Terra Kurucusu Do Kwon, şimdi de Güney Kore'de vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla karşı karşıya
Terra Kurucusu Do Kwon, şimdi de Güney Kore'de vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla karşı karşıya

Terra Kurucusu Do Kwon, şimdi de Güney Kore’de vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Devam eden Terra çöküşünün ortasında, kurucu Do Kwon’un şimdi iddia edilen vergi kaçakçılığı nedeniyle Güney Kore hükümetinden daha fazla incelemeye tabi tutulduğu bildirildi. Güney Kore Vergi Servisi, Kwon ve Terraform Labs’ı 100 Milyar Won’un (78,4 Milyon Dolar) üzerinde ödenmemiş vergiyle ücretlendirildi.

Terra’nın (LUNA) başkanı Do Kwon, ağının çökmesinden bu yana inceleme altında. Ancak, Terra Zincirini canlandırmak için bazı planlar yaptığını duyurdu.

Terra kurucusu Kwon 78 milyon dolar vergi ödeyecek

Raporlara göre, ülkenin vergi makamları Terraform Labs ve CEO’sunu Gelir ve Kurumlar vergisinden kaçmakla suçladı. Do Kwon ve Terraform, Aralık 2021 tarihinden bu yana ülkedeki vergilendirme politikasından memnun değillerdi. Hatta Ay’ın çökmesinden hemen önce yurt dışına taşınmak için yerel bir şirketi tasfiye etmeye çalıştı. Bu, Do Kwon’un vergi ödemekten kaçınması konusundaki şüpheleri doğrudan artırdı.

Daha önce, Güney Koreli bir milletvekili, Terra sorununu araştırmak için Kwon’a çağrıda bulundu.  Piyasa değeri 40 Milyar Doların üzerinde olan bir kripto para birimi olan Terra Luna, sadece bir hafta içinde çöktü. Rapora göre, Ulusal Vergi Servisi kısa süre önce Terra’nın kurucusu Terraform Labs ve diğer yetkilileri 100 Milyar wonluk bir vergi ödemeleri konusunda uyardı. Ancak ajans, Haziran 2021’de Terra’nın ana şirketine karşı özel bir vergi soruşturması da yürüttü.

Soruşturma, CEO Kwon’un Terra Singapur’da %92 hisseye sahip olduğunu gösterdi. Daha önce Terra ile herhangi bir bağlantısı olduğunu reddeden Chai Corporation’ın CEO’su Daniel Shin, yaklaşık %8 hisseye sahip olduğu ortaya çıktı. Bu arada, rapor Chin’in firmada kayıtlı bir yönetici olduğunu gösteriyor.

Güney Kore Vergi Dairesi’nin Ekim ayı soruşturması, Terra Virgin’e 4.66 milyar won (yaklaşık 3.64 milyon $) Gelir vergisi uygulanmasıyla sonuçlandı. Ayrıca, firmaya 44.47 milyar won (yaklaşık 34.7 milyon $) kurumlar vergisi de yüklendi. Vergi dairesi ayrıca, Terra tarafından vergilerden kaçınmak için denizaşırı ülkelerde kurulan Luna Foundation Guard’ın (LFG) olduğunu da sözlerine ekledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin