Twitter CEO’su Bitcoin bağışlarını teşvik ediyor – işte ayrıntılar
Twitter CEO’su Bitcoin bağışlarını teşvik ediyor – işte ayrıntılar

Twitter CEO’su Bitcoin bağışlarını teşvik ediyor – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter ve Square CEO’su, Bitcoin tutkunlarını Nijerya’daki Özel Hırsızlık Önleme Ekibini (SARS)’ın faaliyetlerini sona erdirme mücadelesine katılmaya çağırdı

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, takipçilerini Nijerya’daki polis şiddetini sona erdirmeyi amaçlayan #endSARS girişimine Bitcoin bağışlamaya davet etti.

Bitcoin bağışı toplayan platform ne amaçlıyor?

Dorsey’in işaret ettiği kripto bağış sitesi, protestolar, bağış toplama ve sosyal medya yoluyla polisin Özel Hırsızlıkla Mücadele Ekibi’ne (SARS) karşı savaşan bir grup Nijeryalı feminist tarafından yönetiliyor.

4 Ekim’de Nijerya’da, binlerce kişinin Nijerya’daki polis şiddetini protesto etmek ve #endSARS etiket trendiyle SARS’ın dağıtılması çağrısında bulunmak üzere sokaklara çıktığı bir dizi gösteri başladı.

BuyCoins ve Busha gibi çeşitli kripto girişimleri de bu girişime bağışta bulundu.

Gerçek bir insan hakları krizi

Afrika’da popüler olan eşler arası Bitcoin piyasa platformu Paxful’un CEO’su Ray Youssef de #endSARS etiketini benimsedi ve polisi kripto para birimini kullandıkları için gençleri haksız yere hedeflemekle suçladı. Durumun “şu anda gerçek bir insan hakları krizi” olduğunu söyledi.

Jack Dorsey uzun süredir Bitcoin destekçisi. Geçmişte, Bitcoin’in “consensusa dayalı” ve “herkes tarafından oluşturulmuş” olması nedeniyle İnternet’in “muhtemelen en iyi” yerel para birimi olduğunu söylemişti.

Dorsey’in ödeme şirketi Square Inc, kripto patentlerine sahip olmak için yeni bir açık kaynaklı kar amacı gütmeyen kuruluş kurdu. Geçtiğimiz hafta Square, 50 milyon dolar değerinde BTC satın aldıktan sonra, kripto para gündeminin baş sıralarında yer almıştı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin