featured

19 Aralık altcoin fiyat analizi – XRP, MANA, SAND

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında hâkim olan düşüş eğilimlerinin ardından yatırımcılar açısından korku ve tedirginlik durumu hâlâ mevcut. Bu yüzden yatırımcılarının yakından takip ettiği altcoin XRP için teknik göstergeleri karışık sinyaller veriyor. Piyasanın öncü ve lider coini olan Bitcoin ise 47.000 dolar civarında.

Decentraland ve The Sandbox gibi metaverse coinleri için fiyat hareketi 50-SMA’nın üzerine çıkarken hafif yükseliş göstergeleri yanıp söndü.

XRP

XRP garfiğinde son 15 gün içinde iki yükselen üçgen oluşturmayı başardı. Yeni test edilecek noktalar ise 0,84 dolar ile 0,77 dolar arasında.

8 Aralık’ta yükselen bir üçgen kırılmasının ardından, boğalar 0,88 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Ancak fiyat hızla 50-SMA’nın altına düştü.

Şimdi XRP, beş gün içerisinde %7.91 oranında bir kazanç gördü. Fiyat hareketi ile OBV trend çizgisi arasındaki yükseliş farklılığını not etmek çok önemli hale geliyor. OBV istikrarlı bir şekilde daha düşük seviyelere işaret ederken, fiyat hareketi 15 gün boyunca aynı 0,77 dolar seviyesini test etmeye devam etti.

Ancak, kısa vadeli teknik göstergeler ise biraz ayıları destekliyor gibi gözüküyor. Bu yazının yazıldığı sırada XRP 30 günlük grafikte %20,2 oranında bir düşüş kaydettikten sonra 0,8255 dolar seviyesinde işlem gördü. Son on gün içinde, RSI 55 işaretini geçmek için mücadele etti. Ayrıca, hacim osilatörü daha düşük dipleri işaretleyerek zayıf bir yükseliş hareketi gösteriyor.

Decentraland (MANA)

MANA, 9 Aralık tarihinde grafiğinde düşüş eğiliminde olan bir flama oluşturdu. Altcoin, 7 Aralık’tan 15 Aralık tarihinde kadar %25.83 oranında bir düşüş kaydettikten sonra bu düşüş bir alt kanala aktarıldı.

Yaşanan bu düşüşe rağmen, boğalar bir aylık destek noktasını 3.11 dolar seviyesinde belirledi. Sonuç olarak ise MANA, 50-SMA’nın (yeşil) üzerinde dört günlük grafikte %15.36 oranında bir artış kaydetti. Yukarıda bahsedilen seviye, bu ayın başından beri direnç noktası olarak durdu. Şimdi ise bir anda test edilecek destek noktasına döndü.

Bu yazının yazıldığı sırada MANA ATH’sinin %42.2 altında yani 3.3708 dolar seviyesinde işlem görüyor. RSI, 25 Kasım’daki ATH’sinden bu yana ilk kez 63 işaretine dokunmayı başardı. Ayrıca, DMI satın alma tercihini gösterirken ADX ise biraz zayıf bir yön eğilimi gösterdi.

The Sandbox (SAND)

13 Aralık tarihinden bu yana SAND aynı XRP gibi, 4 saatlik grafiğinde yükselen bir üçgen modeli oluşturdu.

25 Kasım tarihinde ATH’sini vurduktan sonra, alt kanalda istikrarlı bir şekilde düşüş yaşadı. Altcoin, %61.8 Fibonacci seviyesinde destek buldu. Böylece MANA’ya benzer şekilde, SAND bir anda test seviyesi olan 50-SMA’sında (yeşil) dört günde %15 oranının üzerinde bir artışa tanık oldu.

altcoin SAND

Bu yazının yazıldığı sırada SAND, ATH’sinin %38.6 oranında altında 5.00709 dolar seviyesinde işlem görüyor. Yarı çizgiye yaklaştıkça RSI zayıflamış görünüyor. Ayrıca, DMI hafif bir yükseliş eğilimi sergiliyor. Ancak ADX ise zayıf bir yön eğilimi gösteriyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin