featured

WAVES, son zamanlarda piyasanın gözdesi oldu! İşte hakkında bilmeniz gerekenler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan WAVES, oldukça heyecan verici bir hafta geçirdi. Altcoin, son 24 saatte %1,5 oranında değer artışı kaydetti. Ancak geçtiğimiz hafta fiyat, neredeyse iki katına çıktı. Bunun sebebi, büyük ihtimalle Waves ekosistemi içinde bir stable coin olan Neutrino USD (USDN) için artan iyimser düşünceler.

Neler oldu?

Bir stable coin olarak Neutrino USD’nin fiyatı her zaman 1 dolara endeksli olmalıdır. Ancak, ABD doları rezervleriyle desteklenen Tether gibi bir stable coin’den çok, başarısız stable coin TerraUSD’ye daha çok benziyor. CoinMarketCap.com verilerine göre göre 9 Mayıs’tan 12 Mayıs’a kadar Neutrino USD fiyatı 0,75 dolara kadar düştü.

TerraUSD, Luna (şimdi Luna Classic olarak anılıyor) tarafından teminat altına alındı. Arz, TerraUSD ve Luna Classic arasındaki bir değişim mekanizması ile talebe göre yeni token’ları basıp yakarak artabilir veya azalabilir. En azından böyle çalışması gerekiyordu. Gerçekte, bu iki token nihayetinde “ölüm sarmalı” denilen şeye girdi ve çıkamadı.

WAVES grafik

Bu nedenle, Neutrino USD düştüğünde, birçok kişi beraberindeki token Waves ile bir ölüm sarmalına gireceğini varsaydı. Ama beklenen olmadı. Bu yazının yazıldığı sırada, Neutrino USD’nin fiyatı 0,99 dolar. Kesinlikle ideal olan bu değil ama pratikte kurtarıldığı söylenebilir.

Neutrino USD geri dönüş yolunda mücadele edebildiğinden, Waves’e yatırımcı güvenini geri kazandırıyor. Bu nedenle altcoin’in fiyatı geçen hafta bu kadar çarpıcı bir şekilde toparlanmayı başardı.

Sırada ne var?

Bu olayların bir de öteki tarafı var.  Neutrino USD’yi 1 dolarlık fiyatına geri döndürmek için token’ları dolaşımdan kaldırılması gerekiyordu. Bu nedenle, genel piyasa değeri nisan ayından bu yana kabaca %20 oranında düşüş yaşadı. Bu, kullanıcı talebini karşılamak ve fiyatı dengelemek için toplam token arzını etkili bir şekilde azalttı.

Ancak düşük talep bir endişe kaynağıdır. Waves’in fiyatının sürdürülebilir bir şekilde yükselmeye devam etmesi için, Neutrino USD dahil tüm ekosistemde bir etkinlik artışı görmek istersiniz. Ancak Neutrino USD’nin azalan piyasa değerinin de gösterdiği gibi, bu şu anda olmayabilir. Bu da, yatırımcıların göz önünde bulundurulması gereken bir şey.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin