Bitcoin, Ethereum'dan sonra bu altcoin de artık dev bankalardan daha değerli

Bitcoin, Ethereum’dan sonra bu altcoin de artık dev bankalardan daha değerli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılında Binance yerel kripto varlığı ve en büyük ikinci altcoin BNB, fiyat performansı açısından Bitcoin ve Ethereum’u geride bırakarak yaklaşık yüzde 1.200 oranında değer kazanımı sağladı.

Bitcoin ve Ethereum‘dan sonra, dünyanın en büyük kripto varlığı olan ve Binance tarafından çıkarılan Binance Coin (BNB), piyasa değeriyle çok sayıda küresel finans şirketini geride bıraktı.

Bugün tarihte 88 milyar dolarlık değeriyle BNB, 84,92 milyar dolarlık piyasa değerine sahip BNP Paribas, SoftBank (81,91 milyar dolar), Moody’s (72,60 milyar dolar), ICICI Bank (69,03 milyar dolar) ve London Stock’tan daha büyük.

BNB Coin, haftanın ilk gününde 1,2 milyar dolarlık 24 saatlik işlem hacmiyle 527 dolardan işlem görüyordu.

BNB coin 2021’de en değerli 2. altcoin oldu

BNB piyasa değerini geçen genel finansal hizmetler alanında 25 şirket bulunuyor. Bitcoin, 890 milyar dolarlık piyasa değeriyle 471 milyar dolarlık Visa ve 467 milyar dolarlık JP Morgan Chase ile bu segmentteki en büyük şirketleri geride bırakıyor.

Ethereum, JP Morgan Chase’den sonra 454 milyar milyon dolar ile finansal hizmetler listesinde dördüncü en değerli oyuncuydu, ancak Bank of America (364 milyar dolar), Mastercard (353 milyar dolar), PayPal (221 milyar dolar), Morgan Stanley (176 milyar dolar) gibi devleri önemli ölçüde geride bıraktı.

Diğer yandan BNB, Ethereum, Bitcoin ve diğer altcoin’ler esasen Blockchain üzerinde eşler arası yazılım sistemi üzerine kurulu dijital para birimleri olduğu için fiziksel işletmelerle karşılaştırılmıyorlar. Ayrıca fiziksel işletmeleri kripto varlıklardan ayıran diğer bir özellik de bunların kâr amaçlı işletmeler olması.

CoinGecko’dan alınan verilere göre, son 12 ayda BNB, 2021’in başında 41 dolardan yaklaşık yüzde 1.200 sıçrayarak Bitcoin ve Ethereum’u geride bıraktı. BNB fiyatındaki büyüme oranı, geçen yıl Bitcoin‘deki yaklaşık yüzde 63’lük büyümeden ve Ethereum’daki yaklaşık yüzde 420 artıştan daha yüksekti. BNB, Mayıs ayının sonuna doğru 261 dolara düşmeden önce geçen yıl Mayıs ayında 675 dolarda zirve yapmıştı.

financialexpress


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin