featured

XRP çok kritik bir seviyede işlem görüyor! Düşüş devam ederse ne olacak?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Ripple’ın SEC davasında ilerleme kaydetmesine rağmen, XRP fiyatları kripto çöküşünün başlangıcından bu yana %77’den fazla düştü. Birçok yatırımcı, Cardano veya Solana gibi diğer kripto projelerini tercih etmeye başladı. Olumsuz fiyat hareketlerinin ardından XRP, oldukça kritik bir alana ulaştı. Gözde altcoin’in bir sonraki hareketinin ne olacağı yatırımcılar tarafından oldukça merak ediliyor.

Ripple nedir?

Ripple, küresel ödeme platformu RippleNet’in arkasındaki San Francisco merkezli bir FinTech şirketidir. Yerel token’ı XRP’dir. Aslında, Ripple şirketi 2004 yılında, kripto para birimleri bile icat edilmeden önce kuruldu. Bir Değer İnterneti yaratmaya ve kendi paralarını yaratmaya çalışıyorlardı. Bunun sonucunda da RipplePay yaratıldı. Ağ oldukça küçüktü. Bu nedenle 2012 yılında RipplePay, Open Coin adlı başka bir şirketle birleşti ve birlikte bugün Ripple olarak bilinen şeyi oluşturdular.

Ripple Company’yi emsallerinin önüne geçiren nedir?

Ripple, kullanıcıların para birimlerini sınırlar arasında hızlı ve güvenilir bir şekilde göndermesine, almasına, tutmasına ve taşımasına olanak tanıyan bir projedir. Normalde bankalara ve ödeme ağ geçitlerine dayanan mevcut sistem yavaş, parçalı ve pahalı. Ripple şirketi, dünyanın her yerinden 3 ila 5 saniye içinde işlemlerini halledebilir. Aslında piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum’dan çok daha hızlı!

Ek olarak, altyapı son derece ölçeklenebilirdir ve her saniye 1,500’den fazla işlemi gerçekleştirebilir. Şimdi sorabilirsiniz: Bütün bunlar nasıl mümkün olabilir? RippleNet, tüm işlemleri izlemek, işlemek ve garanti etmek için açık kaynaklı XRP blockchain’ini kullanır. Ancak Bitcoin’den farklı olarak XRP, Proof-of-work kullanmaz ve madencilik kavramına sahip değildir. Bu, blockchain’in güç tüketiminin minimum olduğu ve işlem ücretlerini düşük tutabileceği anlamına gelir. XRP işlemleri, ağı ve işlem protokolünü koruyan bağımsız bir doğrulama düğümleri topluluğu tarafından gerçekleştirilir.

Ripple için başka bir artı, dolandırıcılık tespiti, yaptırım taraması ve düzenleyici raporlamanın yürürlükte olduğu kara para aklama karşıtı uyumlu olmalarıdır.

Ripple’ın hikayesi ve SEC davası nedir?

Aralık 2020’de SEC, uygun bir lisans olmadan menkul kıymet sattığı iddiasıyla Ripple’a dava açmıştı. Tabii ki, bu ifade büyük ölçüde tartışmalıdır. Birincisi, kripto para birimleri hiçbir zaman bir menkul kıymet olarak görülmedi ve doğası gereği düzenlenmedi. İkincisi, henüz kripto para birimleriyle ilgili net kurallar veya ayrıntılar yok.

XRP’nin fiyatı bu davadan ilk etapta olumsuz yönde etkilendi ve 0,18 dolara düştü. Öte yandan EOS’un arkasındaki şirket olan Block.one, SEC ile tam olarak iddialara sahipti ve 1 yıl içinde anlaşmayı başardılar. Şu anda Ripple şirketinin de aynısını yapacağına dair birçok spekülasyon var.

XRP fiyatı 0,30 dolara kadar düştü

XRP, oldukça kritik bir seviyeye düştü. Piyasada kötü hareket eden tek kripto para birimi o değil. Piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum de kendileri için oldukça kritik seviyeler olan 20,000 dolar 1,000 dolara kadar gerilediler.

XRP grafik

XRP, çöküşe başlamadan önce tüm zamanların en yüksek seviyesinden oldukça uzaktaydı. XRP, 2018’de 2,7 dolar ile ATH’sine ulaşmıştı. Ancak Kasım 2021’de kripto çöküşü başladığında gözde altcoin’in fiyatı 1,35 dolar civarında işlem görüyordu.

XRP düşüşe devam edecek mi?

XRP fiyatının 0,20 dolara doğru düşüşe devam etmesi oldukça yüksek bir ihtimal. 0,20 dolar seviyesi, XRP fiyatı için oldukça güçlü bir destek noktası olarak görev görüyor. Fiyat, 2017’de ilk kripto boğa koşusu öncesinden, fiyatların tekrar sert bir şekilde düştüğü SEC davasından sonra çok uzun bir süre bu fiyat alanında oyalandı. Ancak bu durum, kripto pazarının bir bütün olarak önümüzdeki hafta boyunca çökmeye devam ettiği sürece yeniden gerçekleşebilir.

Kripto piyasası toparlanırsa, XRP hafifçe yükselebilir ve direnç alanını 0,38 dolar ila 0,40 dolar arasında test edebilir. Ancak, şu anda piyasanın mevcut temellerine göre bu durum gerçekleşmeyebilir. Coinbase, verilerini ABD devlet kurumlarına satarken yakalandı, KuCoin iflasın eşiğinde. Bunların kripto piyasasında kesinlikle olumsuz bir etkisi olacak.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir