featured

Tüm gücüyle bastırıyor! XRP 1 dolar hedefine odaklanmış durumda!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple (XRP) fiyatı, bu hafta sonu mütevazı kazançlar elde ediyor. Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, yeni bir yükseliş ivmesi kazanmak için birkaç adım attı. Boğalar daha yükseği hedeflemeden önce biraz nefes alıyor gibi görünüyor. Fiyat, mevcut seviyeden %35 oranında bir sıçrama yaşayabilir.

Ripple, üç gündür yaşadığı kayıpların ardından bugün bir yükseliş hareketi gerçekleştirdi. Kripto para birimi için 50 günlük Basit Hareketli Ortalama (SMA) seviyesi destek noktasını ayarlıyor. Yükseliş duyarlılığının yeniden canlanması, 1 dolarlık kritik seviyeye doğru bir ateşleme yapabilir.

XRP 1 dolar hedefine odaklandı

Günlük grafikte, XRP fiyatı 1,34 doları gördükten sonra feci şekilde düştü. Satıcılar talep bölgesini 0,77 dolar civarında yoğunlaştırdı. Böylece altcoin, 23 Aralık tarihinin en yüksek seviyesi olan 1,08 dolara geri döndü. Bununla birlikte boğalar, 50 günlük Basit Hareketli Ortalama’nın (SMA) yani 0,99dolar seviyesinin aşağısında baskı altında kaldığı için fiyatı daha yükseğe çıkarmada başarısız oluyor.

XRP grafik

Bahsedilen yüksek seviyeden itibaren oluşan azalan trend çizgisi, XRP’de başka bir düşüşle sonuçlanan boğalar için güçlü bir bariyer görevi görüyor. Bu sefer, fiyat %42 oranında düştüğü için satış baskısı daha da yoğunlaştı. En son temmuz ayında görülen 0,55 dolar civarındaki en düşük seviyeleri test etti.

Daha sonra, kritik destek bölgesi satıcıların sabrını kaybetti ve orada konsolide oldu. XRP nihayet 1 Şubat tarihinde işlem aralığını kırmayı başardı. Yenilenen satın alma baskısı, ortalamanın üzerinde hacimlerle desteklenen düşüş eğilimi çizgisini yok etti.

XRP, 0,89 dolar seviyelerinin yakınında işlem görüyor. Kripto para birimi için geçici destek görevi gören 50 günlük SMA’ya doğru ani bir tepki takibinde çoklu zirve oluşumu yeniden ortaya çıkıyor.

Ayrıca, günlük grafikte yeşil mum çubuğunun oluşturduğu model, mevcut fiyat hareketinin bir sonraki denemede 1 dolara dokunabilmek için arka planı oluşturduğunu gösteriyor.

XRP için teknik göstergeler:

RSI: Günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) 55 endeksine bir yükseliş geçişine işaret ediyor.

MACD: Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı (MACD), yükseliş tezini destekleyen orta çizginin üzerinde işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin