Tasfiyeler artıyor: Bitcoin fiyatı, büyük bir düşüş riskiyle karşı karşıya!
Tasfiyeler artıyor: Bitcoin fiyatı, büyük bir düşüş riskiyle karşı karşıya!

Tasfiyeler artıyor: Bitcoin fiyatı, büyük bir düşüş riskiyle karşı karşıya!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) fiyatı, madencilerin iflas riski ve yatırımcılar tarafından uzun pozisyonların tasfiyesi nedeniyle delta fiyatı olan 12,8 bin dolara düşebilir.

Bitcoin (BTC) fiyatı 17 bin doların üzerinde tutunamadı ve yeniden 16.500 dolar yakınındaki desteğe düştü. Madenci kapitülasyon riski, uzun pozisyonlar yapmak isteyen yatırımcıları rahatsız etmeye devam ettiğinden, BTC fiyatı baskı altında kalmaya devam ediyor. Zincir üstü veriler, madencilerin gerçekten de finansal kısıtlamalar nedeniyle Bitcoin varlıklarını tasfiye ettiğini ortaya koyuyor.

Bitcoin fiyatında keskin düşüş riski

Marathon Digital, Core Scientific, Riot Blockchain, Hut 8 Mining, HIVE Blockchain Technologies ve Stronghold Digital Mining dahil olmak üzere NASDAQ’da listelenen kripto madenciliği stokları son 6 ayda büyük düşüş yaşadı. Marathon Digital, Core Scientific ve Stronghold Digital Mining’in bir ayda sırasıyla %46, %20 ve %38 düşmesiyle durum bu ay daha da kötüleşti.

Kripto madencileri, üç ayda bir kötü sonuçlar ve çıkarılan kripto varlıkların sayısında düşüş bildirdi. Bitcoin fiyatları bu yıl düşerken Bitcoin hash oranı maksimum seviyeye ulaştı.

Bitcoin Hashrate (MA30)

Ancak madencilik faaliyetlerindeki düşüş nedeniyle bu ay hash oranı ve madencilik zorluğu düşmeye başladı. Madencilik sektörü, düşen kripto para fiyatları, artan enerji maliyetleri ve borç yükleri arasında stres altında kalıyor. Bu nedenle, finansal kriz ve düşen hisse senedi fiyatları, son çare olarak Bitcoin’i terk ederek şirketleri sonunda iflas ettirecek.

Ayrıca, madencilerin BTC rezervleri son birkaç ayda 13 bin BTC azaldı. Glassnode’a göre, şu anda 14 ayın en düşük seviyesi olan 1.818.280.032 BTC’ye ulaştı.

Milyonlarca BTC tasfiye edildi ve muhtemel dip görünüyor

Coinglass verilerine göre, Bitcoin son 24 saatte 15 milyon doların üzerinde uzun vadeli tasfiye gördü. Uzun pozisyonların tasfiyesi, BTC fiyatının son 24 saat içinde düşmesine neden olarak 18 bin dolarlık yükseliş hissini tersine çevirdi.

Bitcoin (BTC) Liquidation

Zincir üstü veriler ayrıca, BTC fiyatının 16,5 bin dolarlık destek seviyesinin altına düşmesi durumunda 12,8 bin dolarlık delta fiyatına ulaşabileceğini gösteriyor. CoinMarketCap’e göre, Bitcoin fiyatı şu anda 16.835 dolardan işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin