featured

2021 yılında kripto para piyasasına yön veren 3 isim

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni nesil yatırımcıların tercihi olan kripto para piyasası bu sene oldukça hareketliydi. Gelişmekte olan ve büyümeye devam eden kripto para piyasasını etkileyen birçok isim var. 2021 yılında bu isimleri sıkça gördük. Ancak özellikle öyle 3 kişi var ki bunların kripto para piyasasındaki etkilerini oldukça yoğun bir şekilde gördük.

Elon Musk – Tesla, SpaceX, SpaceLink’in CEO’su

Bu ayın başlarında, dünyanın en zengin kişisi olan Elon Musk şaka yollu bir şekilde Tesla’nın CEO’luğundan tam zamanlı bir influencer olmak için istifa etmeyi düşündüğünü söyledi. Yorum alay konusu olsa da, kripto para alanındaki etkileyici gücü asla şaka değil.

kripto para elon musk

Tesla organizasyonu, 38.300 adet Bitcoin’e sahip olduğunu bildirdi. Bu da dünyadaki en fazla ikinci sayı demek. Bu yılın başlarında Musk, Tesla’nın Tesla e-araçları için ödeme olarak Bitcoin’i kabul edip etmeyeceği konusunda da fikir alışverişinde bulundu.

Söylemeye bile gerek yok ki Musk 2021 boyunca özellikle Bitcoin, Dogecoin, Shiba Inu ve Fluki Inu ile ilgili düzinelerce küçük şifreli tweet atarak büyük fiyat dalgalanmalarına neden oldu. Bu projelerin her biri, Musk’ın sosyal medya eylemini takiben çift haneli fiyat hareketi gördü. Bitcoin hakkındaki gönderileri bu kriptoyu aşağı çektiğinde, kripto para sektörünün çoğunu aşağı çekmek gibi istenmeyen bir sonucu da oldu.

Başka hiç kimsenin kripto para piyasasında Elon Musk kadar sosyal medya etkisine sahip olmadığını söylemek doğru olacaktır.

Nayib Bukele – El Salvador Devlet Başkanı

Bu yılın Haziran ayında El Salvador ülkesinin vizyoner başkanı, Bitcoin’i ülkesinde yasal ihale olarak kabul etmek için Salvador Kongresi’ne sunduğu bir hükmü açıkladı. Bu, bu yaz yasalaşan ve eylül ayında yürürlüğe giren eşi görülmemiş bir hamleydi.

O zamandan beri Bukele, Bitcoin yatırımlarından elde edilen kârın yeni okullar, hayvan hastaneleri inşa etmek ve Volcano destekli yeni bir “Bitcoin Şehri”ni kısmen finanse etmek için yeterli olduğunu açıkladı.

Ayrıca, halka açık kasalarına önemli ölçüde katkıda bulunan döngü düşüşleri sırasında sistematik olarak daha fazla indirimli Bitcoin satın aldı ve eklemeye devam etti. Bir politikacının bu olağanüstü liderliği, diğer politikacılara Venezüella, Panama, Brezilya, Paraguay gibi ülkelerde kriptonun yararlaro konusunda ilham verdi. Ayrıca ABD’nin Miami ve New York şehrinin belediye başkanlarını da etkilemeyi başardı.

Nayib Bukele, 2021 yılında kripto para söz konusu olduğunda en etkili politikacı olduğunu kanıtladı.

Michael Saylor – MicroStrategy CEO’su

Bitcoin’in kurumsal yatırımcıları söz konusu olduğunda, Michael Saylor kendi başına ayrı bir konumdadır. Aralık ayı ortasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan düzenleyici başvurularda kurumsal analitik şirketi Microstrategy, toplam 82.4 milyon dolar değerinde birim başına 57.477 dolardan 1.434 adetten daha fazla Bitcoin satın aldığını duyurdu.

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, 1,9 milyon takipçisine yayınladığı bir tweet dizisinde, şirketin toplam Bitcoin varlığının şu anda 122.478 tokenı aştığını belirtti. Bu, bir sonraki en yakın kurumsal yatırımcı olan Tesla’nın elindeki Bitcoin sayısının üç katından fazla.

Saylor, şirketinin Bitcoin’e ilk defa yatırım yaptığı geçen yazdan bu yana ateşli ve sesli bir Bitcoin destekçisi oldu. Hükümetin 10 Aralık tarihinde bu kasım için geçen yılki kasım ayına kıyasla %6,8 oranında bir enflasyon artışı ilan etmesinin ardından iki ayrı tweet’te Saylor, “Enflasyon sorun Bitcoin ise çözüm” diye belirtti.

Michael Saylor, bu yıl kripto para piyasasında özellikle Bitcoin’de en etkili kurumsal yatırımcı olduğunu gösterdi.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin