İşte en iyi 6 yüzde 51 saldırısı
İşte en iyi 6 yüzde 51 saldırısı

2018’de kripto paraları etkileyen en iyi 6 yüzde 51 saldırısı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi endüstrisi pek çok farklı açıdan tehdit altında. En büyük potansiyel sorunlardan biri, ağları çok hızlı bir şekilde arka arkaya kesintiye uğratabilecek şekilde yüzde 51 olarak adlandırılan saldırıdır. 2018 yılı bu konuda oldukça başarılı oldu. Çünkü en az yedi yüzde 51 saldırısı başarılı bir şekilde gerçekleştirilmedi. Aşağıdaki bu kapsamda saldırılar en eskiden en yakın tarihe doğru sıralandı.

İşte en iyi 6 yüzde 51 saldırısı

6- Electroneum

%51 saldırısına karşı geliştiriciler kendilerini korumaya çalışıyor. 2018 yılı Nisan ayında CryptoNight algoritmasına dayalı küçük altcoin Electroneum karşı başarılı bir saldırı başladı. %51’lik başarılı bir atak, şebekeyi biraz etkiledi, ancak Electroneum sonunda iyileşti ve devam etti.

5- Monacoin

Japonya’daki popüler kripto para bu yıl 13 Mayıs’ta gerçekleşen %51’lik bir saldırıya maruz kaldı. Para birimi, saldırı süresi boyunca Lyra2REv2 algoritmasını kullandı ve bu, %51’lik bir girişim için nadiren istismar edildi. Suçlular bu konuda başarılı oldular ve sonuç olarak 90.0000 dolar değerindeki “hasar” ile sonuçlandı. Bu talihsiz bir gelişme, ancak hiçbir madencilik algoritmasının bu tür potansiyel saldırılardan korunmadığını gösteren bir durum.

4- Bitcoin Gold Double-Dip

Mayıs ayı, küçük çaplı kripto para birimlerine karşı %51 saldırı için çok yoğun bir aydı. Bitcoin Gold bir değil, çok başarılı bir şekilde iki başarılı %51’lik saldırı kaydetti. Dört gün boyunca -16-19 Mayıs arasında- bu iki küçük saldırı başarıyla gerçekleştirildi. Bitcoin Gold’u çok garip bir konuma getirdi, ancak bugün hala kripto para devam ediyor.

3- Verge

İkinci Bitcoin Gold %51 hücumundan üç gün sonra, Verge çok benzer bir olaya kurban gitti. Sadece bir saldırıya dahil olmasına rağmen, bu olay birçok insanı şaşırtmıştı. Verge tarafından geliştirilen beş algoritma madenciliği yaklaşımı, saldırmak neredeyse imkansız hale getirmeli, ancak bir saldırgan, Scrypt Lyra2RE algoritmaları aracılığıyla bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Sonunda 35 milyona yakın XVG çalındı ​​ve %51’lik saldırıların felaketle sonuçlandığını vurguladı.

2- Litecoin Cash

Mayıs ayı, 31 Ağustos’ta kapanmaya başladı ve bu da Litecoin Cash’in %51’lik bir saldırıya maruz kaldığı gündü. Her ne kadar az insan bu para biriminin varlığından haberdar olsa da, Reddit topluluğunun hızla saldırıyı başarıyla gerçekleştirdiğini doğruladı.

1- ZenCash

En azından şimdiye kadar yapılan 201 finalinde %51’lik bir saldırı, 3 Haziran’da ZenCash’in saldırısı ile gerçekleşti. Bu 7 saldırının iki aylık bir sürede yapıldığı açık, ancak her şey o zamandan beri sakinleşmiş görünüyor. ZenCash’in saldırısı durumunda, bu saldırı sırasında üç çift harcama gerçekleştirildi. Bu saldırının bir yan etkisi, borsaların çoğunun, mevduatların kredilendirilmesinden önce hala çok daha fazla işlem onayına ihtiyaç duyması.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin