Fed sonrasında kripto varlıklar rahatladı: Öne çıkan para birimleri…

8 yıl sonra piyasadan çekilen ünlü yatırımcı kriptodan ne kadar kazandı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir yatırımın 8 yıl sonra milyar dolara ulaştığınız düşünmek insana çılgınca gelebilir. Ancak ünlü bir kripto yatırımcısını bunu başardı. Evet üstelik sadece 8 sene içinde milyar dolarlık bir zengin haline geldi. Henüz piyasayı kimse bilmezken ve yatırım yapmazken, aldığı birçok kripto parayla zengin oldu.

Fortune makalesinden paylaşılan bir bilgiye göre ünlü milyarder, nasıl bu seviyeye geldiği anlatıldı. Peter Thiel’in Kurucular Fonu, önemli bir kârla 1 milyar doların üzerinde bir kazanç sağladı. Kripto para varlıklarını iyi bir strateji ve analiz ile beraber piyasada hiç hissettirmeden satabildi. İşte bu büyük bir başarı hikayesi oldu.

Hikayenin en ilginç kısmı, Thiel’in Miami konferansında yaptığı konuşmada, risk sermayedarı Bitcoin’in kripto piyasasından sonsuza dek çıkarken ne kadar avantajlı olduğunu bir kez daha gösterdi.

1 milyar doların aşan kripto kârı

Mart 2022’ye kadar şirket, kripto para varlıklarının çoğunu satarak 1,8 milyar dolar kazandı. Şirketin yatırımının çoğu Bitcoin’den oluşuyordu. Teknik olarak, Thiel’in fonu, o yıl 15.559 dolara düşeceği için Bitcoin’i mevcut en iyi fiyatlardan birine sattı.

Piyasaya zarar vermemesi açısından toplu satış yerine kademeli olarak varlıkları elinden çıkan yatırım fonu, neredeyse 2 milyar dolarlık bir kâr elde etti.

Thiel, konferansta yaptığı konuşmada Bitcion’in halen gerçek bir değere sahip olmadığını söyledi. Kripto yatırımcısı, BTC’nin daha çok gidecek yolu olduğunu yineledi.

Başlangıçta, San Francisco merkezli Founders Fund, Bitcoin’i 2014 yılında 1.000 doların altında işlem gördüğünde satın aldı ve onu iki boğa ve ayı piyasasında tuttu. Fon daha sonra yerel zirvedeki varlıklarını başarıyla sattı.

Piyasadaki en son toparlanmaya rağmen, 2021’de sektörde bulunan neredeyse tüm kurumsal yatırımcılar artık piyasadan ayrıldı ve kenarda oturuyor. Makroekonomik netlik eksikliği göz önüne alındığında, kripto para piyasasının toparlanmasını ve yeni bir boğa koşusunun başlamasını ne zaman göreceğimiz net değil. Birçok büyük yatırımcının girmesiyle yeniden bir boğa sezonunda bahsetmek mümkün olabilir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin