En İyi Kripto Para Borsaları Kapak

En İyi Yerli ve Yabancı Kripto Para Borsaları – 2024

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son yılların en iyi yatırım araçları olarak görülen kripto paralar, içinde bulunduğumuz yıl yatırımcılar tarafından bir hayli talep görüyor ve uzmanların yapmış olduğu araştırmaya göre tüm kripto paraların toplam değeri 804 milyar dolardır. Sizler için bu bölümde kripto satın almak için en iyi kripto para borsaları neler onu açıklayacağız.

Rehberimizde yer verdiğimiz kripto borsalarının yatırımcılara sunduğu özelliklere detaylı bir şekilde değinmeden önce özet niteliğinde hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

  1. Gate: 2013 yılında, Lin Han tarafından kurulan Çin merkezli kripto borsası
  2. Binance: 90 milyondan fazla kullanıcıya sahip merkezi kripto borsası
  3. MEXC: 2018’de kurulan blok zincir tabanlı kripto borsası
  4. OKX: Dünyanın en güvenilir kripto borsası ve Web3 platformunu
  5. Coinbase: ABD’nin en büyük kripto para borsası
  6. Kraken: Altyapısı güçlü Bitcoin işlem platformu
  7. KuCoin: İşlem hacmi ve çeşitliliği yüksek borsa
  8. Bybit – Türkiye dahil 180+ ülkede desteklenen kripto borsası
  9. BtcTurk: Türkiyenin ilk kripto borsası olma unvanına sahiptir.
  10. Paribu: Türkiye merkezli borsa 7/24 Türk lirası çekmeye imkan verir.
  11. Bitci: Kullanıcı dostu bir arayüze sahip kripto borsası
  12. Koinim: Türkiye’de hizmet veren ikinci kripto para borsası

Kripto paralar son derece yeni, riskli ve düzenlenmemiş yatırım araçlarıdır. Yatırımlarınızın her zaman risk altında olduğunu unutmayın. 

Güncel en iyi yabancı kripto para borsaları

Kripto borsaları, kripto ya da opsiyonel olarak NFT satın almak isteyen yatırımcılar için tek durak noktasıdır. Eğer, uzmanların yakın gelecekte genel kripto para piyasasında yükseliş beklentisi olduğu bir dönemde kripto para satın almak isterseniz listemizde yer verdiğimiz kripto borsalarından sizin için uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Binance: 90 Milyondan Fazla Kullanıcıya Sahip Merkezi Kripto Borsası

Binance logoEn iyi kripto para borsaları listemizin başında yer alan Binance, hem Türkiye hem de global çapta en popüler kripto para borsasıdır. 2017 yılında Çin’de kurulan bu borsa, bazı teknik sebeplerden ötürü ana üssünü Cayman Adaları’na taşımıştır. 

Binance - En İyi Kripto Para Borsaları

350’den fazla satın alabileceğiniz kripto para biriminin yanında yeni yatırımcıların kripto sektöründe farkındalık kazanabilmeleri adına platform içerisinde düzenli blog paylaşımları da yapılmaktadır. Türk bir yatırımcı olarak Binance’nin 2 farklı sitesinde işlem yapabilirsiniz. 

İlk ve en popüler tercih olan global sitesiyken diğeri Türk yatırımcılara özel oluşturulmuş Binance TR sitesidir. Hacim açısından her yatırımcının global pazarda işlem yapması tavsiye edilir. Son olarak yapacağınız alım-satım işlemlerinden sadece %0,1 oranında komisyon kesileceğini belirtelim.

Artıları:

  • Gelişmiş alım-satım robotları, Launchpad, P2P ve Earn özelliği
  • Türk Lirası ile işlem yapabileceğiniz 100+ kripto para
  • Kripto paraların anlık fiyat hareketliliği hakkında bildirim alma kolaylığı
  • 7/24 destek alabileceğiniz canlı müşteri hizmetleri

Eksileri:

  • Bazı yatırımcılardan ek güvenlik doğrulaması istenmesi
  • Arayüz tasarımı yeni yatırımcılar için karmaşık gelebilir

 

OKX: Dünyanın En Güvenilir Kripto Borsası ve Web3 Platformunu

OKX logo

OKX, Türkiye’de yeni yeni popüler olan 2017 yılından itibaren hizmet veren bir diğer kripto borsasıdır. Lite, Web3 ve Pro olmak üzere 3 farklı arayüz tasarımına sahiptir. Eğer yeni yatırımcıysanız “Lite” üzerinden alım emri vermeniz önerilir.

Ayrıca, kripto satın almak için minimum 25 dolar değerinde para transferi yapmanız ve en az 10 dolarlık emir oluşturmanız gerektiğini belirtelim.

OKX - En İyi Kripto Para Borsaları

McLaren ve Manchester City gibi önemli şirket ve takımlar ile anlaşmalar yapan OKX, %99 güvenilirdir. CoinMarketCap, hacim, likidite ve haftalık ziyaretçi sayısı gibi unsurların karşılaştırmasını yapmış olup OKX’i ilk 10’a yerleştirmiştir. 

2023 yılının başından itibaren yatırımcılar tarafından kripto borsalarında var olması gerektiği savunulan otomatik kripto botu, OKX’de mevcuttur. Ne tür yatırımcı olduğunuz fark etmeksizin botu kişiselleştirebilir ve ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Artıları:

  • Rekabetçi komisyon oranları
  • Mobil uygulaması sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalışıyor
  • Her kripto para meme coin, shitcoin, yapay zeka coin gibi kategorize edilmiştir ve yatırımcılar kolaylıkla benzer projelere göz atabilir
  • Oltalama koruması, 2FA ve mobil doğrulama aktifleştirilebilir

Eksileri:

  • OKX mobil uygulaması sık sık güncelleme alması
  • Minimum kripto satın alma limitinin 10 dolar olması

Coinbase: ABD’nin En Büyük Kripto Para Borsası

Coinbase logo

Coinbase, genellikle orta ve uzun vade yatırım yapmaya yatkın yatırımcılar için ideal bir borsadır. Riskli olarak nitelendirilen yeni kripto projelerinin Coinbase’de listelenmesi neredeyse imkânsız olduğundan yatırımcılar gönül rahatlığıyla altyapısı ya da topluluğu güçlü projelere minimum 1 dolar olması karşılığında yatırım yapabilir.

Coinbase - En İyi Kripto Para Borsaları

Hukuki anlamda üyelerini zora sokmamak adına IRS’e düzenli rapor sunan Coinbase, her yatırımcının KYC doğrulaması yapmasını zorunlu tutmuştur. Bu sayede, yetkili kurumlar sizlerin Türk vatandaşı olduğunuzu anlayıp vergisiz ticaret işlemleri yapmanıza izin verir.

Coinbase’nin diğer popüler borsalardan tek kötü yanı komisyon oranlarının yüksek ve sabit olmamasıdır. Resmi kaynaklarda yer alan bilgiye göre herhangi bir kripto para işleminde %1 komisyon kesilir.

Artıları:

  • Yeni yatırımcılara Öğren&Kazan kategorisi altında 
  • %6’nın üstünde stake oranları
  • Minimum yatırım tutarı 2 dolar
  • KYC doğrulaması 1 dakika sürer

Eksileri:

  • Zayıf müşteri desteği
  • İşlem ücretleri şeffaf bir şekilde belirtilmiyor.

Kraken: Altyapısı Güçlü Bitcoin İşlem Platformu

Kraken logo

Kraken, 9 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan ve sade arayüz tasarımı ile her türden yatırımcıya kaliteli bir ortam sağlayan köklü borsalardan bir diğeridir. Türkçe dil desteği de sunan bu borsa içerisinde hesabınıza para transferi yapmak için Türk Lirası dışında bir para birimi (Dolar, Euro vs.) vadesiz hesaba sahip olmalısınız.

Kraken - En İyi Kripto Para Borsaları

Eğer banka kartı dışında bir ödeme seçeneği arıyorsanız herhangi bir borsadan kripto para satın alabilir ve Kraken cüzdanınıza anında transfer etmeyi de deneyebilirsiniz. Bu süreçte borsa tarafından herhangi bir komisyon kesilmez, kesilen komisyonlar sadece tercih edeceğiniz blokzincir ile bağlantılı olacaktır. Son olarak olası bir problem ile karşılaşırsanız, telefon ve mail dışında 7/24 canlı destek hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

Artıları:

  • Düşük işlem ücretleri
  • 220+ kripto para desteği
  • Kolayca spot ve marjin işlemleri yapabileceğiniz arayüz tasarımı
  • Esnek fonlama seçenekleri

Eksileri:

  • Ödeme yöntemi olarak Türk lirası desteklenmiyor
  • Yatırımcılar için kişisel cüzdan hizmeti yoktur

KuCoin: İşlem Hacmi ve Çeşitliliği Yüksek Borsa

Kucoin logo

KuCoin, rakip borsalara göre en düşük komisyon oranlarına sahip Asya merkezli bir borsadır. Yatırım yapabileceğiniz 700+ kripto dışında marjin, vadeli işlemler ve P2P yatırım ve staking gibi aranılan özellikler mevcuttur. 

Kucoin - En İyi Kripto Para Borsaları

En iyi kripto borsaları arasında yer verdiğimiz bu borsa genellikle yeni projeleri listeler. Bunun anlamı, kısa vadeli yatırımcıların yatırım yapabileceği proje çeşitliliğin oldukça yüksek olduğudur. 2020 yılında yatırımcılarının 150 milyon dolar değerinde varlığının çalınması gibi geçmişinde kötü bir leke yer alıyor olsa da KuCoin CEO’su tüm sistem açıklarını kapattıklarını açıkladı.

Android ve iOS mobil uygulaması sorunsuz çalışan KuCoin, Binance gibi kendi cüzdan sağlayıcısı bulunmaktadır ve borsa içerisinden yapacağınız her işlemde otomatik oluşturulan cüzdanınızı kullanabilirsiniz.

Artıları:

  • Yatırımcıların aylık düzenli olarak ödemesi gereken herhangi bir ücret bulunmamakta
  • Kişisel verileri paylaşmadan gizli alım satım yapma kolaylığı
  • Mastercard ve VISA başta olmak üzere 70+ ödeme yöntemi mevcut
  • 200+ ülkede 10 milyondan fazla kullanıcıya sahip

Eksileri:

  • Popüler olmayan kripto paraları satın almakta yaşanan zorluk
  • Geçmiş yıllarda kötü niyetli yazılımcı saldırılarından etkilenmesi

Bybit: Türkiye Dahil 180+ Ülkede Desteklenen Kripto Borsası

Bybit Logo

En iyi kripto borsaları arasında yer verdiğimiz platformlar dahil hemen her borsa kötü niyetli yazılımcıların saldırısına uğramış ve kısmen başarılı olmuş olabilir fakat Bybit, kurulduğu ilk günden bu yana hiçbir zaman hacklenmemiştir.

Yatırımcıların varlıklarını çevrimdışı bir şekilde soğuk cüzdanlarda saklayan bu borsa, herhangi bir kurum ya da kuruluşa bağlı değildir. Başta ABD, İran ve Çin olmak üzere 15 ülke dışında her ülkede yasal olarak hizmet veren Bybit, işlemlerden %0,1 ila %0,2 arasında komisyon keser. 

Yüksek kaldıraçlı Long/Short pozisyonlar açmayı seven bir yatırımcıysanız Bybit iddialı oranlara sahiptir. Eğer vadeli işlemlerde herhangi bir tecrübeniz yok ise kesinlikle spot alım satımı yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Artıları:

  • Vadeli işlemlerde 100x’e varan kaldıraç seçeneği
  • iOS ve Android mobil uygulamasında %100 Türkçe dil desteği sunması
  • Satın alabileceğiniz 800+ kripto para
  • 7/24 müşteri desteği 

Eksileri:

  • Yeni yatırımcılar için borsa içerisinde kaynakların sınırlı olması
  • ByBit NFT pazarında sınırlı sanat eseri mevcut [/note]

Güncel en iyi yerli kripto para borsaları

BtcTurk Pro – Borsa skoru 4.8

2013 yılında kurulan BtcTurk, İstanbul merkezli, merkezi bir kripto para borsasıdır. BtcTurk, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise dördüncü kripto para borsası unvanını elinde tutmaktadır. Bir çok Türk bankasıyla entegrasyonu olan BtcTurkPro, kullanıcılarına 7/24 Türk lirası yatırma ve çekme imkanı sunmaktadır.

BtcTurk’ün kurucusu Kerem Tibuk, CEO’su ise Özgür Güneri’dir. BtcTurkPro’da listelenen coin sayısı 77 ve işlem çifti sayısı ise 175’dir. Yerli kripto para borsasının 24 saatlik işlem hacmi 125.6 milyon dolardır. BtcTurkPro, dünyanın en iyi kripto para borsaları sıralamasında borsa skoruna göre 53. sıradadır.

Paribu – Borsa skoru 4.3

Paribu, Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından biridir. 2017 yılında kurulan borsa, BTC, ETH, XRP ve diğer birçok kripto para birimi alım satımına izin verir. Bir çok Türk bankasıyla entegrasyonu olan Paribu, kullanıcılarına 7/24 Türk lirası yatırma ve çekme imkanı sunmaktadır.

Paribu’nun kurucusu Yasin Oral’dır. Paribu borsasında listelenen coin adedi 102 ve işlem çifti 110’dur. Paribu’nun 24 saatlik işlem hacmi ise 91.2 milyon dolardır. Paribu, dünyanın en iyi kripto para borsaları skor sıralamasında 74. sıradadır.

Bitci – Borsa skoru 3.6

Bitci, 2018 yılında kurulan bir kripto para borsasıdır. Borsa, BTC, ETH, XRP ve diğer birçok kripto para birimi alım satımına izin verir. Bitci, düşük işlem ücretleri, yüksek likidite ve kullanıcı dostu arayüzü nedeniyle popülerdir. Şayet Bitci borsasında onaylı bir hesabınız varsa ve arkadaşlarınızı davet ederseniz, onların alım satım komisyonlarından %25 oranında kazanç elde edebilirsiniz.

Bitci borsasında listelenen coin sayısı 84, işlem çifti sayısı ise 102’dir. Borsanın 24 saatlik işlem hacmi 9.6 milyon dolardır. Bir holding kuruluşu olan Bitci borsasının Ceo’su Ahmet Onur Yeygün’dür. Borsa, dünyanın en iyi borsaları sıralamasında 120. sıradadır.

Koinim

Koinim Türkiye’de hizmet vermeye başlamış ikinci Bitcoin borsasıdır. Bir diğer özelliği ise, Türk lirası ile Litecoin (LTC) alım satımını başlatarak ülkemizde ilk defa bir alt coin listeleyen borsa olmuştur. Borsanın Son 24 saatlik işlem hacmi 1.47 milyon dolardır.

Kripto para borsası seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar

Listemizde yer verdiğimiz en iyi kripto para borsaları, aktif olarak kripto satın almak için en ideal platformlardır ancak bilinçli bir yatırımcı olarak hangi borsanın isteğinizi karşıladığını tespit etmeniz gerekir. Eğer yeni yatırımcıysanız ve nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda sadece yüzeysel olarak bilginiz var ise aşağıda belirttiğimiz başlıkları göz önünde bulundurabilirsiniz.

  • Güvenlik: Güvenlik, kripto borsalarının asla taviz vermemesi gereken önemli bir husustur. Üzerinden kripto para yatırımı yapacağınız borsanın sanal varlıklarınızı soğuk cüzdanda saklayıp saklamadığından geçmişte herhangi bir veri sızıntısı yaşayıp yaşamadığını kontrol etmelisiniz. Aynı zamanda çoğu kripto borsası 2FA ve yüz doğrulama gibi ek güvenlik önlemlerini yatırımcıları ile paylaşır. Bu önlemlerin var olup olmadığını yatırım yapmadan önce göz atmanız ve ardından yatırım yapmaya başlamanız tavsiye edilir.
  • İşlem Ücretleri: İşlem ücretleri, kripto para borsaları arasında değişkendir. Yapıcı ve alıcı olmak üzere iki farklı işlem ücreti vardır. Yatırımcı olarak sizlere ilgilendiren husus “alıcı” komisyon ücretleridir. Bu oranlar yapacağınız kripto alım-satım işlemlerinizin büyüklüğüne bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bazı kripto borsaları kendi resmi tokenlerini alıcı ve yapıcı ücreti olarak seçen yatırımcılara %15-30 oranında komisyon indirimi uygular. Benzer bir indirimin tercih edeceğiniz borsada yer alıp almadığını kontrol edin.
  • Likidite: Kripto likiditasyonu, hem yatırımcıların hem de borsaların daha fazla zarar elde etmemesi için zorla pozisyon kapatma işlemine denir. Her borsanın kendine ait likidite haritası vardır ve hacim açısından en yüksek borsa her zaman daha fazla tercih edilmelidir.  Kripto likidasyonunun yatırımcı için önemli mali kayıplara neden olabileceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle yatırımcıların risklerini etkili bir şekilde yönetmeleri, marjin seviyelerini hesaplamaları ve likidasyon olasılığını önlemek veya azaltmak için risk yönetim stratejileri kullanmaları önemlidir.
  • Çeşitlilik: Bilinçli bir yatırımcı olarak risk oranını düşürmenin en iyi yolu yatırımlarınızı parçalara ayırmaktır. Bazı borsalarda çeşitlilik düşük olmasından kaynaklı yatırımcılar sadece belli başlı projelere yatırım yapıyor.

Tercih edeceğiniz borsada NFT, yapay zeka, metaverse ve taraftar tokenleri gibi projelere yatırım yapıp yapamayacağınızı kontrol edin. Listemizde yer alan kripto para borsaları çeşitliliği yüksek olup her geçen gün iddialı yeni projeleri listelemeye devam ediyor.

Sonuç

Aktif olarak kripto yatırımı yapabileceğiniz en iyi kripto para borsaları sırasıyla Binance, Coinbase, Kraken, KuCoin, Bybit ve OKX’dir. Listemiz, işlem ücretleri, arayüz tasarımı ve Türk Lirası desteklenip desteklenmediği gibi önemli hususlar göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Kripto para borsaları içerisinden sanal para yatırımı yapmadan önce hazırladığımız “Kripto Para Nedir?” makalesine göz atmanızı da tavsiye ederiz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin