek seviyesi civarında konsolide oldu. Zincir içi analiz, kripto yatırımcılarının önümüzdeki günlerde 32.000 dolarlık bir yeniden test için HODL yapıp yapmayacağını veya kâr rezervasyonu yapıp yapmayacağını araştırıyor.

10 Ağustos’ta ABD Çalışma ve İstatistik Bürosu, Temmuz 2023 için TÜFE raporunu yayınladı ve enflasyonda hafif bir artış olduğunu gösterdi. Enflasyon raporu piyasa beklentilerini karşılamasına rağmen ilk yatırımcı tepkileri BTC fiyatının 29.300 dolara doğru hafifçe düştüğünü gördü.

Zincir üzerindeki veriler, Bitcoin boğalarının perde arkasında erken bir fiyat toparlanmasını tetiklemek için çaba sarf ettiğini gösteriyor.

Bitcoin yatırımcıları TÜFE raporunun ardından yaklaşık 6.000 BTC taşıdı!

Zincir üzerindeki verilere göre Bitcoin yatırımcıları 10 Ağustos TÜFE raporuna borsalardan yaklaşık 175 milyon dolar değerinde 5.949 BTC taşıyarak yanıt verdi. CryptoQuant’ın aşağıdaki Borsa Rezervleri tablosu, bunun ağustos ayındaki toplam para çekme işlemlerini 585 milyon dolar değerinde 19.837 BTC’ye çıkardığını ortaya koyuyor.

Bitcoin

Borsa rezervleri, yatırımcıların küresel olarak kripto borsalarına yatırdığı toplam Bitcoin bakiyelerindeki gerçek zamanlı değişiklikleri takip eder. Borsa rezervlerindeki sürekli düşüş, yatırımcıların kısa vadeli satış fırsatları aramak yerine gelecekteki kazançlar için HODL’a yöneldiği anlamına geliyor.

Bu durum, TÜFE raporunun zayıf bir fiyat geri çekilmesini tetiklemesine rağmen boğaların önümüzdeki günlerde senaryoyu tersine çevirmek için hamleler yaptığına işaret ediyor.

Boğalar fiyat düşüşünü önlemek için çaba gösteriyor!

Boğa Bitcoin yatırımcıları daha fazla alım emri vererek BTC fiyatlarında uzun süreli bir düşüşü önlemek için olumlu görünümlerini teyit etti. Borsa Zincir İçi Piyasa Derinliği grafiği, kripto tüccarlarının çeşitli borsalara verdiği aktif alım/satım emirlerinin hacmini göstermektedir.

Halihazırda boğalar, mevcut fiyatlar üzerinden 24.000 Bitcoin satın almak için aktif emirler hazırlamış durumda. Bu rakam, çıkış yapmak isteyen tüccarların 22.700 milyon aktif BTC satış emrinden önemli ölçüde daha ağır basıyor.

Bir varlığın aktif alım emirleri piyasa arzından fazla olduğunda bu durum o varlığın bir fiyat toparlanmasının eşiğinde olabileceğine işaret eder. Mevcut durumda Bitcoin satış emirleri piyasa arzını 1.300 BTC aşmış durumda.

İvme tahmin edildiği gibi yükselişe dönerse alıcılar siparişlerini hızlı bir şekilde doldurma yarışında teklif fiyatlarını kademeli olarak artırabilir. Özetle yukarıda vurgulanan Borsa rezervlerindeki düşüş ve artan piyasa talebi bir araya gelerek BTC fiyatlarında toparlanmayı tetikleyebilir.

Bitcoin fiyat tahmini: Sırada 31.000 dolar olabilir!

In/Out of Money (IOMAP) verileri, BTC sahiplerinin temel destek ve direnç seviyelerini belirlemek için giriş fiyatlarının mevcut dağılımını göstermektedir. Bu veriler 30.200 dolar bölgesinin BTC’nin 31.000 dolar fiyat hedefine ulaşmasını engelleyebilecek kritik satış duvarı olduğunu gösteriyor.

Aşağıda gösterildiği üzere, 2,49 milyon adres ortalama 30.268 dolar fiyattan 1,08 milyon coin satın almıştır. Pozisyonlarını kapatırlarsa bir geri çekilmeyi tetikleyebilirler.  Ancak Bitcoin yatırımcıları daha önce vurgulandığı gibi coinleri borsalardan çıkarmaya devam ederse arz sıkışıklığı BTC’yi muhtemelen 31.000 dolar hedefine doğru itecektir.

Yine de fiyat 28.500 dolar desteğinin altına düşerse ayılar bu olumlu BTC fiyat tahminini geçersiz kılabilir. Bununla birlikte ortalama 28.488 dolar fiyattan 944.000 BTC satın alan 176.000 adres önemli bir destek sağlayabilir. Yine de bu destek seviyesi çökerse BTC 27.000 dolara doğru düşebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir