J.P. Morgan’dan Joyce Chang:
J.P. Morgan’dan Joyce Chang: "Fintech bu salgın sırasında ana akıma geliyor"

50 bin dolar rekoru Bitcoin için sadece bir başlangıç mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, doğduğu günden bu yana ilk kez tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 50.000 dolara ulaştı. Çoğu borsada kaydedilmemesine rağmen, Binance ve Coinbase, tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydeden tek borsa platformlarıydı.

Bitcoin için büyük rallinin başında mıyız?

Analitik olarak, bu durum piyasanın geri kalanı için olumlu bir gösterge. Satın alma baskısı Bitcoin’in 47.177 dolar desteğini geçmesine neden olduğunda boğa koşusu gözle görülür bir şekilde hareket halindeydi. 48.000 doların üzerindeki kırılma, güçlü bir yükseliş ivmesini tekrarladı.

Bugün Bitcoin’in ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin ayrı bir önemi vardı. Dün, hem sektör oyuncuları hem de trader’lar, fiyatın kırılacağını duyurmak için piyasa hareketini takip ettiler. Bu kültürel uygulama, Bitcoin’in geçen yıl 20.000 dolara geçişi sırasında da gözlemlendi. Bugün de piyasanın tonunu belirleyen uzun zamandır beklenen bir fiyat işaretiydi.

Bununla birlikte, bu büyük Bitcoin fiyat artışı sadece yüzeysel bir performanstan daha fazlası olduğuna inanmak için nesnel nedenler var. Birincisi, yatırım ilgisi her yeni tüm zamanların en yüksek seviyesi ile artışta. Kurumsal FOMO devreye girdi ve balinaların satın alma çılgınlığı başka bir yükseliş döngüsünü harekete geçirebilir.

Kurumsal oyuncuların etkisi

Son zamanlarda Tesla’nın milyar dolarlık Bitcoin satın alımı hem madencilerin hem de hodlers kararlarını etkiledi. Diğer taraftan türev piyasası, vadeli işlemler piyasasındaki açık pozisyonlar ile yeni bir yükseliş kaydetti. Glassnode’un haftalık görüşüne göre, hodler’lar “hareket etmek ve potansiyel olarak hareket halinde satış yapmak” için pazar gücünü en üst düzeye çıkardı. Glassnode’un ASOL göstergesine göre “Elon Mumu, harcanan kripto paraların ortalama yaşını 30 günden 58 güne çıkardı.”

Elon mumu, miting sırasında kripto para dağıtan madencileri de etkiledi. Satış baskısındaki son rahatlama ikisinden biri olabilir; madencilik ücreti taleplerini karşılamak için gerekli satışlar gerçekleştirildi veya Tesla’nın pazar hareketi, hazineleri yakından takip etme ihtiyacını tetiklemiş olabilir.

Türev piyasası da açık pozisyonlarda bir artışa tanık oldu. Glassnode’a göre, “Türev araçlar piyasası, bir önceki zirveyi 3,48 milyar doların üzerinde gölgede bırakarak, 16,48 milyar dolarlık rekora ulaştı.”

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin