featured

DOT fiyat tahmini: Piyasadaki satış baskısı artarken, boğalar güçlü kalmaya çalışıyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan DOT, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. DOT için direnç 6,87 dolarda iken, destek noktası ise 6,63 dolar seviyesinde bulunuyor.

Düne kadar gözde altcoin’in fiyat hareketini boğalar kontrol ediyordu. Ancak bugün, yükseliş momentumu yavaşladı ve ardından bir düzeltme başladı. Bu noktada bir tür satış baskısı olduğu ve fiyatın bugün küçük bir kayıp yaşayarak 6,70 dolar civarında işlem gördüğü göz önüne alındığında, bugün bir miktar daha düşüş yaşanabileceği söylenebilir. Yine de genel eğilim hâlâ yükselişte.

1 günlük fiyat grafiği analizi:

Günlük grafikte, fiyatın muazzam bir şekilde arttığı bir haftalık yükseliş faaliyetinin ardından bugün düşüşe geçildiği görülüyor. Gözde altcoin, son 24 saate %0,61 oranında bir değer kaybı yaşadı ve 6,70 dolara, kadar geriledi. Bununla birlikte, eğilim daha önce yükseliş yönünde olduğu için haftalık ölçekte hâlâ %8,23’lük kâra sahip. Ancak satış baskısının önümüzdeki saatlerde devam etmesi durumunda, fiyat bir miktar daha düşüş gerçekleştirebilir.

DOT grafik

Bollinger bantları önemli ölçüde genişliyor. Alt bant en güçlü destek görevi gören 5,91 dolarda iken, üst bant ise direnç görevi gören 6,74 dolar seviyesinde bulunuyor. Fiyat seviyesinin altında, 6,41 dolarda hareketli ortalama (MA) bulunuyor. RSI göstergesi de şu anda 61 işaretinde nötr bölgesinin üst yarısında bulunuyor.

4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik grafik, DOT fiyat hareketini ayıların kontrol etmeye başladığını gösteriyor. Ancak, yükseliş çabaları bugün de devam ediyor. Çünkü yeşil bir mum, dört saat önce ortaya çıktı. Fiyat henüz artmamış olsa da, bir yükseliş ihtimali hâlâ mevcut.

4 saatlik grafikte Bollinger bantları genişlemeye devam ediyor. Üst bant 6,90 dolarda iken, alt bant ise 6,23 dolar seviyesinde bulunuyor.

Hâlâ daha yüksek nötr bölgede olmasına rağmen, göreceli güç endeksi (RSI) de düştü ve şu anda 59 işaretinde bulunuyor. Mevcut düzleştirilmiş eğri, yakın desteğin ek düşüşleri engellediğini gösteriyor.

Sonuç olarak

DOT fiyat analizinde sonuç olarak, başarılı bir haftanın ardından düzeltmenin başladığı söylenebilir. Genel olarak, bugün piyasada satış baskısı var. DOT, iyi bir toparlanmanın ardından tekrar düzeliyor. Boğalar daha fazla kazanım elde etmek için güçlenene kadar gözde altcoin’in önümüzdeki birkaç saat boyunca düşmeye devam etmesi bekleniyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir