Bitcoin Tesla yarışında haftalık bilanço değişti…

Tesla, üçüncü çeyrek bilançosunu dün gece açıkladı: Bitcoin satışı yapıldı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ayı piyasasına ve Twitter savaşına rağmen Tesla, varlıklarını koruyor. Şirket, Bitcoin’in en büyük kurumsal sahiplerinden biri olmaya devam ederken satış yönünde herhangi bir kara almadı.

Elektrikli otomobil üreticisi tarafından üçüncü çeyrek bilançosu dün gece TSİ 23’de açıklandı. Yayınlanan belgelere göre, Tesla’nın Bitcoin hisseleri 2022’nin ikinci çeyreğinden itibaren değişmeden kaldığı belirtildi.

Tesla’nın Çarşamba günü halka açıklanan raporunda şirket, Bitcoin’de hala 218 milyon dolar tuttuğunu söylüyor. Temmuz ayında Tesla, o sırada yaklaşık 936 milyon dolar olan Bitcoin varlıklarının %75’ini sattığını duyurmuştu. Satıştan sonra Tesla, Haziran ayı sonu itibarıyla bilançosunda 222 milyon dolar değerinde “dijital varlık” tutmaya devam ettiğini bildirdi.

Tesla, üçüncü çeyrek bilançosunda satışa yer verilmedi

2. çeyrek yatırımcı çağrısı sırasında Musk, şirketin Çin’de COVID kilitlenmeleri devam ederken nakit serbest bırakmak için Bitcoin’ini sattığını söylemişti. “Çin’deki COVID kilitlerinin belirsizliği göz önüne alındığında, nakit pozisyonumuzu en üst düzeye çıkarmak bizim için önemliydi” demişti.

İkinci çeyrek satışına rağmen şirket, üçüncü çeyrekte stabil kaldı. Tesla, 130.000 BTC (yaklaşık 2.48 milyar $) ile MicroStrategy ve 16.400 BTC (yaklaşık 313 milyon $) ile Galaxy Digital Holdings’in ardından halka açık bir şirket tarafından Bitcoin’in en büyük sahiplerinden biri olmaya devam ediyor.

Elon Musk’ın CEO’luğunu üstlediği Tesla’nın yeni alım yapmadığını da ortaya çıkardı. Piyasa beklentisi yeni bir Bitcoin alımı geleceği yönünde olsa da herhangi bir varlık alımı yapılmadı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin