featured

Tether 2022 çöküşünde kaybettiği piyasa değerini 83,2 milyar dolara çıkardı: Sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasadaki en büyük stabilcoin olan Tether’in piyasa değeri 83,2 milyar doları aşarak yeni bir rekor kırdı. ABD doları ile bire bir sabitlenen ve nakit ve nakde eşdeğer varlık rezervleriyle desteklenen stabilcoin, geçen yıl rakip stabilcoin Terra USD’nin çöküşünün ardından kaybettiği 20 milyar dolarlık piyasa değerini geri kazandı.

Stabil coinin CTO’su Paolo Ardoino yaptığı açıklamada “Bugünün rakamları, insanların finansal özgürlüğe erişmek istediklerini ve bu erişim sağlandığında bunu kullanacaklarını gösteriyor.” dedi. Ayrıca sözlerine şunları ekledi.

“Piyasadaki dalgalanmalar karşısında savaşta test edilmiş dayanıklılığımız ve sektör lideri şeffaflık uygulamalarımız sayesinde Tether güvenilir olduğunu kanıtladı ve müşteriler de buna aynı şekilde karşılık veriyor.”

Geçen yıl kripto piyasasını sarsan istikrarsızlık, yatırımcıların artan belirsizlik ortamında piyasadan çıkmaya başlamasıyla birlikte Tether’in ve diğer büyük sabit coinlerin piyasa değerlerinin büyük bir kısmını kaybettiğini gördü. Tether geçen yıl kaybettiği piyasa değerini geri kazanmayı başarırken, diğer stabil coinler bu kadar başarılı olamadı.

tether

Örneğin, CoinGecko’nun verilerine göre ikinci en büyük stabil coin olan USD Coin (USDC) şu anda yaklaşık 29 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip ve 56 milyar doların üzerindeki tüm zamanların en yüksek rekorundan çok daha az.

Kaiko’daki araştırmacılara göre Tether, merkezi borsalardaki tüm işlemlerin yüzde 50’sinden fazlasında kullanılıyor.

Tarihsel olarak coini çevreleyen pek çok tartışma oldu ve pek çok kişi, bire bir peg iddiasını haklı çıkarmak için yeterli rezerve sahip olduğu iddialarını ve bu rezervleri oluşturan varlıkların kalitesini sorguladı.

2021 yılında New York Başsavcısı, müşteri ve şirket fonlarını karıştırdığı ve yatırımcılara rezervleri hakkında yalan söylediği iddiaları üzerine Tether ile anlaştı. Kardeş kripto borsası Bitfinex hiçbir zaman herhangi bir yanlış yaptığını kabul etmedi.

Tether Bitcoin madenciliğine giriyor

Tether kısa bir süre önce gelir karışımını çeşitlendirmek ve “sürdürülebilir Bitcoin madenciliğini desteklemek ve teşvik etmek” amacıyla Uruguay’da yenilenebilir enerji kullanarak bir Bitcoin madenciliği operasyonu kurduğunu duyurdu.

Ayrıca bu coin sadece Bitcoin madenciliği yapmıyor, aynı zamanda her ay toplu olarak Bitcoin satın almaya başlayacak. Geçtiğimiz ay şirket, net kârının bir kısmını Bitcoin’e yatırmaya başlamak için hazine yönetimi stratejisini değiştireceğini duyurdu.

tether

Şirket, dev elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve teknoloji şirketi MicroStrategy’nin ayak izlerini takip ederek Bitcoin satın almak için net kârının yüzde 15’ine kadarını kullanmayı taahhüt etti. Bu arada Tether de 1. çeyrekte 1,48 milyar dolar net kâr elde ettiğini bildirdi.

Şirket son duyurusunda “yatırımlarının yaklaşık yüzde 85’inin nakit, nakit benzerleri ve diğer kısa vadeli mevduatlarda olduğunu, token arzında çeyrekten çeyreğe yüzde 20 artış olduğunu ve ~2,5 milyar fazla rezerv bulunduğunu” belirtti.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin