Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Zorluk seviyesi yüzde 8 arttı
Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Zorluk seviyesi yüzde 8 arttı

170 milyon dolarlık madencilik ekipmanı satın alan şirket rekor kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 28 Aralık’ta halka açık şirket Marathon Patent Group, 170 milyon dolar karşılığında Bitmain’den 70.000 Antminer S19 Bitcoin madencisini satın adlıklarını duyurdu. Marathon, sevkiyatların 2021’de tamamlanmasını bekliyor ve madencilik operasyonuna yüz binin üzerinde ASIC madencisi veya ondan fazla hash gücü sağlamaya hazırlanıyor.

170 milyon dolara 70 bin madencilik ekipmanı aldılar

Marathon Patent Group, Inc. (NASDAQ: MARA), şirketin Bitcoin madenciliği endüstrisine çok fazla sermaye ayırdığını açıkladı. Pazartesi günü Marathon, Bitmain’den 70.000 Antminer S19 Bitcoin madencisi satın aldığı için bugüne kadarki en büyük madencilik teçhizatı alımlarından birini duyurdu. Marathon’un pazartesi sabahı yaptığı açıklamaya göre satın alma 170 milyon dolara mal olacak.

Şirket, ilk teslimatın Temmuz 2021’e kadar ve nihai sevkiyatın gelecek yılın son ayında gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Marathon, şirketin halihazırda 33.000 madenciden oluşan bir filoya komuta ettiğini ve son satın almanın operasyonun boyutunu üç katına çıkaracağını belirtiyor.

Daha fazla hash gücüne hükmedecekler

Şirket, Aralık 2020’nin ilk haftasında da 10.000 ASIC madencisi satın aldı. Marathon’un başkanı ve CEO’su Merrick Okamoto, söz konusu satın alma işleminin şirketin Montana’da bulunan 100MW veri evini maksimuma çıkaracağını açıkladı.

Yeni satın alınan 70.000 S19 madencisi tamamen konuşlandırıldıktan sonra Marathon, şirketin 103.000 ASIC madencisine saniyede 10.36 exahash (EH/s) ile komuta edeceğini söyledi.

Bitmain’in Antminer North, Central ve South America (NCSA) satış direktörü Irene Gao, bu önemli satın alımının her iki şirketin de çıkarına hizmet edeceğini söyledi. Gao duyuruda, “Bitmain’in Marathon’dan bu rekor kıran satın alma sözleşmesini kazandığı için heyecanlıyız.” dedi.

Bitmain yöneticisi şunları ekledi:

Marathon hızla en büyük müşterimiz haline geldi ve ortaklığımız her iki şirketimize de karşılıklı fayda sağlamaya devam ediyor.

Marathon’un CEO’su Merrick Okamoto, 70.000 ASIC madencisi siparişinin Bitcoin madenciliği endüstrisindeki en büyük anlaşmalardan biri olduğuna inanıyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin