Telegram
Telegram TON lansman tarihine doğru zorlu yolda ilerliyor

Telegram TON lansman tarihine doğru zorlu yolda ilerliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Telegram 2018’de 1,7 milyar dolarlık bir ICO gerçekleştirdiğini bildirmişti. Özel token satışı, akredite ve kurumsal yatırımcılara SAFT anlaşmaları yoluyla GRAM tokenlerinin satışını içeriyordu. SEC ise ICO’yu kayıtlı olmayan menkul kıymetlerin satış olarak kabul etmişti.

SEC, şimdi TON’un lansmanı için yasal zorluklarının yerine getirilmesini istiyor. Ancak son gelişmeler, mesajlaşma şirketinin blockchain ürününü piyasaya sürmeden önce zorlu bir yoldan geçeceğini gösteriyor.

Lansman tarihi geri çekildi

Telegram’ın, yatırımcı sözleşmesi uyarınca GRAM tokenlerini Ekim 2019’un sonuna kadar teslim etmesi gerekiyordu. Bununla birlikte, şirket, ICO’yu kayıt dışı menkul kıymet satışı olarak etiketleyen SEC’in düzenleyici engeliyle karşı karşıya kaldı.

Bu nedenle Telegram, yatırımcılarına fonlarını geri ödemek zorunda kalmamak için lansman süresinin uzatılmasını kabul etmeleri çağrısında bulundu. Yatırımcılar kabul etti ve Telegram Açık Ağ (TON) blok zincirinin lansmanı Nisan 2020’ye ertelendi.

Telegram, ICO fonlarının ayrıntılarını paylaşmayı reddetti

Şirket, blok zincirini ve GRAM tokenlerini Nisan ayında teslim etmeye çalışırken, SEC’in kayıtlı olmayan menkul kıymetler sattığı iddiasıyla mücadele etmek için mahkemede.

En son gelişmede Telegram’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun ICO sırasında toplanan fonların nasıl kullanıldığına dair ayrıntıları aktarma talebine uymayı reddettiği bildiriliyor.

ABD’li düzenleyici, mesajlaşma platformunun iki yıl önce topladığı fonları nasıl kullandığını görebilmesi için şirketin finansal hesaplarına erişmek için bir mahkeme emri talep etti.

SEC’in mahkeme dosyasında, “Davacı, davacıları bu davada söz konusu menkul kıymetlerin kayıt dışı satışı ile bağlantılı olarak yatırımcılardan toplanan fonların miktarları, kaynakları ve kullanımıyla ilgili soruları cevaplamaya ve belge vermeye zorlamak için saygıyla hareket ediyor” dedi.

SEC, “Davalılar şimdi yatırımcılardan topladıkları 1,7 milyar doları nasıl harcadıklarına ilişkin banka kayıtlarını açıklamayı reddediyorlar […] ve yatırımcı fonlarının tasarrufuyla ilgili soruları yanıtlıyorlar.

Telegram bu konuda kamuya açıklama yapmadı, ancak şirket yatırımcılarına ve kullanıcılarına TON’un mevcut durumu hakkında bir güncelleme sağladı.

TON cüzdanı yalnızca bağımsız olarak kullanılabilir

Şirket web sitesinde yayınlanan genel bir bildiride, Telegram ekibi, TON blok zincirinin mevcut durumu hakkında bilgi verdi. Şirket, yatırımcıları sosyal medyada dolaşan hileli GRAM ön satışları konusunda uyarmanın yanı sıra, üçüncü taraflarca dağıtılacak ve sürdürüleceğinden TON blok zinciri üzerinde hiçbir kontrolü olmayacağını vurguluyor.

Ancak duyurudaki en önemli konu, Telegram’ın daha önce önerildiği gibi TON cüzdanını mesajlaşma uygulamasına entegre etmemeye karar vermesi. Bu, GRAM tokenlerinin popüler Telegram mesajlaşma uygulamasında hemen kullanıma hazır olmasını bekleyen yatırımcıları şok edebilir.

Telegram’ın 200 milyon insan gücündeki kullanıcı tabanı ışığında, yatırımcılar potansiyel olarak derhal benimsenmesi gereken bir kripto para birimine yatırım yapma ihtimali konusunda heyecanlandılar. Ancak, şimdi – büyük olasılıkla – durum böyle olmayacak.

İlginç bir şekilde Telegram, GRAM tokenlerini satın almanın zengin olmanın bir yolu olmadığını da açıkladı:

Gramlar, TON ekosistemindeki kullanıcılar arasında bir değişim aracı olarak hareket etmeyi amaçlamaktadır. Gram yatırım ürünü DEĞİLDİR ve Gram’ın alım, satım veya elde tutma gelecekteki kar veya kazanç beklentisi YOKTUR.

Medya, dijital bir para birimi çıkarma planlarını ilk kez açıkladığından beri, Libra hikâyesine daha fazla odaklandı. Bununla birlikte, Telegram’ın GRAM’ın 2020’de piyasaya sürülmesi daha olasıdır, bu da onu kurumsal olarak ilk düzenlenen kripto para birimi haline getirecek ve böylece diğer şirketlerin (ve düzenleyicilerin) yakından takip edeceği ilginç bir kullanım durumu olacak.

bravenewcoin


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin