featured

XRP için son veriler pek de umut verici değil! Peki, sıradaki hareket ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, son 20 gündür piyasasının gerisinde kalmış gibi görünüyor. Çünkü hâlâ direnç noktasının altında işlem görüyor. Piyasa lideri Bitcoin ve en büyük altcoin Ethereum, tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana düşüş trendi sırasında meydana gelen kayıplarının %50 veya daha fazlasını kurtarmayı başardı. Ancak Ripple ise sadece %40’ını geri kazandı. Son teknik verileri ve piyasa yapısı incelendiğinde de pek umut verici olmadığı söylenebilir.

XRP 1 günlük fiyat grafiği analizi:

Ripple 1 günlük zaman diliminde, günlük MA200’ün ve daha önce bir destek görevi gören yükselen çizginin kesiştiği yatay direnç noktasını kıramadı. Yükseliş bölgesinde hareket eden RSI 30D göstergesi, alçalan çizgiyi kırmak için birkaç deneme yapmasına rağmen başarısız oldu.

Şu anda fiyat, direnç noktası olarak MA200 ve destek noktası olarak ise MA50 değerleri arasında dalgalanıyor. Bu seviyelerden herhangi birinin kırılması, bir sonraki hareketin yönünü belirleyebilir.

XRP grafik

XRP için direnç noktaları 0,93 dolar ve 1 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 0,78 dolar ve 0,68 dolar seviyelerinde bulunuyor. Altcoin için hareketli ortalama seviyeleri ise aşağıda verildiği gibidir:

MA20: 0,83 dolar

MA50: 0,78 dolar

MA100: 0,76 dolar

MA200: 0,89 dolar

XRP 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik zaman diliminde Ripple, ocak ayından bu yana geçerli olan dinamik destek noktasının üzerinde işlem görüyor. Altcoin, bu çizgide hareket ettiği sürece ciddi bir düşüş momentumu oluşması pek olası görünmüyor. 0,85 dolar seviyesinde bulunan yatay direnç noktası son günlerde iki kez test edildi. Ancak Ripple bunu kırmayı başaramadı. Williams göstergesi de eğilimin zayıflığının bir işareti olarak düşüş bölgesine girdi.

Ripple 0,85 dolarda bulunan direnç noktasının üstesinden gelebilirse, daha önce bahsedilen 0,93 dolardaki kritik direncin yeniden test edilmesi beklenebilir. Aksi takdirde, 0,80 dolar ve 0,78 dolarda bulunan destek noktaları daha fazla düşüşün yaşanmasını engelleyebilmek için devreye girecekler.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin