featured

23 Aralık Altcoin yükselişi – XRP ve SHIB önemli kazançlar elde etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği altcoinler XRP ve SHIB 24 saat içerisinde yatırımcıların yüzünü güldürecek kazançlar kaydetti. Altcoin XRP, 1 dolar seviyesinin üzerine çıkarken SHIB ise son 24 saatte yüzde 6 oranında değer kazandı.

Altcoinler, son 4 haftada Bitcoin çöküşü ile büyük bir darbe aldıktan sonra güçlü bir geri dönüş yaptılar. XRP, yaklaşık üç hafta içinde ilk kez perşembe günü 1 dolar seviyesini geçmeyi başardı. Şaka amaçlı üretilen gözde kripto para birimi olan Shiba Inu ise son 24 saatte neredeyse %6 yükseldi.

altcoin XRP

Kripto para piyasasının lider ve en büyük coini olan Bitcoin ve en gözde altcoin olan Ethereum perşembe günü marjinal düşüşler gördü. Her iki kripto para birimi de 23 Aralık tarihinde neredeyse %2 oranında değer kaybı yaşadı. Altcoinlerdeki önemli artış nedeniyle de BTC ve ETH’nin kripto para piyasası hakimiyeti bu hafta önemli ölçüde düştü.

Şu anda, Bitcoin ve Ethereum’un kripto piyasası hakimiyeti sırasıyla %40 ve %20’dir. Haftalık performans açısından ise BTC ve ETH; XRP, Terra, Shiba Inu ve Polygon’un gerisine düştü. Ek olarak, XRP ve Terra, son 7 gün içinde ilk piyasa sıralamasında ilk 10 arasında en iyi performans gösteren kripto para birimleri olmaya devam etti.

Bu ayın başlarında, büyük adreslerin cüzdanlarına son üç ayda yaklaşık olarak 13 milyon XRP eklemesinin ardından XRP milyonerlerinin kripto varlıklarında muazzam bir artış olduğu bildirilmişti. Fiyatındaki son artış sayesinde, kripto para birimi Cardano’nun (ADA) piyasa değerini geçti.

Altcoin sezonu mu başladı?

XRP, SHIB ve Terra’ya ek olarak; Sushiswap ve RenProtocol gibi diğer kripto para birimleri son birkaç gün içinde büyük kazançlar elde etti. On-chain analitik firması Santiment, Twitter’da şunları yazdı:

“Sushiswap salı günü %10 oranında değer kazandı ve balina adreslerinin birikim modeli güçlü görünüyordu. 100.000 ila 10 milyon SUSHI içeren adresler artık toplam arzın %3.4 daha fazlasını, yaklaşık olarak ise 53 milyon dolar değerinde toplam 8.34 milyon madeni para biriktirdi,”

“Renprotocol 24 saat içinde %36 oranında değer kazandı. Dolayısıyla birçok short işlem tasfiye riskiyle karşı karşıya. Long işlemlere ödeme yapan short işlemlerin oranı çok büyük” diye de ekleme yaptı.

Yaklaşık 800 milyar dolar değerindeki kayıplardan sonra, kripto para piyasası yavaş yavaş toparlanıyor. BTC ve ETH’nin performansı, Aralık 2021’in son 2 haftasında kripto para birimlerinin genel performansında önemli bir rol oynuyor.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin