featured

XRP fiyatı, kritik desteği kaybetti! Düşüş derinleşmeden toparlanma gelebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, kısa vadeli düzeltmesinin sonuna yaklaşmış olabilir. Mevcut formasyonun destek hattında sıçrayıp sıçrayamayacağı, düzeltmenin tamamlanıp tamamlanmadığını belirleyecektir.

Ripple ve SEC davasıyla ilgili son zamanlarda yeni bir haber yok. Bununla birlikte gözde altcoin’in fiyatı önemli bir yatay seviyeyi kaybetti. Ancak Ripple Labs, 2023 kripto ve blockchain tahminlerini Twitter’da paylaştı. Bu tweet’te NFT’ler, CBDC’ler ve finansal kurumların kriptoya yatırımı için olumlu bir görünüme sahip oldukları görülüyor.

XRP kritik bir seviyeyi kaybetti

XRP fiyatı, Haziran 2022’den beri simetrik bir üçgen içinde işlem görüyor. Hem direnç hem de destek hatları birçok kez doğrulandı. Fiyat yakın zamanda 2 Ocak’ta (siyah simge) büyük bir yükseliş modeli oluşturarak mevcut yukarı yönlü hareketi başlattı.

0,380 dolar bölgesinin üzerindeki artışa ve harekete rağmen, XRP fiyatı üçgenden çıkamadı. Bunun yerine, yaklaşık bir aylık bir süre boyunca (kırmızı daire) sürekli olarak reddedildi. Şimdi, fiyat bir kez daha 0,380 dolar bölgesinin altına düştü. Üstelik bu, günlük RSI’nın başka bir düşüş işareti olan 50 işaretinin altına düşmesine neden oldu. Altcoin’in defalarca bu seviyenin üstüne ve altına hareket etmesi nedeniyle, alan artık güvenle destek ve direnç olarak kullanılamaz.

XRP grafik

Ripple fiyatının üçgenden çıkıp çıkmadığı, gelecekteki fiyat eğiliminin yönünü belirleyebilir. Bir kırılma, XRP fiyatını 0,505 dolara, bir arıza ise 0,300 dolardan 2021’in en düşük seviyelerine götürebilir.

Fiyat düzeltmeyi yakında tamamlayabilir

Kısa vadeli üç saatlik zaman diliminden yapılan teknik analiz, fiyatın yakında tersine dönme olasılığına sahip olduğuna işaret ediyor. Bunun iki ana nedeni var.

İlk olarak XRP, 0,367 dolardaki direnç noktalarının birleştiği noktada işlem görüyor. Destek, 0,5 Fib düzeltme seviyesi ve alçalan bir paralel kanalın destek hattı tarafından oluşturulur.

İkinci olarak altcoin’in fiyatı, A:C dalgalarının 1:1 oranına sahip olduğu bir A-B-C düzeltme yapısının sonuna yaklaşıyor olabilir.

Ancak sayımın geçerli kalması için fiyatın bir an önce trendi tersine çevirmesi gerekiyor. Kanaldan kesin bir kırılma ve 0,618 Fib geri çekilme destek seviyesi de uzun vadeli kanaldan bir kırılmaya neden olacaktır. Sonuç olarak, bu yükseliş hareketi düşüş tahminini geçersiz kılar ve fiyatı 0,300 dolara çıkarabilir.

Sonuç olarak, en olası XRP fiyat tahmini, düşüş eğiliminin yakında tersine döneceğini ve altcoin’in üçgeninden çıkmak için başka bir girişimde bulunacağını gösteriyor. Ancak, 0,360 doların altında kesin bir kapanış bu hipotezi geçersiz kılacak ve 0,300 dolara doğru düşüşe yol açabilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin