Mexc güvenilir mi? Kripto borsası kapsamlı inceleme 2024

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 yılında kurulan MEXC, kısa süre içinde 170’den fazla ülkede kullanılmaya başladı ve 10 milyondan fazla kullanıcıyla büyük bir kabul gördü. MEXC borsanın hızlı kabul görmesinde farklı ülkeler için birçok dil desteği sunması etkili oldu. MEXC borsa, yüksek performansıyla birlikte emir eşleme motoru sayesinde saniyede 1.4 milyon işlem gerçekleştirir. Profesyonel bir ekip tarafından yönetilen MEXC borsa, kullanıcı güvenliğini ön planda tutarak deneyimli kullanıcıların ilk tercih ettiği borsa olmayı hedefliyor. Bu içeriğin devamında ‘Mexc nasıl kullanılır?’ sorusunu yanıtlayarak MEXC borsa hakkındaki tüm soru işaretlerini gidermeye çalışacağız.

Mexc staking, Mexc kaldıraç ve Mexc adres doğrulama gibi özelliklerin yanı sıra Mexc borsası coin listesi hakkındaki detayları da paylaşacağız. Mexc yorumlarını değerlendirerek gelecek potansiyelini inceleyeceğiz.

MEXC’i Ziyaret Edin

Mexc borsası nedir?

Mexc, saniyede 1.4 milyon emri gerçekleştiren muazzam teknolojisiyle birlikte merkezi bir borsadır. Kurulduğu ilk günden bu yana büyümesine hız kesmeden devam eden Mexc, güvenli, istikrarlı, verimli ve başarılı yapısıyla kullanıcıların dikkatini çeker. Birçok başarıya imza atan Mexc, dijital varlık alım satım piyasasında bir yıl içinde yüzde 5’lik pazar payı elde etti.

Bu durum Mexc’i en iyi kripto para borsaları arasında önemli bir konuma yerleştirdi. Basitleştirilmiş fiyat grafikleriyle birlikte Mexc tüm kullanıcılara hitap eder. Ayrıca kullanıcılar tarafından ilk olarak tercih edilmeyi hedefler. Mexc borsa 2000’den fazla işlem çiftini listeler. Bu içeriğin devamında bu işlem çiftlerini paylaşacağız. Bununla birlikte Mexc borsada listelenecek işlem çiftlerini değerlendireceğiz.

Mexc: Hangi coinler var?

Mexc de listeli coinlere borsanın resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Borsada şu anda Bitcoin, Ethereum ve Solana gibi popüler varlıklar başta olmak üzere 2862 kripto para listesi bulunuyor. Bunun yanı sıra Mexc borsa ana sayfasında istediğiniz kripto paraya tıklayarak listelenen her bir kripto para hakkında temel bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Mexc borsasında yeni listelenecek coinleri de görebilirsiniz.

Mexc nasıl kullanılır?

Mexc kripto borsasını kullanmak için öncelikli olarak bir hesaba sahip olmanız gerekiyor. Mexc hesabınızı oluşturduktan sonra artık alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Mexc ana sayfasında yer alan ‘Piyasalar’ seçeneğinden istediğiniz kripto para birimini seçebilirsiniz. Kripto para birimini seçtikten sonra coin hakkında genel bilgilerin yer aldığı bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Alım satım yapmak istediğiniz kripto parada istediğiniz miktarı girin. Daha sonra emir sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada kullandığınız emir çeşidini seçebilirsiniz. Son olarak işlemi onayladığınızda alım satım yaptığınız kripto para birimi hesabınıza yansıyacaktır.

Mexc nasıl hesap açılır?

Mexc borsasında nasıl hesap açılır sorusuna yanıt arayan kullanıcılar aşağıda yer alan bilgiler ışında ilerleyebilir. İlk olarak ana sayfada yer alan kaydolma seçeneklerinden birisini seçerek borsa kaydınızı tamamlayabilirsiniz. 

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sizi kimlik doğrulama işlemleri karşılayacak. KYC doğrulama işlemleri kolayca tamamlayabilmeniz için aşağıda birkaç madde listeledik.

  1. KYC doğrulama için kimlik kartı, pasaport veya sürücü belgesi istenir. Ayrıca, adres doğrulama için de birkaç belge istenir.
  2. Belgelerinizi sisteme yükledikten sonra doğrulama işlemi başlatılır.
  3. Doğrulama işlemi genellikle kısa süre içinde tamamlanır ancak birkaç gün de sürebilir. 

Mexc müşteri hizmetleri

Mexc müşteri hizmetleri, 7/24 canlı destek, Self Servis ve SSS başlıkları altında kullanıcılara destek sunar. Mexc yardım merkezi, kullanıcılara 7/24 canlı destek sağlar. Mexc yardım merkezine ana sayfada yer alan canlı destek üzerinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Ayrıca güvenlikle alakalı yaşanabilecek sıkıntılara karşı hızlı önlem almak için Self Servis bölümünde yer alan seçenekleri uygulayabilirsiniz. Bunlar arasında giriş şifresini değiştirme, hesabı dondurma, güvenlik doğrulamasını sıfırlama vb. özellikler bulunur. Bu adımlara hızlı bir şekilde erişmek ve uygulamak platformun güvenliğini ön plana çıkarır.

Mexc işlem ücreti

Mexc kripto, rakiplerine kıyasla düşük işlem ücretleriyle dikkat çeker. Mexc’de yapılan Spot alım satımlarda, Piyasa Yapıcı İşlem Ücret Oranı %0,000 ve Piyasa Alıcı İşlem Ücret Oranı %0,020’dir. Piyasa Yapıcı, işleme alınmadan önce emrin tamamlanmasını bekler ancak Piyasa Alıcı, piyasada bekleyen emirle eşleşerek hemen gerçekleşir. Ayrıca, işleme alınmayan ve iptal edilen emirler için herhangi bir işlem ücreti tahsis edilmez.

Spot Vadeli İşlem
İşlem Ücret Oranı İşlem Ücret Oranı
Piyasa Yapıcı: %0,000 Piyasa Yapıcı: %0,000
 Piyasa Alıcı: %0,020 Piyasa Alıcı: %0,020

Örnek:

Kullanıcının bir Piyasa Yapıcı olduğunu varsayarak 3,8 dolar fiyatla MX/USDT işlem çifti aldığını düşünelim: Bu durumda işlem ücret oranı olmaz ve 1 MX 3,8 dolar fiyatla satın alınır.

Kullanıcının bir Piyasa Alıcı olduğunu varsayarak 3,8 dolar fiyatlar MX/USDT işlem çifti sattığını düşünelim: Bu durumda işlem ücreti %0.02*3,8 = 0,076’dır ve 1 MX 3,724 dolar fiyatla satılır.

Bununla birlikte platformda VIP müşteri olarak avantajlı işlem ücretlerinden yararlanabilirsiniz. Sonuç olarak, işlem ücretlerini anlamak alım-satım kurallarında uzmanlaşmanızı sağlar. Bu sayede deneyimli ve bilinçli bir yatırımcı olmadaki ilk adımı atabilirsiniz.

Mexc kripto borsası karşılaştırma

2024 yılının en iyi kripto para borsaları arasında yer alabilecek Mexc, OKX ve Binance hakkında birkaç kıyaslama yaptık. Mexc borsası 2000’den fazla kripto para işlem çifti seçeneğine sahip olması ve 200 kata kadar kaldıraç imkanı sunmasıyla dikkatleri çekiyor. Bunun yanı sıra OKX borsası dünya çapında en iyi kripto borsaları listesinde yer alıyor ancak az sayıda kripto para işlem çiftini listeliyor. Son olarak Binance sektörde varlığını kanıtlayan bir borsa olarak öne çıkıyor.

Mexc vs. OKX

Mexc OKX
Kripto para desteği 2000+ 200+
Stop ticaret
Marj ticareti
Vadeli işlemler
Kredi kartı kullanımı
Staking
NFT 

Mexc vs. Binance

Mexc Binance
Kripto para desteği 2000+ 350+
Stop ticaret
Marj ticareti
Vadeli işlemler
Kredi kartı kullanımı
Staking
NFT 

Sonuç

Mexc borsası, kripto para dünyasında kısa süre içinde popüler olan bir borsadır. Mexc, sahip olduğu birçok olumlu yönle birlikte topluluğun dikkatini çekmiştir. Bunlar arasında güvenli altyapı, düşük komisyon ücreti ve kullanıcı dostu arayüz gibi birçok özellik bulunur. Borsanın geleceği ise piyasa koşulları ve borsanın atacağı adımlarla doğrudan ilgilidir. 

Sık Sorulan Sorular

​​Mexc borsasında Web sitesi üzerinden ve uygulamayı kullanarak Mexc para çekme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda bu konuyu detaylarıyla ele aldık.

Web sitesi üzerinde çekme işlemi yapma:

Mexc sitesinde sağ üst köşede yer alan Cüzdan seçeneğine tıklayın. Yatırma ve Çekim seçenekleri arasından Çekimi seçin. Çekmek istediğiniz kripto parayı girdikten sonra çekim adresine yönlendirileceksiniz. Son olarak ağı seçin ve çekmek istediğiniz miktarı girin.

Uygulamada çekme işlemi yapma:

Mexc uygulamada sağ alt köşede yer alan Cüzdan seçeneğine tıklayın. Yatırma, Çekim ve Transfer seçenekleri arasından Çekimi seçin. Detayları onayladıktan sonra Çekimi onayla butonuna tıklayın. Daha sonra E-posta doğrulama ve Google Authenticator kodlarını girin ve onayla butonuna tıklayın.

Mexc

​​Mexc borsasında Web sitesi üzerinden ve uygulamayı kullanarak Mexc para yatırma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda Mexc para nasıl yatırılır konusunu detaylarıyla ele aldık.

Web sitesi üzerinde yatırma işlemi yapma:

Mexc sitesinde sağ üst köşede yer alan Cüzdan seçeneğine tıklayın. Yatırma ve Çekim seçenekleri arasından Yatırmayı seçin. Yatırmak istediğiniz kripto parayı girin. Daha sonra ‘Adres oluşturmak için tıklayın’ seçeneğine basın. 

Dikkat edilecek noktalar: 

  • Seçtiğiniz ağ varlıkların çekileceği platformdaki ağ ile eşleşmeli. Eşleşmediği takdirde varlıklarını kaybedebilirsiniz. 
  • Farklı ağlardaki işlem ücretleri de farklıdır. Size en uygun gelen ağı seçebilirsiniz.

Uygulamada çekme işlemi yapma:

Mexc uygulamada sağ alt köşede yer alan Cüzdan seçeneğine tıklayın. Yatırma, Çekim ve Transfer seçenekleri arasından Yatırmayı seçin. Arama bölümüne yatırmak istediğiniz kriptoyu girin ve ağı seçin. Web sitesi üzerinde Mexc para yükleme işlemi yaparken yer alan dikkat edilecek noktalar aynı şekilde bu adımda da geçerlidir.

Mexc kripo borsasının artıları ve eksileri

Kısa süre içinde büyük oranda kabul gören Mexc borsanın olumlu özelliklerinin yanı sıra negatif yönleri de bulunuyor. Aşağıda kullanıcı deneyimini ön planda tutarak bu özellikleri listeledik. Siz de bu maddeleri dikkate alarak Mexc borsa ve Mexc tr hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Artıları

  • Güvenli: Çok katmanlı blok zinciri teknolojisi kullanan Mexc borsa, kullanıcı güvenliğini ön planda tutuyor.
  • Yüksek Performans ve Başarı: 2021 Crypto Expo Dubai etkinliğinde Mexc, “Asya’nın En başarılı Kripto Borsası” ödülünü kazandı.
  • Düşük Komisyon Ücreti: Mexc borsa üzerinde 0,01 dolardan başlayan komisyon ücreti ile işlem yapabilirsiniz.
  • Çoklu Kripto Para Kullanımı: BTC, ETH ve USDT dahil olmak üzere platformda çok fazla kripto para bulunuyor.
  • Dil Desteği: Küresel yatırımcılar için birçok dilde destek sağlanıyor. Ayrıca Mexc tr etkinlikleri kullanıcı benimsemesini artırıyor.
  • Yüksek Likidite: 170’ten fazla ülkede kullanılan Mexc borsa, çok sayıda kaynağa ve kullanıcıya sahip.
  • Kullanıcı Dostu Arayüz: Platform, Android, iOS ve Windows kullanıcıları için tüm cihazlarda kullanılabilen kolay bir arayüze sahip.                               

Eksileri

  • Hızlı Satın Alma Seçeneği: Kısıtlı zamanınız varsa hızlı satın alma seçeneği çok sınırlı kripto paralarda bulunur.
  • Fiat Para Çekme İşlemi: Fiat para birimlerinizi Mexc borsa üzerinden çekemiyorsunuz. Bu işlemi gerçekleştirmek için paranızı başka bir borsaya aktarmanız gerekiyor.

MEXC: Sık Sorulan Sourular

Dünyada birçok ülkede hizmet veren Mexc Global, Türkiye’de de yasal olarak hizmet veriyor. Mexc tr kullanıcıları herhangi bir kısıtlama olmadan hesap açabilir ve işlem gerçekleştirebilir.

Kaldıraç işlemi, az sermaye ile büyük miktardaki fonu kontrol etmenize olanak tanır.  Mexc vadeli işlemlerde 200 kata kadar kaldıraç imkanı sunar. Vadeli işlemlerde kaldıraç kullanarak daha yüksek getiri elde edebilirsiniz ancak bu durum birtakım riskleri de beraberinde getirir. Kaldıraç işlemi nasıl gerçekleştirilir işte bir örnek üzerinden ele alalım. Herhangi bir kripto paranın yükseleceğine dair güçlü bir varsayımınız olduğunu düşünelim. Alım satım yapmak için 100 USDT kullanmak istiyorsunuz ancak daha fazla getiri elde etmek istiyorsunuz. Mexc borsasında 200 kata kadar kaldıraç sayesinde 20.000 USDT değerinde pozisyon açabilirsiniz. Bununla birlikte riskleri de dikkate almalısınız. Kripto para fiyatı %10 artarsa pozisyon değeriniz 22.000 USDT olacaktır ancak %10 düştüğü takdirde 2.000 USDT kaybedeceksiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.