featured

Kripto para piyasası son hız düşüyor! 2022 yılı ayı piyasası mı olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında düşüş son hız devam ediyor. Piyasa lideri olan Bitcoin, son birkaç saat içinde tekrar yeni bir düşük seviyeye geriledi. Bunun üzerine, kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri %20 oranında düşerek 1,6 trilyon dolara geriledi. Bu yatırımcıların aklına “bir ayı piyasası mı yaklaşıyor?” sorusunu getirdi.

Yeni nesil yatırımcılarının tercih ettiği kripto para piyasası 2022 yılına hiç de iyi başlamadı. Yıla kötü başlangıç yaptıktan sonra düşük oranlarda düzeltmeler yaptı. Fakat bir türlü kalıcı yükseliş trendini yakalayamadı. Her şey piyasa lideri Bitcoin ve en gözde alcoin olan Ethereum’un yüksek oranlarda değer kaybetmesi ile başladı. Kripto para piyasasının kalanı da liderleri takip ederek düşüşe geçtiler.

Büyük kripto para birimleri hâlâ düşüşte. Neredeyse piyasanın hepsi kendi destek noktalarına yakın seviyelerde işlem görüyorlar. Kasım ayında birçok yatırımcı, Bitcoin’in 100.000 dolar seviyesine ulaşabileceğini düşünüyordu. Ancak umutlar boşa çıktı gibi görünüyor. Peki 2022 yılı kripto para piyasası için ayı yılı mı olacak?

Kripto piyasa değeri 2 trilyon doların altına geriledi

Piyasa değerine göre en büyük kripto olan Bitcoin, son birkaç saat içinde 36,000 doların altına düştü. Büyük çöküş, fiyatın 43,000 doların üzerine çıkıp hızla 41,000 dolara düşmesiyle başladı. Bu da yatırımcıların hâlâ piyasa yönünden emin olmadıklarını ve yatırımcıların kontrolü ellerinde tutmak istediklerini gösteriyordu.

BTC ayı grafik

BTC’nin 41,000 dolardaki güçlü psikolojik desteği kırıldı. Hemen ardından fiyatlar aylardır ilk kez 40,000 doların altına düştü. Son olarak, fiyat geçici olarak 36,000 doların altına düştü. Bu da büyük bahar düzeltmesinin dip noktası olan temmuz ayının sonundan bu yana en düşük Bitcoin fiyatı oldu. Tüm kripto para birimleri de aynı hareketleri gösterdi. Bu düşüş hareketlerinin sonucunda da tüm kripto para birimleri son birkaç gün içinde ortalama %20 oranında değer kaybetti.

Öte yandan, tek çöken piyasa kripto para olmadı. Hisse senedi piyasası da bu durumdan oldukça fazla etkilendi. Birçok fon yöneticisi portföylerini yeniden değerlendirmeye başladı. Yükseliş trendi 1 yıldan fazla bir süredir uzatıldığı için daha düşük bir pazar beklentisi mevcut. Ek olarak, hem kriptoların hem de hisse senetlerinin önceki piyasa eğilimine baktığımızda, bir ayarlamanın geciktiğini görebiliriz.

Kriptolar için ayı piyasası yakın olabilir

Son birkaç haftadır, Bitcoin çöküşünün yalnızca orta vadeli bir düzeltme olabileceği ve fiyatın 2022’nin ilk çeyreğinde tekrar yükselişe geçebileceği konusunda umut vardı. Ancak 40,000 doların altına birden fazla sayıda düşüş yaşanması, şu anda şüphe uyandırıyor.

Peki tüm bu hareketler sonucunda 2022 yılında kriptolara ayı piyasası hâkim olabilir mi? Bitcoin hangi yöne hareket ederse tüm piyasa genelde aynı yöne hareket eder. Dolayısıyla Bitcoin’in ayı piyasası hâkimiyetine girmesi tüm piyasayı etkileyecektir.

2013 ve 2017 yıllarında yaşanan büyük boğa piyasalarında Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68,000 dolara ulaştığında, bunun zirve olduğu düşünülmemişti. Aynı şekilde bir yanılma tekrar gerçekleşebilir. Ancak şimdi gerçekten Bitcoin ayı piyasası yakın olabilir.

Kripto çöküşü ne kadar sürecek?

Tarihsel olarak, uzun vadeli bir ayı piyasası önceki boğa piyasasından Bitcoin pik noktasından %80 oranında bir düşüş anlamına geliyordu. Şu anda henüz %50’de bile değiliz. Bu nedenle, uzun vadeli yükseliş döngüsünün hâlâ yerinde olduğuna dair hala umut var. Ancak 2021 ve 2022 yıllarda düşüş hareketleri büyük ölçüde uzadı.

Buna verilere göre, 2022’de “gerçek” bir kripto ayı piyasası yaşanmayacaktır. Sadece ciddi bir fiyat düzeltmesi yaşanacaktır. Bununla birlikte, piyasadaki son gelişmelerle birlikte 1-2 ay önce mümkün olduğu düşünülen teori hâlâ gerçekleşebilir. Bu da Bitcoin’in 2022’nin ilk çeyreğinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşabilme ihtimalidir.

cryptoticker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin