featured

XRP, herkesin heyecanla beklediği büyük kırılmaya hazır olabilir! İşte, kritik seviyeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, önemli bir uzun vadeli yatay destek alanı içinde işlem görüyor. Altcoin için teknik göstergelerin çoğu şu anda nötr bölgede yer alıyor.

XRP fiyatı, 18 Haziran’dan bu yana yükselen bir destek çizgisini takip ederek artış kaydetti. 9 ve 14 Kasım tarihlerinde bu çizgiye iki kez dokundu ve her seferinde yükseliş mum çubukları yarattı.

Kısa bir süre sonra XRP, ortalama 0,384 dolarlık fiyatı ile yatay alanın üzerine çıktı. Bu seviye, Mayıs ayından bu yana aralıklı olarak hem destek hem de direnç olarak görev gördüğü için oldukça kritik. Şimdi, bu seviyenin bir kez daha fiyata destek vermesi bekleniyor. Dolayısıyla, bugün gözde altcoin yükselişte.

Fiyatın destek noktasının üzerinde olmasına rağmen, gelecekteki eğilimin yönü tam olarak net değil. Bunun iki ana nedeni var: Simetrik bir üçgenin varlığı ve RSI değerinin 50 işaretinde olmasıdır. Bu işaretlerin her ikisi de nötr bir trende işaret eder.

Gözde altcoin, 0,384 dolar seviyesinin üzerinde işlem gördüğü için, fiyat şu anda 0,43 dolarda bulunan direnç noktasına doğru hareket ediyor. 0,384 doların altında bir günlük kapanış gerçekleşirse, 0,35 dolarda bulunan destek noktasına bir düşüş gerçekleşebilir.

XRP grafik

XRP için olumlu haberler ufukta olabilir. Ripple Labs’ın yerel token’ı olan XRP ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki yasal savaş devam ediyor. Ripple’ın hukuk ekibi, 2 Aralık’ta SEC ile girdikleri hukuk savaşında son teslimlerini yaptı.

Burada, SEC’in bir yatırım sözleşmesinin varlığını kanıtlayamadığını belirtmişlerdir. Bu nedenle, Ripple kurucuları, yabancı borsalara satış yapma kararı hakkında özet karar alma hakkına sahiptir. Uzatılan davanın olumlu bir şekilde çözülmesi, XRP fiyatı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.

XRP kısa vadeli modelden çıkabilir mi?

Altı saatlik zaman dilimindeki teknik analiz, yükselişe işaret ediyor. Bunun iki ana nedeni, RSI’daki gizli yükseliş sapması ve simetrik bir üçgenin varlığıdır.

Simetrik üçgen nötr bir formasyon olarak kabul edilirken, yukarı yönlü bir hareketin ardından ortaya çıkar. Sonuç olarak, oradan gerçekleşecek bir fiyat kopuşu en olası senaryo olacaktır. RSI’daki gizli yükseliş sapması bu olasılığı destekliyor. Üçgen için alt dalga sayısı kırmızı olarak verilmiştir. XRP fiyatı son 24 saat içinde yükseldi ve çıkış yapmaya çalıştı. XRP, hafifçe düşmeden önce 0,396 dolara ulaştı.

Üçgenin kırılması durumunda altcoin’in fiyatını hızla 0,430 dolara yükseltecektir. Fiyat, bu bölgeye ulaşmasının ardından uzun vadeli eğilime karar verilecektir.

Öte yandan, altoin’in 0,373 dolar seviyesinin altına düşmesi durumunda yükseliş tezi geçersiz kılınacaktır.

BeinCrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin