Dikkat! Robinhood’un resmi Twitter hesabı saldırıya uğradı…

Yaprak dökümü sürüyor: İşten çıkarma furyası Robinhood şirketini de vurdu…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şu sıralar kripto piyasası ne kadar iyi olsa da ayı piyasasında olduğumuzun farkındayız. Henüz çıkışlar net bir boğa sinyali oluşturmuyor. Bunu pek çok analist ağız birliği ile onaylıyor. Şirketler bu ayı piyasasında ise ciddi kan kaybı yaşadı. Krizler, iflas ve işten çıkarma kararları peş peşe geliyor. Yeni haber ise Robinhood tarafından paylaşıldı.

Robinhood, personelini %23 (yaklaşık 780 çalışan) azalttığını duyurdu. Bu yılın başlarında Robinhood, işgücünün %9’u olan 340 çalışanını işten çıkarmıştı. Operasyon, pazarlama ve program yönetimi pozisyonlarındaki çalışanlar kesintilerden en çok etkilenecek, kara para aklamayla mücadele departmanı bozulmadan kalacak.

İşten çıkarma furyasında sıra Robinhood şirketinde

Robinhood CEO’su ve kurucu ortağı Vlad Tenev konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Tenev, şirket hakkıda bir blog yayınladı ve yazısında şu detaylara yer verdi:

“Bu karara nasıl ulaştığımızı açıklamama izin verin. Bu yılın başlarında, iş gücümüzün %9’unu bırakacağımızı ve kuruluş genelinde daha fazla maliyet disiplinine odaklanacağımızı açıklamıştım.

Bu yeterince ileri gitmedi. O zamandan beri, 40 yılın en yüksek enflasyonunun eşlik ettiği geniş bir kripto piyasası çöküşüyle makro ortamda ek bozulma gördük. Aynı zamanda müşteri ticaret faaliyetlerini ve gözetim altındaki varlıkları daha da azalttı.”

Robinhood’un geliri, 2021’deki aynı çeyrekte 565 milyon $’a (-%44) kıyasla 318 milyon dolara kadar düştü.

FTX, Robinhood’u satın alacak mı?

FTX’in Robinhood’u satın alacağına dair spekülasyonlar dolaşmaya devam ediyor. Bankman-Fried (Robinhood’da %7,6 hisseye sahip), FTX’in Robinhood’u satın alma niyetini reddetmesine rağmen, personel indirimi genellikle satın almalar veya ortaklıklar sırasında gerçekleşir.

Şirket 30 milyon dolarlık cezaya maruz kaldı

Robinhood’un kripto bölümü, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından para cezasına çarptırıldı. Yetkili, Salı günü yaptığı açıklamada, kara para aklama, siber güvenlik ve tüketicinin korunmasıyla ilgili ‘önemli’ ihlaller nedeniyle Robinhood Crypto’ya 30 milyon dolar değerinde bir ceza verdiğini doğruladı.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin