featured

Tezos 3 dolara doğru geriliyor! Boğalar bu seviyeyi koruyabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan Tezos, 3 dolar seviyesinin altına doğru bir hareket gerçekleştiriyor. Altcoin için destek noktaları sırasıyla 3 dolarda ve 2,915 dolar seviyelerinde iken en yakın direnç noktası ise 3,150 dolar seviyesinde bulunuyor

XTZ fiyatı 3,150 dolar seviyesinde iken reddedildi ve şimdi 3 doların altına doğru hareket ediyor. Alıcılar 3 dolarda bulunan destek noktasını savunmaya çalışıyor. Ancak mevcut piyasa hissiyatı olumsuz ve aşağı yönlü hareket devam ediyor.

Büyük kripto para birimlerinin çoğunda olumlu yönde bir fiyat hareketi gözlemlendi. Ancak son 24 saat içinde genel anlamda bir düşüş eğilimi mevcuttu. En gözde altcoin’lerden olan LUNA %6,03 oranında değer kaybederken SOL ise %5,08 oranında düşüş kaydetti.  .

Tezos fiyat analizi

Teknik göstergelerden bir tanesi olan MACD, şu anda düşüş eğilimini işaret ediyor. Bununla birlikte Tezos, 3,150 dolar seviyesinden reddedildiği ve 3,10 dolar seviyesinin altına düştüğü için MACD de bir düşüş geçişinde. Eğer fiyat 3,05 dolarda sabitlenirse MACD tekrar yükselişe geçebilir. Ancak bu yazının yazıldığı sırada piyasa hissiyatı oldukça olumsuz.

Tezos XTZ grafik

XTZ fiyatında son birkaç gün içinde düşük net aktivite gözlemlediğinden EMA’lar şu anda ortalama pozisyona yakın işlem görüyor. Çünkü son yükseliş aktivitesi son birkaç gün içinde gözlemlenen düşüş aktivitesini zar zor karşılıyor. Bu yazının yazıldığı sırada her iki EMA da hafif bir eğimle aşağı doğru hareket ediyor.

Tezos, 3,150 dolar seviyesine yükselirken RSI geçtiğimiz yüksek işlem görüyordu. Ancak şimdi 50 endeks civarındaki ortalama konuma geri düştü. Şu anda, kısa vadeli grafiklerde volatilite düşük kaldığından gösterge yatay hareket ediyor. Ne olursa olsun göstergenin ortalama konumu, her iki yönde de keskin aktivite gerçekleşebileceğine işaret ediyor.

XTZ için teknik analiz

4 saatlik Tezos fiyat analizine göre boğalara destek veren 26 ana teknik göstergeden 11’i ile bir satış sinyali veriyor. Öte yandan, göstergelerin sadece beşi ayıları destekliyor ve son saatlerde düşük bir düşüş eğilimi gösteriyor. Kalan 10 gösterge çitin üzerinde duruyor ve herhangi bir sinyal vermiyor.

24 saatlik fiyat analizi de benzer hissiyatı vurguluyor. Daha fazla yukarı yönlü hareketi işarete den sadece 2 göstergeye karşı aşağı doğru harekete işaret eden 15 ana teknik göstergeyle güçlü bir satış sinyali veriyor.

Yatırımcılar ne beklemeli?

Kripto para birimindeki düşüş hareketi son birkaç gündür hâkim olan yükseliş hissiyatını tersine çevirdi. Şu anda hem ayılar hem de boğalar baskınlıklarını kanıtlamak için mücadele veriyor.

Yatırımcılar, ayıların orta vadeli grafiklere hâkim olması sebebiyle altcoin fiyatının 3 dolar seviyesinin altına düşmesini bekleyebilirler. Kripto para piyasasındaki hissiyat da oldukça karışık. Kısa vadeli grafiklerde de bir momentum eksikliği var. Orta vadeli grafikler de fiyatın yakın zamanda düşüşe devam edeceğini gösteriyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin