featured

Piyasa liderleri 6 ayın en düşük seviyelerine geriledi! Düşüş duracak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında düşüş devam ediyor. Piyasa liderleri Bitcoin ve Ethereum bu sabah 6 ayın en düşük seviyelerine kadar geriledi. Piyasada satış hareketleri devam ederken, kasım ayından bu yana kriptolar toplamda 1 trilyon dolardan fazla değer kaybetti.

Kripto pazarının yaklaşık %40’ını oluşturan ve piyasa değerine göre en değerli kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı düştükçe düştü. Piyasa liderini takip eden altcoin’ler de yüksek oranlarda değer kaybettiler. Bitcoin bugün, son 24 saat içerisinde %6 oranında değer kaybederek 33,500 dolar seviyesine geriledi.

Genel pazarın yaklaşık %16’sını oluşturan ve en büyük altcoin olan Ethereum ise %11’den fazla değer kaybederek neredeyse 2,200 dolara kadar düştü.

düşüş BTC ETH

Her iki kripto para birimi de geçen yıl temmuz ayındaki değerlerine göre şu anda en düşük noktalarda işlem görüyorlar. Ayrıca, kasım ayında rekor kıran zirvelere ulaşmasından bu yana da değerlerinin yaklaşık olarak yarısını kaybettiler.

Altcoin’ler de düşüşü takip ediyor

Sadece en büyük kripto para birimleri değil, piyasanın geri kalanı da yüksek oranlarda değer kaybederek yatırımcıları üzdüler. XRP, Cardano, Solana ve Binance’in BNB’si dahil olmak üzere diğer büyük token’lar son 24 saat içinde benzer şekilde dik düşüşler yaşadı. Genel olarak piyasa %8 ile %12 oranları arasında düşüş yaşadı.

Piyasa lideri Bitcoin geçen haftaya göre %23 oranında düşüş yaşarken Ethereum %35, BNB %32, Cardano %31 ve Solana %45 büyük oranlarda değer kaybettiler. Ancak kötü haber şu ki, düşmeye de devam ediyorlar ve henüz umut verecek bir yükseliş haberi mevcut değil.

Federal Rezerv, pandemi dönemi teşviklerini kaldırmak ve faiz oranlarını yükseltmek için daha hızlı hareket ederek enflasyonla mücadele edebileceğini belirttiğinde bir kripto satışını tetikledi. Piyasa, kasım ayında 3 trilyon doları aşan rekor seviyelere ulaşmasından bu yana geniş çaplı bir düşüş yaşadı. O tarihten beri piyasadan neredeyse 1 trilyon dolardan fazlası silindi. Kayıp şu anda CoinGecko verilerine göre yaklaşık olarak 1,59 trilyon dolar değerinde.

forbes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin