stabil coinler patlama yapacak

USDC ve diğer stabil coinler 2022’de patlama yapabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimlerini düzenlemenin yanı sıra bu endüstrinin diğer bir parçası olan stabil coinler de ilgi odağı olmaya başladı. Bununla birlikte, uyarı etiketi kriptodan stabil coinlere de geçti. Stabil coinler son 12 ayda %500 büyüyerek 127 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.

Kripto para birimlerinin artan erişimiyle birlikte, stabil coinlerin de büyüme bildirdiği bir sır değil. Son bir yılda %500 büyüdüler ve 127 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştılar. Stabil coinlerin yönetim kurulundaki liderler arasında Tether, USD Coin ve Binance USD yer alıyor. Yalnızca USDC, 2020 sonundaki 3,7 milyar dolarlık piyasa değerine sahipken bugün 35 milyar dolarlık bir piyasa değeri bildirdi. Bunun yanında, Stabil paralar popüler kriptolara karşı ticaret yapmak için kullanılsa da, Circle CEO’su Jeremy Allaire, borçlanma ve borç verme piyasalarında USDC ve Tether gibi istikrarlı paraların kullanımında büyüme görebileceğimize inanıyordu.

Allaire şunları kaydetti:

Birçok insan doğrudan Bitcoin satın alarak riskten korunmaya çalışan kişilere odaklanırken şirketler ve kurumsal saymanlar vb. içindeki sermaye görevlileri için, stabil coin getirisine yapılan bir tahsisin gerçekten çok ama çok çekici olacağını düşünüyoruz.

Allaire’nin güveni, şirketin faiz getiren ürünü Circle Yield’ı piyasaya sürme kararına yansıdı. Bununla birlikte, sözde istikrarlı varlıklar ABD doları gibi itibari bir para birimine sabitlendiğinden, düzenleyiciler çok dikkat ediyorlardı.

Düzenleyici ısıyla karşı karşıya olan stabil coinler

Son zamanlarda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, stablecoin’leri dizginlemek için bir yol haritası hazırlıyor. Ayrıca, Uluslararası Finansal İstikrar Kurulu da bu varlıkların gözetimi hakkında bir rapor yayınladı. ABD düzenleyicileri, kripto getiri ürünleriyle ilgili endişelerini dile getirdiler ve Circle, Temmuz ayında SEC’den bir mahkeme celbinin son alıcısıydı.

Yine de enflasyonist bir ortamda getiri arayışı devam ediyor ve Circle geri adım atmayacak. Allaire’nin de belirttiği gibi, düzenleyicilerle birlikte çalışacak,

“Geçen hafta Beyaz Saray, ABD’deki en üst düzey mali düzenleyiciler aracılığıyla, Circle gibi bir firmayı Fed denetimi altında sigortalı bir ulusal mevduat kurumu olarak nasıl düzenlemek istediklerini özetleyen bir rapor yayınladı. Potansiyel olarak gerçekten geniş miktarda ödeme ve piyasa faaliyetini destekleyen bir şey için bu temel öncül ile aynı fikirdeyiz.”

2022, DeFi’nin geliştirilmesi ve kripto kullanıcıları için artan ürün sunumu göz önüne alındığında, faydası ile birlikte stabil coin piyasa değerinde bir patlamaya tanık olabilir.

ambycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin