featured

Twitter yeni sahibini sonunda buldu! Satın alma işlemi gerçekleşti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’ın resmi olarak sahibi oldu. Musk, şirketin sahipliğini üstlendikten sonra Twitter’ın logosuna net bir atıfta bulunarak “Twitter serbest bırakıldı” şeklinde tweet attı.

Reuters’un raporuna göre, şirketin CEO’su Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü Ned Segal’in yanı sıra hukuk işleri ve politika şefi Vijaya Gadde’yi de görevden aldı. Vijaya Gadde aynı zamanda Donald Trump’ı kalıcı olarak askıya alma kararını veren kişiydi.

Dün Musk, platformdaki reklamverenlere niyetlerini özetleyen ve potansiyel bir abonelik tabanlı modele işaret eden bir açık mektup da paylaştı.

Büyük platform kullanıcılarının çoğu, değişiklikleri getirdiği için Elon Musk’a teşekkür ediyor. Twitter’ın hissesi Cuma günü borsada işlem görmeyecek. Ancak hisse fiyatı, Musk’ın sunduğu hisse başına 54.20$’a oldukça yakın. Şu anda 53.70 dolardan işlem görüyor.

Elon Musk, Twitter ile anlaşmasını tamamladı. Twitter CEO’su Parag Aggarwal’ı kovduktan sonra, raporlar Elon Musk’ın yeni CEO olacağını ortaya koyuyor. Elon Musk, ilk eylemi olarak daha önce şirket tarafından çıkarılan ömür boyu yasakları tersine çevirecek.

Sonuç olarak, Musk’ın Twitter’ı satın alması, borç finansmanı, kişisel servet ve ortak yatırımcılarla yapılan anlaşmaların bir kombinasyonu yoluyla finanse edildi. İsimlerden bazıları Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison, Sequoia Capital’den Doug Leone veya anlaşmaya 500 milyon dolar katkıda bulunan Binance’in kendi Changpeng Zhao’su oldu. Satın alma işlemi tamamlandığında, Musk’ın Twitter’ı özel hale getirmeyi ve hisselerinin halka açık ticaretini durdurmayı planladığı bildiriliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin