Mt.Gox, Bitcoin ödemelerini 2023 yılına mı bıraktı?

Ukrayna’nın iki teknoloji devi Bitcoin ile ödemeye start verdi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya-Ukrayna arasında devam eden sıcak savaş şirketlerin farklı kararlar almasına yol açtı. Ticaret hacimlerinin ülke şartlarına bağlı olmaması adına kripto endüstrisine yöneliş başladı. Hatta buna savaşın ilk günlerinde şahit olduk.

Kripto piyasası her ne kadar iyi günler geçirmese de insanlar tarafından benimsenmesi artıyor. Belirli bir zamandan sonra kripto varlıklar ticaretin bir parçası olacak. İşte bu yüzden bazı şirketler planlamalarını değiştiriyor. Ukrayna menşeili iki teknoloji devi ise şimdiden adımını atıyor.

Yabancı kaynaklardan gelen habere göre Ukrayna’nın iki büyük teknoloji şirketi, bir ilki gerçekleştirdi. Şirketler ilk defa Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak kabul edeceklerini bildirdi.

Teknoloji devleri, Bitcoin’i kabul ederek çağa ayak uyduruyor

Ukrayna’nın en büyük teknoloji tabanlı perakendecilerinden sayılan Techno Їzhak ve Stylus, müşterileri için yeni bir ödeme şeklini resmi olarak başlattı.

Dış basında yer alan habere göre, iki dev teknoloji perakendecisi, müşterilerin mal ve hizmetler için BTC cinsinden ödeme yapmalarına izin verecek. 

Paylaşılan raporda, şirketin müşteriler için kullanacağı ödeme sağlayıcıları bile belli gibi. Firmaların kolaylaştırıcısı olarak hizmet vermek için ödeme sağlayıcıları Whitepay’i kullanacağını iddia ediyor. Whitepay, Avrupa merkezli bir kripto borsası olan WhiteBIT’in bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor.

Fiziki ortamda kullanma iddiaları

Dış basın haberine göre aynı zamanda müşteriler Bitcoin’i kurumlarda istedikleri gibi kullanabilecekler. Yani hem online hem de satış noktalarında Bitcoin ile beraber ödeme yapabilecek. Ancak bu konu hakkında tam net bir açıklama gelmedi. İddialar doğruluğunu taşıdığı taktirde kullanıcılar 100’den fazla noktada fiziki olarak alışveriş yapmanın keyfini çıkaracak.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin