2022 yılında öne çıkan 5 kripto dolandırıcılığı…

2022 yılında öne çıkan 5 kripto dolandırıcılığı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto dolandırıcılığı düşen bir piyasada daha çok dikkat çekiyor. Özellikle 2022 yılında dolandırıcılık ve hack hikayelerini birçok kez duyduk. Hem kendi ülkemizde hem de farklı bölgelerde birden fazla kripto dolandırıcılığına rastladık. 

1 seneyi geride bıraktığımız şu günlerde geriye dönüp baktığımızda büyük-küçük saldırılar ve dolandırılma hikayeleri doldu taştı. Peki 2022’nin kripto dolandırıcılığı ne kadar oldu?

Kripto dolandırıcılığı ile ilgili 2022 raporu

Siber güvenlik raporlarına göre 2022 yılında kripto dolandırıcılığı inanılmaz bir boyuta ulaştı. Resmi rakamlara göre 1 yıl içinde ekosistemden dolandırıcılar tam tamına 4,2 milyar dolar çaldı. Kayıt altında olmayan rakamlarla 5 milyar doların üzerinde olabileceği varsayılıyor.

Terra – Luna vakası

2022 yılının belki de en vurucu olaylardan biri de Terra vakasıydı. Yılın ortasında yaşanmasına rağmen piyasada büyük bir etki oluşturdu. Milyarlarca dolar kayıp yaşandı. Proje arkasında kocaman bir kripto mağduru bıraktı.

FTX olayı

Piyasanın ikinci belki de birinci en büyük vakası da FTX’in iflas etmesi oldu. Binance borsasına kafa tutacak düzeyde yer alan borsa bir anda likidite sorunuyla karşı karşıya kaldı. Aslında borsa sonunu kendi hazırladı. Alameda Research’e borç veren şirket endüstrinin en büyük şokunu yaşadı.

Celsius krizi

Kripto borç veren bir platform olan Celsius, 2022 yılında iflas eşiğine gelen bir başka proje olarak gösterildi. Nisan 2022’de platform, akredite olmayan yatırımcıların tüm varlıklarını gözaltında tutacağını duyurdu: bu nedenle müşterilerin bu kısmı yeni likidite enjekte edemedi ve ödül alamadı. Mayıs 2022’de, UST ve Terra dramalarından korkan kullanıcılar, Celsius protokolünden para taşımaya başladı.

Three Arrows Capital’in çöküşü

Sadece kripto projeleri ya da borsalar ayı sezonunda hedef tahtasına olmadı. 2022 yılında şirketlerin tek tek borç batağına girdiğini ve iflas bayrağını taşıdığını gördük. Luna’nın çöküşü yatırım yapan şirketleri de etkiledi. Bunlardan biri de 3AC oldu. Luna olayı, FTX’e kadar uzanan bir sürecin temsilcisi oldu.

Ronin Network hack saldırısı

Kripto dolandırıcılığı ile ilgili batış hikayelerini verdik. Bonus olarak bir hack saldırısını paylaşmak gerekir. Bu zamana kadar en büyük saldırılardan biri olan Ronin Network, 2022 yılının Mart ayında gerçekleşti.

Lazarus adlı Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, Ronin ağına saldırdı. Saldırganlar, bu hack olayında Ronin’den 568 milyon dolar çaldı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin