Ünlü aktivist ve yatırımcı Bill Ackman Terra’yı Ponzi Şeması”na benzetti!

Ünlü aktivist ve yatırımcı Bill Ackman Terra’yı Ponzi Şeması’na benzetti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – LUNA’nın piyasayı sallamasından sonra, yaralar yavaş yavaş sarılmaya çalışılıyor. Terra Vakfı’nın stablecoini UST halen, sancılı dönem geçirse de dün açıklanan bilanço ile piyasa biraz daha rahatlamış oldu. Ünlü yatırımcı ve analistlerden ise oluşan bu durumdan dolayı öngörüde bulunarak yorumlar geliyor. En son ise “Ponzi Şeması” üzerinde duruluyor. Bu söylemler çok tanıdık bir isimden geldi.

 Aktivist yatırımcı Bill Ackman, son Terra krizine ağırlık vererek protokolü bir ponzi şemasının kripto versiyonu olarak nitelendirdi.

Ackman Salı günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, 

“UST’nin değerini destekleyen hiçbir temel iş olmaksızın %20’lik bir getiri sunmasının bir ponzi şemasının en belirgin işaretidir. LUNA tedarikçileri alıcıları geçtiğinde protokol çöktü.”

Ackman blok zincirini övüyor, daha fazla öz düzenleme çağrısı yapıyor

Ünlü aktivist ve yatırımcı Ackman, bir hedge fonu olan Pershing Square Capital’in kurucusudur. Dün attığı tweet ile beraber Blockchain ve kripto hakkında düşünlerini paylaştı. 

Pershing Square kurucusu blok zincirini “mükemmel bir teknoloji” olarak övdü. Ancak Terra gibi projelerin kötü olarak nam saldığını ekledi. Ackman’a göre, LUNA’nın dijitalleşmesi ve kripto piyasası etrafındaki hype, platformun popülaritesinin arkasındaki temel nedenler olarak nitelendirdi.

Temel işletmeye sahip olmayan işletmelere yönelik daha fazla öz düzenleme çağrısında bulunan Bill Ackman şunları ekledi:

“Kripto endüstrisi ve projeleri kendi kendine yeni bir düzenleme getirmesi gerekir. Değer yaratan işletmeler tarafından desteklenmeyen hype tokenları, tüm kripto endüstrisini yok edebilir.”

Terra krizinin ardından artan kripto düzenlemesi korkuları artıyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki birçok üst düzey yetkili, yatırımcıları böyle bir çöküşten korumak için yeni bir yasa çağrısında bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin