featured

Terra Luna, oylama sonrasında artış yaşadı: İşte UST ve LUNA’daki son durum…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra topluluğu nihayet beklediği mutluluğa kavuştu. Neredeyse yüzde 40’lık bir kesim kabul etmese de çoğunluk sağlanmış oldu. Varlığın son fiyaskodan sonra kurtarmak için baya çaba harcandı. En mantıklı olan 1623 önerisini ise Do Kwon oylamaya sundu.

Öneriye göre, sahipler yeni zincir üzerinden LUNA’nın Airdrop’unu alacaklar. Bu büyük güncellemenin ardından, stabil coin olması amaçlanan TerraUSD, 24 saatlik işlem hacminde büyük bir artış kaydetti. Haberin arından Terra Luna tarafında dün bir hayli fazla hareketlilik oldu.

UST fiyatları 24 saatte %43 arttı

Şirketin stablecoini UST, son 24 saatte %43’ün üzerinde arttı. Bu arada, UST’nin 24 saatlik işlem hacmi %327 gibi büyük bir artışla 230,5 milyon $’a yükseldi. Duyuruya göre, Terra’nın yeni zinciri Luna Classic ve UST sahiplerine yeni LUNA tokenları alacak.

Birinin alacağı Luna token miktarı tamamen Terra klasik zincirinde tutulan tokenın sahibine bağlı olacaktır. Tutulan token sayısı saldırı öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrıldığını daha önceki yazılarımızda söylemiştik. Belli bir oranda sahiplere Airdrop dağıtımı yapılacak. Tekrar hatırlatmak gerekirse,

“Topluluk havuzu token dağıtımının %30’unu alacak. Saldırı öncesi LUNA sahipleri airdropun en büyük kısmını yani %35’ini alacaklar. Saldırı sonrası UST sahipleri bunun %15’ini alacak. Ancak, saldırı öncesi AUST sahipleri ve sonrası Luna sahipleri, duyurulan Airdrop’un %10’unu almaya hak azanacak.”

LUNA’nın 24 saatlik işlem hacmi %60 arttı

Terra LUNA 24 saatlik işlem hacmi de %60’ın üzerinde bir artışla 907 milyon $’a ulaştı. Belirteçte böyle bir fiyat artışı olmadı. Ancak Terra Luna buna rağmen 1,02 milyar doların üzerinde bir piyasa değerini koruyor.

Terra, yeni tokenları çıkarmak için Binance, Bybit ve BitFinex gibi kripto borsalarıyla çalışacaklarını belirtti. Ancak, Airdrop LUNA, otomatik olarak Terra doğrulayıcılarına verilecek. Bu, ağ güvenliğini korumak için yapılıyor. Sahipler, hak ettikleri LUNA’larında stake ödülleri kazanabilir. Ancak, bu ödülleri herhangi bir noktada talep edebilecekler.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin