Tether USDT'de yatırımcıların korkularını azaltacak gelişmeler yaşandı! Tam destekli rezerv iddiası! Ne anlama geliyor?
Tether USDT'de yatırımcıların korkularını azaltacak gelişmeler yaşandı! Tam destekli rezerv iddiası! Ne anlama geliyor?

Tether USDT’de yatırımcıların korkularını azaltacak gelişmeler yaşandı! Tam destekli rezerv iddiası! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra çöküşünün ardından, istikrarlı paralar söz konusu olduğunda güvenin en önemli faktör olduğu ortaya çıktı. Kullanıcılar, güvendikleri tokenler için bir prim ödemeye hazırdır ve bu güven ihlal edildiğinde gemiyi hemen terk ederler. Giderek artan bir şekilde dijital bir dünyaya doğru ilerlerken, güvenin en önemli para birimi olmaya devam edeceği açık.

Aslında bu, ABD SEC ile olan çekişmeleri ve endişeleri nedeniyle kripto ekosistemindeki en popüler seçeneklerden biri olarak son yıllarda ateş altında kalan Tether’in USDT stabil coini durumundan daha doğru olamazdı. Sonuç olarak, birçok yatırımcı paralarıyla USDT’ye güvenmek konusunda hâlâ tereddüt ediyor.

Dahası, Aralık 2021’de, piyasa değeri açısından en büyük 3. kripto para birimi olan USDT, rezervlerinin büyük bir kısmının, bir tür teminatsız borçlanma aracı olan ticari kağıtta (CP) olduğunu ortaya koyan bir makale yayınladı.

CP diğer varlıklardan çok daha az likit olduğu için bu, yatırımcılar arasında büyük endişeye neden oldu. Finansal bir koşuda, nakit toplamak için bunları satmak çok zor olurdu. Tether, itfaları karşılamak için varlıklarını satmak zorunda kalabilir.

Bir kullanıcı bu endişeleri gidermek için Twitter’a giderek stabil coin’in tam olarak desteklenip desteklenmediğini sordu. Tether Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino, “Tether tamamen destekleniyor” diyerek yanıt verdi.

Son zamanlarda Tether, son altı ayda CP riskini azalttıktan sonra rezervlerinin çoğunluğunun ABD Hazinelerinde olduğunu söyledi.

Tether teminat raporunu yayımladı!

Ayrıca, bağımsız denetim firması MHA Cayman’ın tasdikiyle birlikte Perşembe günü konsolide rezerv raporunu yayınladı.

Rapor, Tether’in USDT tokenlerinin 31 Mart itibariyle tam olarak desteklendiğini gösteriyor. Rapor ayrıca, 82.1 milyar doları ihraç edilen USDT ile ilgili olmak üzere 82.2 milyar dolarlık konsolide yükümlülükleri aşarak 82.4 milyar dolar basan konsolide toplam varlıkları da yansıtıyor.

Onay ayrıca, ticari senetlerde 24.2 milyar dolardan 19.9 milyar dolara çeyreğe göre %17’lik bir düşüş gösterdi. Ayrıca, 1 Nisan’dan bu yana CP varlıklarını %20 oranında daha da azalttığını söyledi.

Ardoino ayrıca rapor hakkında yorumda bulundu ve “bu son tasdik, Tether’in tamamen desteklendiğini ve rezervlerinin bileşiminin güçlü ve likit olduğunu daha da vurguluyor” dedi.

wallstreetpit


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin