çiftlik bank

Bitcoin işine de giren Çiftlik Bank kurucusu sırra kadem bastı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanlara yapacakları yatırım sonucunda büyük gelirler vaat eden ve bu proje için de hayvancılık sektöründen yararlanan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın firar ettiği öğrenildi. Zamanında üyelerine gönderdiği bir videoda kripto para madenciliği yaptığı da görülen Çiftlik Bank adına açılan çok sayıda soruşturma da bulunuyor.

Kurucu Mehmet Aydın, 2 yılda topladığı paralarla ortadan kayboldu. Uzmanların dolandırıcılık uyarılarına rağmen önlem alınmayınca Aydın, yaklaşık olarak 80 bin kişiden topladığı 511 milyon TL ile sırra kadem bastı. Aydın’ın Uruguay’a kaçtığı söyleniyor. Çiftlik Bank’ın Ümraniye’deki genel merkezi de birkaç gün önce boşaltıldı. Bazı Çiftlik Bank şarküterileri ise ürünleri bedavaya dağıtıp kepenk kapattı.

Çiftlik Bank ve Bitcoin madenciliği

Açılan tüm soruşturmaların ardından Çiftlik Bank yöneticileri üyelerine bir video göndermişti. Bu videoda gerçek bir tavuk çiftliğinin, kripto para madenciliği yapan bir tesise dönüştürüldüğü anlaşılmıştı. Videoda öncelikle duvarda şirketin logosunun olduğu bir kapıdan içeri giriş yapılıyor daha sonra ise ilerledikçe karşıya düzinelerce bilgisayarın yan yana işlemler yaptığı görünüyordu.

Bunun yanı sıra üyelere de şöyle bir mesaj atıldı:

Arkadaşlar iyi geceler. Şirketimiz güzel ülkemizde 18 ayda elde ettiği kazanımları, tarım ve hayvancılıkta değerlendirmektedir. Yine bildiğiniz üzere bu süreç içinde yurt dışında bir çok ülkede serverlar açmıştır. Sadece ve sadece yurt dışı serverlardan ülkemize gelen dövizlerle şirket yönetim kurulumuzun kararıyla 15 aydır dünyadaki yeni trend olan ve ivmesini her geçen gün çoğaltan Bitcoin yani kripto para madeninin üretimi noktasında yatırım yapmıştır. Bundan 15 ay önce 15 milyon dolar kaynakla yapılan bu yatırımdan şu ana kadar 150 milyon dolar gelir elde edilmiştir. Tarım ve Hayvancılık faaliyetlerimizden elde ettiğimiz gelirlere dokunmadan Çiftlikbank üyelerinin gelirlerinin büyük çoğunluğu bu gelirden karşılanmıştır. Şirketimiz ayakları yere sağlam basarak yürümeye devam etmektedir. Kullanıcıların paralarının yeni üyelerden karşılandığını iddia edenlere cevap niteliğindeki bu gelişmeyi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Biz aile olarak ülkemize tarım ve hayvancılık sektöründe büyük işlere imza atmak için gelişen teknolojinin tüm imkanlarını seferber eden bir beyin takımımız olduğunu gururla bildirir iyi geceler dilerim.

Ciddi iddialar

Geçtiğimiz günlerde bir Ekşi Sözlük yazarı itiraf niteliğinde bir yazı paylaşmış, Çiftlik Bank’ın FETÖ ile olan ilişkisine ve “Kara para aklama” hususlarına dahi değinilmişti. Daha sonra Web Tekno sitesinde yer alan bilgilere göre siteye ulaşan yazılım uzmanı  Fetdah Gümüşdağ şunları söyledi:

70 bin lira yatıran bir yakınımdan sonra sisteme üye olup burada neler döndüğünü görmek istedim, araştırdım. Akan paranın haddi hesabı yoktu. Kesinlikle amaç halktan ufak şeyler koparmak değildi, tek amaç kara para aklamaktı. Örneğin aklamak istediğiniz ve başkalarına aktarmanız gereken kara paralar var. Sisteme girip bir hayvan satın alıyormuş gibi paraları yatırıyorsunuz. Farklı hesaplar açıp bunu defalarca gerçekleştiriyorsunuz. Bunu da Papara üzerinden yaptığınız için o paranın kaynağını araştıran ya da soran-sorgulayan bir merci olmuyor. Çünkü her şey doğal ve mantık çerçevesinde bir suç teşkil etmiyor. Oradaki parayı da istediğiniz hesaba aktarabiliyorsunuz. Bunun için sadece sistemde yönetici yetkisine sahip olmanız yeterli.

İnsanların ciddi miktarlarda yatırım yaptığı Çiftlik Bank hakkında açılan soruşturmalar ve Mehmet Aydın’ın firar olayı hakkında neler yaşanacağı şu anlık bilinmiyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir