Bitcoin Lightning Network’ünde “kritik” güvenlik açıkları tespit edildi
Bitcoin Lightning Network’ünde “kritik” güvenlik açıkları tespit edildi

2018 için top 4 Bitcoin Lightning Network GUI ve cüzdan

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ekosistemi önümüzdeki aylarda bazı önemli değişikliklere uğrayacak. Bir çok insanın Lightning Network için yüksek beklentileri var. Düşük ücretleri, anlık ödemeleri ve genel ölçeklendirme iyileştirmeleri çok çekici. Popülerlik açısından sıralanan aşağıdaki dört kullanıcı arayüzü, farklı cihazlar arasında Lightning Network erişim sağlıyor.

2018 için en iyi 4 Bitcoin Lightning Network GUI ve cüzdan

4- Fulmo

Bitcoin’in Lightning Network  erişmek için oldukça bilinmeyen bir kullanıcı arayüzü, ancak Fulmo’nun bir çok potansiyeli var. Bu minimalist c-Lightning UI, kullanıcıların kullanılmadan önce bir Bitcoin tam düğümüne ve c-lightning sahip olmalarını gerektirir. Bu araç, kişinin yerel olarak çalışan düğümü için bir web UI oluşturur. Ardından trafiği şifrelemek veya şifrelenmemiş her şeyi bırakmak kullanıcılara kalır. Yerel ağın tamamı bu arayüze erişebilecek ve bu da onu geliştiriciler ve meraklılar için oldukça ilgi çekici hale getirecek.

3- Spark

Ağustos ayı Bitcoin için yeni bir GUI Lightning cüzdanı olan Spark’ın piyasaya sürülüşünü gördü. Öncelikle hız, güvenlik ve basitliğe odaklandığı için çok fazla potansiyele sahip yeni bir araç. “Normal” Bitcoin kullanmanın aksine, Lightning Network  tamamen farklı bir konu. Kaputun altında, Spark, c-lightning uygulamasını kullanır. Kullanıcılara, bu seçenekleri keşfetmeyi tercih etmeleri durumunda, kendi düğümlerini güvenilir bir ortamda çalıştırma seçeneği sunulur.

Ayrıca Spark’ın off-chain olduğunu da belirtmek gerekir. Temel amacı, Lightning Network ödemelerinin gönderilmesini ve alınmasını birçok platformda çok sayıda kullanıcı tarafından erişilebilir hale getirmek. Şimdilik kullanıcılar, uygulamaya bir tarayıcı, mobil uygulama veya masaüstü istemcisi aracılığıyla erişebilir. Tüm bu seçenekler gelecek için göz atmaya değer.

2- Zap

Lightning Network ile bağlantılı daha popüler çözümlerden biri de Zap. Bu masaüstü cüzdan, minimum sürtünme ile Lightning Network üzerinden Bitcoin ödemelerini göndermeyi ve almayı kolaylaştırır. Ekip şu anda serbest bırakılma tarihi açıklanmamış olsa da, uygulamalarını mobil ekosisteme getirmeye çalışıyor. Bu yeni teknolojiye çok tüketici dostu erişim sağlayan çok temiz bir arayüz ve cüzdan sistemi.

1- Eclair

Lightning Network, Bitcoin dünyasında bir tartışma konusu haline geldiğinden beri, ACINQ bu teknolojiyi erişilebilir kılmayı ön planda tuttu. Bu bağlamdaki temel projeleri, temel Lightning Network, teknolojisini destekleyen bir Android cüzdanı olan Eclair olarak biliniyor. Bu cüzdan bir süredir varlığını sürdürüyor ve ACINQ geliştiricileri tarafından düzenli olarak güncelleniyor.

Eclair’in ana satış noktası, Lightning Network teknolojisinden yararlanmak istemeyenler için normal bir cüzdan olarak nasıl kullanılabileceğidir. Her iki seçeneğin de elden çıkarılması her zaman iyi bir şeydir, özellikle de Bitcoin ana tüketiciler arasında çok daha yaygın hale gelir. Şu an için, cüzdanlar zaman aşımına uğrayacak olsa da, ödemeleri göndermek veya iletmekle sınırlıdır.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin