featured

Zincir üstü Bitcoin metriği yeni bir boğa piyasasını mı işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zincir üstü bir metrik, Bitcoin fiyatlarının şu anda geri çekilmesine rağmen boğa piyasası sinyalleri veriyor. RHODL zincir üstü göstergesi, son iki büyük Bitcoin boğa piyasasının başlangıcında olduğu gibi benzer bir konumda şekillenmiş.

Bitcoin boğa piyasası sinyalleri

Ayrıca, 2020 yılında Philip Swift tarafından oluşturulan gösterge, Gerçekleşen Değer HODL Dalgaları’nın bir oranını kullanır. 16 Mayıs’ta Swift, göstergeyi yarattığında “beni etkileyen bir şey, yeni bir boğa koşusunun nasıl oluştuğunu göstermesiydi” dedi.

Analist, bunun daha genç madeni paraların oran değerinin artmaya başladığı zaman olduğunu ekledi. Bu, “şu anda bulunduğumuz yer.” dedi ve eklemeden önce “Fiyatlardaki küçük geri çekilmeler konusunda panik yapmayın.” diye uyardı.

Bitcoin RHODL Oranı: Twitter/@PositiveCrypto

Gösterge, UTXO’ların (harcanmamış işlem çıktıları) farklı yaş bantlarındaki HODL dalgalarını ölçer. Bunlar, her bir bant içindeki Bitcoin’lerin “Gerçekleşen Değeri” ile ağırlıklandırılır. Ek olarak Gerçekleşen Değer, madeni paraların bir cüzdandan diğerine en son taşındıkları andaki fiyatıdır.

Swift, “1 haftalık değerin 1-2 yıllık değerden önemli ölçüde yüksek olması piyasanın aşırı ısınmaya başladığının bir işaretidir” dedi. Şubat ayı sonlarında, yeni bir spekülasyon bölgesinin doğuşunun sinyalini verebilecek birikim bölgesinden çıktı. Ayrıca, BTC son aylarda birkaç uzun vadeli zincir üstü göstergeyi aştı ve bunların üzerinde kaldı.

Mart ortasında 200 haftalık hareketli ortalamanın üzerine çıktı ve hala üzerinde, bu da uzun vadeli trend değişikliğine işaret ediyor. Woo Charts verilerine göre 200WMa şu anda 25.818 dolarda. Ayrıca, coinde Gerçekleşen Fiyat sadece 19.914 dolardır. Bu, dolaşımdaki tüm BTC’lerin son hareket ettikleri fiyattaki değeridir.

Bununla birlikte, kripto düzeltmesi devam ederken Bitcoin piyasası duyarlılığı şu anda nötr. Boğalar ve ayılar üstünlük için savaşırken BTC korku ve açgözlülük endeksi 50’ye düştü. BTC, neredeyse bir yıl içinde ilk kez 30.000 doları aşarken, geçen ay 69’a yerel bir yüksek seviyeye ulaştı.

Bitcoin fiyat görünümü

BTC fiyatları şu anda 27.000 dolar aralığında konsolide oluyor. “Kripto kralı” hafta sonundan bu yana fazla hareket etmedi ancak son iki hafta içinde yüzde 5,3 değer kaybetti.

beincrypto.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin